Stewart Filmscreen отново бе избрана за официален доставчик на екрани за престижния филмов фестивал Sundance

Stewart Filmscreen, водещият производител на прожекционни екрани за частни и търговски приложения, за поредна година е избран за официален доставчик за филмовия фестивал Sundance, който ще се проведе в периода 22 януари-02 февруари 2015 г., в Парк Сити, Юта. Използвани в много от най-големите филмови студия, театри, и студиа за пост-продукция по света, и с отличен с две награди Оскар за техническа иновация при екраните, Stewart Filmscreen има богата история с филмовата общност.
Stewart Filmscreen отново бе избрана за официален доставчик на екрани за престижния филмов фестивал Sundance. Компанията ще се погрижи да осигури пълно потапяне в картината за ексклузивните филмови премиери по време на Sundance.
Тази година нов акустично-прозрачен прожекционен екран Stewart Filmscreen® SnoMatte 100 MicroPerf ще осигури безупречна впечатляващо качество на изображението.
Филмовият фестивал Sundance  и други обществени програми свързват публиката с творците и възпламеняват нови идеи, откривайки нови оригинални гласове и изграждайки общност, посветена на независимото кино изкуство. Holden Payne, технически директор от института Sundance, определя новия екран: "Stewart Filmscreen доминира в индустрия на проекционните екрани едновременно с техническа прецизност и с качество на изображението, а това са нещата, които изисква организацията на фестивала Sundance. Ние сме част от този бизнес, като представяме не само образът, но и изживяването, такова каквото създателите на филмите са искали да представят, а Stewart Filmscreen се справя с това. Изображението просто изглежда толкова добре, ние не можем да бъдем по-щастливи с решението си да интегрираме Stewart Filmscreen в още една прожекционна зала, точно навреме за филмовия фестивал Sundance през 2015г."
 
Прожекционната зала на Sundance Mountain Resort разполага с гигантски, акустично-прозрачен прожекционен екран Stewart SnoMatte 100 Microperf, с размер 3,5 м. x 8 м., със система, специално проектирана за интеграция, която позволява на техниците на Sundance да монтират платното на екрана Stewart към съществуваща конструкция, като същевременно осигурява отличното качество на изображението и повърхността на екрана за някои от най-очакваните филми на фестивала. Всъщност,  премиерите на десетки забележителни филми в Sundance Resort, ще бъдат представени именно с екрани Stewart, включително заглавия като „I Am Michael” с James Franco, „Mistress America” на Noah Baumbach, Ethan Hawke в „Тen Thousand Saints“, и много други.
"От първите дни на Stewart, по време на Златния век на киното, Stewart Filmscreen са били насреща, произвеждайки екрани, чието качеството на картината е не само високотехнологично решение, но и са били помощно средство за режисьори да изпълняват иновативни визуални ефекти както и са давали завладяващо преживяване за зрителите."- казва Grant Stewart, президент и главен изпълнителен директор на Stewart Filmscreen. "Ние непрекъснато се стремим да постигнем ненадминато качество на изображението, съвместимо с всяко приложение, и е истинска чест, че  екран Stewart за пореден път беше предпочетен за Sundance Institute и Sundance Film Festival.”
Stewart Filmscreen е и патрон и спонсор на Egyptian Theater, и доставчик за Eccles Theatre, Prospector Theatre, New Frontier и специален избор за прожекциите, които ще се проведат на открито по време на фестивала, с екрани за задна прожекция.
Sundance Institute
Основана през 1981 г. от Робърт Редфорд, Sundance Institute е неправителствена организация, която предоставя и запазва място за хората на изкуството в киното, театъра и нови медии като насърчава амбиците им да създават и да се развиват. Филмовият фестивал Sundance и други обществени програми свързват публиката с творците и възпламеняват нови идеи, откривайки нови оригинални гласове и изграждайки общност, посветена на независимото кино. Sundance Institute е подкрепял проекти като Beasts of the Southern Wild, Fruitvale Station, Sin Nombre, The Invisible War, The Square, Dirty Wars, Spring Awakening, A Gentleman's Guide to Love and Murder и Fun Home.

Популярни публикации