Колаборацията Burmester & Porsche

Философията на Burmester

Компанията Burmester Audiosysteme е основана в Германия през 1977 г., и от тогава до днес произвежда топ хай-енд продукти. Днес техните компоненти се продават в повече от 50 страни на 5 континента. Желанието на Burmester още от основаването на компанията е изработката на продукт, съвкупност от истински чист звук, технологични иновации и неостаряващ дизайн. Burmester съчетават в своите продукти творческа комбинация от традиционно майсторство и безкомпромисни технологии.
За влюбените в неподправеното музикално възпроизвеждане измерването на всичко минава през CD-плейърите, усилвателите и предусилвателите, тунерите и токовите стабилизатори, процесорите и тонколоните на Burmester. Но „изкуството за ухото” (Art for the ear – мотото на Burmester) не е единствената черта на компонентите Burmester – всъщност те са своеобразно произведение на изкуството, истински шедьовър в дизайна! Със своя характерен облик, ценни материали и перфектна изработка „произведеното в Германия” гарантира удоволствие за
всички сетива.

Всички продуктови групи на Burmester са обединени от стремежа на компанията  за удовлетворяване на най-високите възможни стандарти по отношение на качеството на звука, технологичните иновации, безкомпромисното качество в изключително фината ръчна изработка, функционалността и дизайна. Компонентите попадат в няколко серии (Референтна, Топ, Класическа и Рондо серия) в зависимост от възможностите и характеристиките си, но никога за сметка на качеството и музикалното възпроизвеждане.

Благодарение на натрупаните 30-годишен опит и успехи в сферата на домашното аудио, Burmester разработват и компоненти за модерни луксозни мега яхти, в чийто интериор лесно можете да разпознаете почеркът на аудио системите Burmester по изключителното звучене, прецизната изработка и присъствието на скъпи материали в компонентите. Със своята компетентност и професионализъм компанията широко отваря нови врати към automotive дизайна и технологиите.
 
Дитер Бурместер, собственик и основател на Burmester Audiosysteme: “Като музикант и инженер, моята основна цел е да накарам слушателя да забрави, че музиката която чува излиза от цифров източник!”

Burmester Automotive
Проектът Porsche Panamera и Porsche Cayenne


След огромния успех на Porsche Panamera, двете известни и уважавани компании  обединяват сили в още един общ проект - новия Porsche Cayenne.
Porsche Cayenne се предлага опционално с уникална Хай-Енд Surround Sound система Burmester. Екипът на Porsche създава идеалните условия за интегриране на такъв тип система в салона на автомобила, a Burmester с гордост участва в проекта и след 5 години усърдната работа и още повече след блестящия дебют на системата в Porsche Panamera, аудио системата е готова да се слее и с луксозния дизайн на Porsche Cayenne.

Технически характеристики на Хай-Енд Surround Sound системата Burmester
Целта:
Best in class съраунд система - Общия стремеж на Burmester и Porsche за новия Cayenne!
Що се отнася до звук и технически характеристики, Хай-Енд Surround Sound системата на Burmester в Porsche Panamera и Porsche Cayenne е най-добрата система, която се предлага във автомобили серийно производство от който и да било производител днес. Благодарение на необикновеното си представяне, в комбинация с
изключително детайлното възпроизвеждане, системата отговаря всички възможни претенции и изисквания – любителите на класическата музика ще бъдат също толкова удовлетворени, колкото и тези, влюбени във величествената сила на баса.

Системата:
Специално проектирана за новия модел на Porsche,  системата включва усилвател MOST/DSP, клас A/B, с активен аналогов cross-over за всички средни и високи честоти, с изходяща мощност над 1000 W, с 16 отделни канала, всеки свързан с един от 16-те високоговорителя на Burmester, докато 10” субуфер се захранва от интегриран усилвател, клас D. Цялостното усещане от системата остава характерното за Burmester: силно осезаемо интензивно, но детайлно звучене.
16-те говорителя сформират обща звуко-възпроизвеждаща площ в размер на 2,400cm2. Технологията за говорителите е изцяло заимствана от хай-енд home аудио дивизията на Burmester. Малката маса на високочестотния драйвър в едно с голямата активна площ постигат съвършено детайлно и кристално ясно звуково възпроизвеждане, чието качество не се влияе от регулацията на силата на звука.

Прилагането на различни филтриращи технологии, всички оптимизирани в своите специфични приложения, осигурява максимална резолюция и отчетливост на звука и възможно най-добра импулсна реакция. Разположен между гъвкавостта на дигиталните филтри  и музикалното качество на аналоговите филтри, този подход положително свързва оптималното между двете технологии. Последвалата употреба на изпитаните с времето високо-технологични материали, доказали се в производството на домашни аудио системи, осигуряват на цялата сигнална верига достигането най-високо качество на звука.

Системата се управлява от специално разработен интуитивен софтуер, позволяващ контрол на озвучаването в зоната около всяка седалка.
Porsche Cayenne, със своята уникална съраунд саунд система предлага на всички ценители на музиката да се насладят на едно истински реално усещане в неповторимата атмосфера на автомобил. Високата технологичност е осезаема на всяко ниво, било то физически чрез интериора или психологически – чрез музикалното възпроизвеждане. Аудио системата разчита както аудио CD, така и видео DVD (аудио информацията) в абсолютно константен 5.1 мулти-канален формат, като чрез него осигурява изненадващото 360° музикално оформление на всякъде в салона на автомобила. Общото тегло на всички компоненти от съраунд системата Burmester е сведено до по-малко от 12 кг., което, естествено, не води до каквито и да било компромиси в музикалното качеството. Елегантния дизайн в комбинация с изящно гравираното лого Burmester се смесват в хармония с ексклузивния интериор на Porsche Cayenne.

Отново Burmester предлага предела на Хай-Енд качеството събрано в луксозен автомобил на Porsche.

На кратко:

•    16 – канален MOST/DSP усилвател
•    Изходяща мощност: 1000 W
•    16 говорителя, всеки със собствен усилвател
•    Акустична повърхност: 2,400cm2
•    Air Motion Transformer
•    Честотен диапазон – от 30 Hz до 20 kHz, във всяка точка в купето на автомобила.
•    Комбинация от специални аналогови и дигитални филтри
•    Софтуер за управление
•    Дизайн и интериор: силно осезаемо присъствие на дизайна Burmester
•    Комплексна технология за намаляване на общата маса на системата – общо тегло под 12 кг.

В допълнение към широките възможности за регулиране на ниските и високите честоти, баланса между левия и десния канал и предните и задни говорители, системата Burmester дава няколко иновационни възможности за индивидуални подобрения. Звукът може да се регулира както от предните, така и от задните седалки. Чрез  Symmetrical Function звукът се оптимизира еднакво за всичките четири седящи места в купето

Smooth-Function позволява подобряването на звука на всички аудио формати, дори на тези с много висока компресия, каквито са например MP3 файловете или радио честоти с ниско качество, така че удоволствието от слушането се запазва.

Функцията Surround има доста по комплексни алгоритми. Чрез нея системата може да генерира виртуален съраунд звук от стерео сигнал (напр. CD, FM, iPod, MP3) чрез деликатно смесване на компоненти, но правейки нивото на звука изключително по-качествено.

Всеки стерео сигнал звучи осезаемо по-динамично и „живо” чрез функцията Live. Тя създава усещането, че присъствате на концерт на живо. Основният алгоритъм за тази функция е разработен от Burmester специално за Porsche Cayenne.


След като веднъж сте настроили начинът, по който желаете да звучи системата, функцията Sound Conditioner се грижи за блестящото качество на звукът в купето докато автомобилът е в движение, независимо дали прозорците са отворени или не. Всеки външен звук, проникнал във салона на Porsche Cayenne бива уловен от интегриран микрофон, докато интелигентен алгоритъм коригира настройките на звука в реално време.




След като Porsche Panamera бе оборудвано с ексклузивната Съраунд Саунд система Burmester ние решихме да инсталираме стерео система Burmester в шоурума на Porsche в София. Уникалната системата може да се види и чуе от всички любители на музиката в шоурума на Porsche! За сътрудничеството между Burmester и Porsche за моделите Cayenne и Panamera, можете да прочетете повече тук http://kirov-high-end.blogspot.com/2011/11/burmester-12-wirtschaftswoche.html

Можете да чуете стерео системата Burmester в шоурума на Porsche на адрес:
Оркид Спортс Карс – България
Порше Център София
1592 София, бул. "Христофор Колумб" 41
Тел: +359 2 911 0 911
Факс: +359 2 979 4696
e-mail: info@porsche.bg



Популярни публикации