Представяме Ви най-модерната видео стена от Planar!

Clarity Matrix LCD Video Wall System 
Решение за интеграция в контролни стаи и за изграждане на видеостени на обществени места, с непрекъсното излъчване. 
www.planar.bg
Clarity Matrix LCD Video Wall System е ултра-тънка LCD видеостена, която осигурява невероятно визуално изживяване, 24-часов режим на работа и се нуждае от минимално място за инсталиране. 

Уникален дизайн
За разлика от други LCD видеостени, Clarity Matrix комбинира ултра тънък профил и уникални възможности за оптимизация на картината в интегриран системен дизайн. Clarity Matrix представлява 46’’ LCD панели, търговски клас, с изключителни характеристики, който постига разстояние от едва 7.3 мм от пиксел до пиксел между изображенията на отделните панели.

Clarity Matrix LCD Video Wall System постига най-доброто на което е способна LCD технологията с тънък профил и живо визуално изпълнение, като улеснява достигането на перфектно изравнена картина, оптимално охлаждане, опростена поддръжка и дълъг работен живот.

Clarity Matrix LCD Video Wall System е проектирана и разработена от експерти в тази индустрия по начин, който посреща всички предизвикателства при работа с видео стени: монтаж и изравняване, надеждност и продължителен режим на работа, поддръжка и достъпен сервиз, както и опростено ефективно управление на картината.

Архитектурата на Clarity Matrix се състои в децентрализиран дизайн, който извежда топлината, сложната конструкция и ненадежността от задната част на LCD панела и ги заменя с централно разположена, леснодостъпна и надеждна система. Ключовите компоненти на Clarity Matrix LCD Video Wall System са:
 

  • Избор от модули Clarity Matrix LCD – за силно осветена среда (Clarity Matrix MX) или енергоспестяващи (Clarity Matrix LCD LX).
  • Clarity Matrix EasyAxis – система за монтиране, която улеснява инсталацията и перфектното подравняване на LCD модулите, като позволява ефикасно вграждане в стени.
  • Clarity Matrix Quad Controller Module и Power Supply Module - захранват видео стената и поддържат непрекъснато възпроизвеждане.
  • Clarity Matrix разполага със софтуер за конфигурация и управление на излъчването, който улеснява настройката и предлага различни опции за обработка на картината.
  • Една цена, една цялостна видео система.

Безкомпромисно качество на картината
EasyAxisTM Mounting System

Clarity Matrix Video Wall System включва системата за монтаж EasyAxis. Easy Axis е проектирана така, че позволява вграждане в стена, използване на свободни стойки, както и монтиране на висящи от таван инсталации. Системата поддържа и трите вида монтаж. При вграждане в стена се използват вертикални и хоризонтални скоби, които осигуряват идеално разположение един спрямо друг на отделните панели от видеостената. Системата за монтаж включва също режим на обслужване за поправка на предната или задната част на всеки от LCD модулите.

Съоръженията EasyAxis са проектирани да обслужват LCD видеостените с най-тънък профил на пазара. Комбинацията от окачването и “blade” дизайна на Matrix LCD модулите ограничават дълбочината на вграждане (от екрана до стената) до 4.5 инча, като за други подобни инсталации е необходимо 60% повече пространство в дълбочина.

Прецизна система за окачване

Прецизно подравняване на панелите 
Matrix LCD модулите включват опростено контролно табло, проектирано така, че да разпределя захранването, видео и контролните сигнали към LCD панела като поддържа възможностите за поява на проблем, дълбочината, тежестта и нагряването на дисплея до абсолютен минимум. LCD модулът включва скоба, която перфектно пасва на системата EasyAxis, както и камери за настройка на EasyAxis, които спомагат за прецизното подравняване и минималното разстояние между изображенията чрез измерване на позицията по 6 оси.
Олекотеният дизайн на модула Clarity Matrix LCD гарантира по-лесни работа, инсталация, подравняване и поддръжка на устройството.
  • 6-осови камери за настройка
  • Малко тегло
  • По-малко възможности за срив
  • Намалено топлинно натоварване
  • Напълно безшумен


24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата
Опростена и удобна поддръжка  
Уникалната система Clarity Matrix подържа 24x7 режим на работа, с оптимизиран дизайн за охлаждане, висока надеждност и подсилено захранване. Поради рационалния дизайн на модулите Matrix LCD, се допускат по малки корекции в разположението на панелите. Когато е наложително издърпване на един от панелите или неговото премахване от инсталацията, това става без да се свалят другите панели. За сервизно обслужване се започва от най-горния ред на инсталацията, панелите се издърпват напред и навън. Панелите могат да се подменят чрез болтове, с достъп от предната или задната страна на стената. Също така, панелите могат да се подменят много бързо и удобно. Поради оптимизирания дизайн, те тежат по-малко от стандартен LCD дисплей и са по-удобно за монатаж и демонтаж.

Подсилено двойно захранване
Окачването и захранването подържат 4 LCD модула със собствено охлаждане, което прави конфигурирането, подръжката, и обновяването на инсталацията много по лесно. За още по-голяма надеждност, захранването подържа n+1 дизайн, така че ако има проблем със захранването, останалите 4 ще продължат да захранват 4 LCD модула баз да настъпва промяна в работата.



Гъвкава видео обработка
 
След като видео стената Clarity Matrix LCD е монтирана и свързана, стартира автоматична калибрация, която позволява на всеки един модул от системата да намери своето място в инсталацията. Този процес олеснява комплексността на конфигурирането на видео стената ще се отнася до схемите на свързване.
Контролът на LCD модулите може да бъде осъществен чрез IR дистанционно и
менюто на дисплея или чрез RS-232 или LAN софтуер за управление. Видео стената поддържа изобразяване и увеличаване на конкретния материал, който се излъчва на нея, както на цялата и площ, така и на отделни избрани панели (Planar Big Picture Plus Processing). При по-сложни конфигурации, видео стената може да бъде управляване от Planar Indisys Image Processing или което и да било друго такова софтуерно решение.

 Обща техническа информация
 
Модел
 Clarity Matrix МX
Clarity Matrix LX
Осветеност (максимум)
700 nits
450 nits
Съотношение на контраста 
(средно за цялата площ)
3000:1
3000:1
Постоянност
>75%
>75%
Консумация
Max. 350 watts
Max. 290 watts
Максимално загряване
938 BTU/hr
698 BTU/hr

Спесификации
LCD Panel

Диагонал
46”/ 116,8 cm.
Резолюция
1366 x 768
Съотношение (Ш:В)
16:09
Технология
Commercial-grade direct view LCD
Размер на екрана (активна площ)
Диагонал
Ширина по височина (inch/mm)

46”/ 116,8 cm.
40.1” x 22.5”/1018.3mm x 572.5mm (активна площ)
Размери на външния панел (inch/mm)
Ширина по височина
Дълбочина със стойка
Дълбочина без стойка

40.4” x 22.8”/1025.7mm x 579.8mm (module)
4.5”/114.2mm
4.14”/105mm
тегло
21,78 kg.
Разстояние между активната площа на два дисплея (минимум)
7.3 mm
Време за реакция
8ms
Ъгъл на цялостно виждане
178˚
Цветове
16.7 милиона
Цветова Гама
72% NTSC, 100% EBU
Backlight type
CCFL
Backlight life (1/2 brightness)
50,000 Hrs
Дълбочина за монтаж
4.5” wall to front of screen
Акустичен шум
Не съдържа охлаждащ вентилатор
Температурни изисквания към средата
5˚-35˚C
Влажност на въздуха
20-90% RH, без кондензация
Backlight control
Individual and wall control
Backlight sensing and reporting
At display level
Display module position sensing
Auto-sensing integrated
Захранване

Тип
2U rack mount, захранва до 4 панела
В допълнение
n+1 допълнително захранване (опционално)
Line voltage
100-264 Volts AC, 50/60Hz autoswitching
Power status
Diagnostics LEDs, health monitoring and alerts
Power circuit
20A/115V or 10A/240V circuit per module
Максимално разстояние от LCD
60m максимално. backlight
4-контролен модул

Тип
1U rack mount controller drives up to 4 panels
Входове
4 single link DVI with HDCP
Dual link DVI in and out
Увеличаване на изображението
Clarity Big Picture Plus - 32 x 32 maximum
Mullion compensation
Integrated
Контрол
Clarity WalNet™ (LAN) (опционално)
RS-232
IR дистанционно
Frame lock
49-61 Hz
Controller status
Diagnostic LEDs, health monitoring and alerts
Максимално разстояние от LCD
125ft/38m standard
500ft/150m with extenders
Окачване

Комплект за окачване Clarity Matrix
1 бр/дисплей
Извити скоби за стена
Опционално
Стойка за под
Опционално
Обслужване монатаж в стена
Предно и задно
Позициониране на дисплея
Интегрирани 6-осеви камери
Тегло
6,35 kg.
Safety regulations
Complies with EN60950, FCC Class A, CISPR22/85, CE, EU RoHS


 


THE KENTUCKY DERBY MUSEUM



HUNTSVILLE INTERNATIONAL AIRPORT


GUINNESS WORLD OF RECORDS MUSEUM



Популярни публикации