Първия български off-road отбор на The Rainforest Challenge в Малайзия!


Имаме удоволствието да споделим с Вас, че с подкрепата на Киров Хай-Енд за първи път български off-road отбор ще участва в едно от най-тежките и опасни off-road състезания в света - The Rainforest Challenge в Малайзия.
Rainforest Challenge 2013 ще се проведе за 16-та поредна година по време на мусонния сезон във вековната джунгла на Малайзия и е едно от 10-те най-трудни off-road състезания в света.

През 2013-та година за първи път български отбор ще се изправи пред тежките предизвикателствана джунглата.

Екипът за участие в Rainforest Challenge 2013 е сформиран - пилот на състезателния автомобил Jeep Wrangler e Иван Киров, бизнесмен, мениджър и собственик на Киров Хай-Енд - опитен шофьор и голям любител на високите скорости, адреналина и екстремните предизвикателства. Има 1-во място в Лазарово
4х4 Extreme, участник в Balkan off-road marathon (2009) Thessaloniki Adventure Trophy и дългогодишен участник в drag racing състезания с множество прозови места.

Навигатор в отбора е Петър Цанов, той ще трябва да напътства автомобила, да опъва лебедки, да гази до гуша в кал и вода и да се бори физически с нечовешките условия на състезанието.

Ивайло Цанов поема службата на механик и логистик на отбора, който ще се грижи не само за изправността на джипа. Заедно с него за тези неща ще се грижи Димитър Ортаков – Омбрето, който е познат като първия български механик на Rally Dakar през 2012.
Последният, но не и по важност, член на българския тим за Rainforest Challenge 2013 е Теодора Велева, която ще е тим мениджър и отговаря за ПР и медийното отразяване, а по време на самото състезание ще бъде едновременно репортер и логистичен мениджър на тима.


Българският тим ще се състезава в класа на 4х4 машини с обем на двигателя над 3500 куб. см и електрически лебедки. Машината на нашите момчета е Jeep Wrangler с V8 бензинов двигател развиващ 480 к.с. и гуми 38,5х11,5-16. Автомобилът в момента търпи сериозни трансформации, за да посрещне предизвикателствата на състезанието, като ревизията му обхваща всяка една гайка. Според екипа, до 2 седмици джипът ще е готов и ще мине финални тестове и корекции. След това, на 15 октомври, заедно с асистиращия автомобил ще поеме към Малайзия. Техническият преглед ще бъде в Куала Лумпур на 28 ноември, а същинският старт на Rainforest Challenge 2013 ще бъде на 30 ноември. Времето, в което автомобилите пътуват, ще бъде използвано от българския отбор за физическа подготовка, която започна още в началото на лятото.

Популярни публикации