понеделник, 31 януари 2011 г.

Здрав трус от ButtKicker - за зрелищно домашно кино!


ButtKicker LFE, монтиран под диван
ButtKicker представлява нискочестотен аудио трансдюсер. Патентованата технология позволява предаването на ниските честоти (баса) от съраунд процесора или усилвателя директно в тялото на слушателя. По този начин, монтирани на стол, автомобилна седалка, кресло или диван, трансдюсерите буквално разтърсват слушателя и превръщат в усещане звука от филма или музиката, без да е необходимо силата на звука да се увеличава. Всички трансдюсери ButtKicker имат изчистен и компактен дизайн и лесно могат да се монтират така, че да се слеят с останалата част от обстановката.

ButtKicker предлага различни видове трансдюсери: 
Комплект ButtKicker LFE
Пълен комплект ButtKicker LFE Kit, който включва трансдюсер (4Ω), платформа, усилвател, кабели и балансиращи крачета за монтаж към седалките за домашно кино, с възможност да се използва и пакет за свързване в синхрон на четири трансдюсера за четири отделни седалки - HOME THEATER SEATING ELECTRONICS PACKAGE

ButtKicker Concert за барабанисти
ButtKicker има почитатели сред редица известни музиканти. Трансдюсерът  BUTTKICKER CONCERT (2Ω) се използва на концерти и в студиа от музикални изпълнители като The Rolling Stones, Green Day, Shania Twain, Usher, Alanis Morissette и др. и прецизно пресъздава всички ниски честоти по време на самото музикално изпълнение. 
BUTTKICKER mini CONCERT  (2Ω) е умален вариант. Трансдюсерът  BUTTKICKER CONCERT може да се монтират върху специални платформи:
ButtKicker Gamer
BUTTKICKER PLATFORM – предназначена за правостоящи изпълнители - китаристи, DJ, и др. и се използва със BUTTKICKER CONCERT.
DRUM THRONE MOUNTING BRACKET – за барабанисти; платформата се поставя под седалката на стола и чрез BUTTKICKER CONCERT тя се тресе в синхрон със звука от ударните инструменти.

BUTTKICKER GAMER е специална разработка за любителите на електронните игри. Пакета включва трансдюсер, усилвател, комплект за монтаж и може да се използва със слушалки.
Има умалени варианти за единична седалка – ButtKicker mini LFE (4Ω), който просто трябва да се свърже към усилвателя, след като се монтира на седалката и веднага започва да вибрира и тресе стола.

SILENT SUBWOOFER™(2Ω) се монтира на автомобилната седалка и е предназначен специално за CAR AUDIO в комбинация със усилвател SILENT SUBWOOFER AMPLIFIER ™(800W).


Заповядай за тест на продуктите на ButtKicker в нашия Шоурум!
петък, 28 януари 2011 г.

Плейърът на McIntosh за iPad, iPhone и iPod!

За всички свои фенове и поклонници, McIntosh Labs пуснаха безплатно приложение в AppStore за притежателите на iPad, iPhone и iPod - музикален плейър McIntosh, който носи синьо-зелената визия на предните панели на компонентите на марката.

Вече можеш да държиш в ръка свой собствен McIntosh!

Линк към приложението.

McIntosh Laboratories е един от най-известните производители на висококласна хай-енд хай-фи техника в световен мащаб. Като един от най-старите производители на хай-енд аудио в САЩ, компанията изпъква със свои легендарни разработки, като например ламповия стерео усилвател MC275, който и до днес е сред най-търсените компоненти на уважаваната фирма.
Да притежаваш компонент Mcintosh е не само признак на това че си ценител и имаш възможности, но и на ПРЕСТИЖ! 

Киров Хай-Енд ви кани да чуете истинския потенциал на референтната стерео система McIntosh!


Очакваме ви в нашия Шоурум!

четвъртък, 27 януари 2011 г.

Величието е в простотата - Pass Labs X350.5

Pass Labs X350.5
Ревю на сп. Хай-Фи Звук и Визия

Преди да стане прочут, Нелсън Пас е успял да работи в различни компании като блестящ схемотехник и инженер. Много от опитните аудиофили знаят, че под марките на доста от световноизвестните фирми, например Threshold, Adcom и Nakamichi, често се оказват именно негови разработки. Продавайки през 1991 г. Threshold и организирайки нова компания, Пас най-накрая успял да реализира своите революционни замисли в продукцията, която в момента носи неговото име. В самото начало Pass Labs имат репутацията на най-иновационната марка в областта на усилването на звука. За безспорни върхови достижения на фирмата се считат изобретяването на схемите за усилване в динамичен клас А, създаването на първия изцяло каскаден усилвател и разработката на усилвателя Stasis през 1977 г. В резултат на дългогодишната си работа, обединявайки всички тези идеологии в една схема, бе създадена и изключително качествената серия XА. Усилвателите на Pass Labs от сериите Alef, X и XA са удостоени с многобройни награди и винаги се възприемат с възторг от аудио експертите.
В следващото ревю ще ви запознаем с един от лидерите в серията X – безкомпромисния по отношение качеството на звука усилвател Pass Labs X 350.5.
 
Нелсън Пас

Простотата при конструирането на усилвателите, както изглежда, в някои случаи е за предпочитане и макар да звучи странно, тя излиза доста скъпа в сравнение с някои модели, използващи далеч по-сложна вътрешна архитектура. Мъдростта на опростената технология е сродна със създаването на музикалните инструменти. Свойствата на компонентите, конструкцията, топологията на съединенията и отвеждането на топлината – всичко това е свързано с наистина висше творческо мислене. И все пак „маестрото“, създал тази великолепна техника, няма как да си позволи да седи на едно място – в бързоразвиващия се съвременен свят всичко е на бързи 350.5 обороти. Именно затова и в Pass Labs въпреки традициите, свързани с гениалното опростяване и лекота на конструкцията, от година на година предлагат все по-мощни и усложнени версии на своите продукти. 

Без съмнения относно динамиката на звука Усилвателят Pass Labs X350.5 принадлежи към серията X.5, базиран е на фирмена двутактова топология (схемата е наречена суперсиметрия), което позволява след 60 W чист клас A (в повечето случаи тази мощност е достатъчна и за най-взискателните и екстремни потребности на аудиофилите) преминава в AB, достигайки нито повече, нито по-малко 350 W. Не трябва да споменаваме, че дори и при тази мощност моделът успява да съхрани цялата „фирмена рафинираност“ на звученето. Още повече – този пиков запас успява с един замах да реши всички „тежки“ въпроси относно динамиката на звука.  
Масивна конструкция
Всичко това предполага източник на захранване със завидни способности, като голяма част от енергията се преобразува в топлина. И действително Pass Labs X350.5 е масивен и тежък – 45 кг по спецификация, но ако се опитате да го повдигнете сами, ще ви се стори двойно по-тежък. Фронталният панел и изобщо целият корпус на усилвателя изглежда солидно, налице отпред е масивен бутон за захранването и ретро потенциометър с бледосиня подсветка. Страничните части на корпуса представляват два огромни радиатора за отвеждане на топлината, които се справят перфектно със задачата си. Задният панел се състои от балансирани XLR и небалансирани RCA входове, както и набор от 12 V тригери и „крилати лопатки“ за свързване на колоните.

Неочаквана изненада
Най големият сюрприз всъщност се открива при сваляне на горния метален панел – във вътрешността на усилвателя не може да се види почти нищо освен гигантският силов трансформатор с наистина огромни електролити и група транзистори на радиаторите с външни ребра. Печатната платка има основна функция като спомагателна схема за контрол, защита и задържане на включването. С две думи – в простотата е величието!
От всички възможни сравнения и асоциации най-близката за архитектурата на X350.5 е тази с ранните транзисторни апарати от 70-те години на миналия век. Някои ще възкликнат – това е несъвършенство! Отговорът е – не, по-скоро това е белег за искреност и отсъствие на излишни относно достоверността на записа и качеството на звука „подобрения“. Всичко личи най-добре при живото прослушване:
Впечатление прави огромното количество детайли и подробности в звуковата картина. Така например при някои джаз парчета по-неопитните аудиофили биха изпитали дори известно объркване, докато опитните джаз фанатици веднага ще усетят типичния за жанра маниер на изпълнение, където дребните детайли, дори несъвършенствата са издигнати в култ. Изобщо усилвателят няма да спести нищо от това, което е записано на диска или плочата – всички елементи излизат пред вас като на длан. Разбира се, за да усетите този ефект и да се насладите изцяло на „безграничните“ възможности на X350.5, е необходимо да разполагате с наистина класна акустика, подходящ качествен източник на сигнала и предусилваща част. Да не забравим и най-важното – добре подготвена за слушане аудио стая с удобно кресло и тонове качествени записи. 


Чуйте уникалните усилватели Pass Labs в нашият Шоурум!понеделник, 17 януари 2011 г.

Величествени - Acapella Sphäron Excalibur


Произведени в Германия, Sphäron Excalibur материализират едновременно величието на звука и изяществото на дизайна. На пръв поглед тонколоните, с общо тегло 620 кг., грабват вниманието с четирите внушителни ярко оцветени рупори, които възпроизвеждат и най-ниските честоти до 20Hz, докато останалата част от честотния спектър от 5 кHz до 50 kHz се покрива от йонизиран високочестотен драйвър с уникална технология. Високочестотния говорител е разработка на Acapella Audio Arts и няма мембрана, нито маса, а по време на възпроизвеждането „гори” със светъл лилав пламък. Ясната резолюция и детаилност на звука не би могла да бъде възпроизведени по същия начин от никой конвенционален говорител. 243-сантиметровите озвучителни тела нямат граници и аналог – дори с 15 W мощност музиката звучи в три измерения, с богатството и реализма на живо изпълнение.


Технически характеристики:

Чувствителност: >100dB/1W/1m
Честотен диапазон: 20 - 50 000 Hz
Мощност: 100 W continuous; 1000 W peak (10 ms)

понеделник, 10 януари 2011 г.

Уникален звук с невидимо присъствие от Waterfall Audio


Френската компания Waterfall Audio, представяна на българския пазар от Киров Хай-Енд, предлага уникални тонколони ръчна изработка, lifestyle мотив и съчетание на лукс и качество, които са направени не от дърво, пластмаса или метал, а от стъкло!

Топ моделът на марката се нарича Niagara, а оригиналния му семпъл  дизайн заслужено се определя от интериорните специалисти като Неостаряващ. Превъзходни във всяко едно отношение и своеобразно произведение на изкуството, Niagara ще превърнат вашия интериор в концертна зала без да се натрапват или  да влизат в противоречие с  останалата част от обзавеждането. Впечатляващи, елегантни, стилни, съчетали най-качествените материали, тонколоните са синтез от всички знания, отдадеността и опита, придобити от Waterfall Audio през  последните 10 години.
Под диамантеното стъкло вътрешната част на всеки от говорителите е облечена в ръчно обработена и зашита кожа „Nappa” а по-голямата част от механичните компоненти е направена от чист алуминий. Този подбор на материали цели не само атрактивност в дизайна, но и отвореност, яснота и детайлност в звуковото възпроизвеждане. Относно параметрите – ще бъдем кратки – Niagara не са по-малко хай-тек тонколони от останалите в луксозния сегмент на пазара! При тях  неодимиевият високочестотен говорител, с честотен обхват от 1500Hz  до 28 000Hz  е отделен от останалите драйвъри и разполага със собствен cross-over. Основните средно-нискочестотни говорители използват технологията Acoustic Damping Tube (ADT)  - разработка на Waterfall, която предотвратява отразяването на звуковите вълни в затвореното пространство на шасито. Заедно двата драйвъра с диаметър 18 см., позиционирани в лицевата част на шасито и бас-драйвъра с диаметър 21 см. в основата на колоната сформират честотен диапазон от 36 до 1500 Hz.

Сред по-бюджетните модели на френската фирма са Victoria Evo и Iguascu Evo. Кристалните тонколони не отстъпват на флагмана Niagara като дизайн и звук. Минималистичните елегантни контури на шасито и прозрачността на стъклото ги правят почти незабележими. Откровено казано тонколони от такъв тип биха се вписали във абсолютно всеки интериор, било то класически, бароков, ретро или модерен.
По-малките модели Elora, Hurricane Evo и най-новия член на семейството – Serio, предлагат опции за монтаж на стена, стойка или като desktop система и могат да се комбинират в съраунд за домашно кино, в съчетание с Niagara, Victoria или Iguascu. Линията е пропорционална и семпла. Waterfall предлага и три вида субуфери, с различна мощност от 250 до 400 W.

Безспорно тонколоните Waterfall олицетворяват усета към изтънчеността и семплата красота – качества и достойнства, които всеки естет и ценител на качествения звук ще оцени. Като универсален хамелеон, тонколоните се вписват във всеки интериор, придавайки му хармоничност и естественост със своя жив, колоритен и детайлен звук, плод на върховия професионализъм и оригиналността на френските майстори.

Чуйте ги в Шорума на Киров Хай-Енд!


понеделник, 3 януари 2011 г.

Anthem & Paradigm Signature - Домашното кино мечта!

Скъпата и качествена аудиотехника действително може многократно да усили емоциите на слушателя, извеждайки го на върха на най-непосредственото от всички изкуства – музиката. Разбира се, абсолютно съвършено и достоверно възпроизвеждане на звука – такова, каквото идва при живо слушане от естествения източник, може би няма, но съществуват аудиосистеми, които са на малка стъпка от върха. Именно такъв е и комплектът за домашно кино, който ви предлагаме в този брой. Съставен е от High End компоненти от Anthem и акустика от серията Singnature на Paradigm – компании, които са прославени и на голяма почит сред най-запалените аудиофили. 7.1-каналната система предлага звучене, което няма как да бъде описано с думи – просто трябва да се чуе на живо! 

 Anthem Statement P2
 Компанията Anthem – подразделение на знаменития канадски холдинг Sonic Frontiers/Paradigm, предлага аудио- и видеосистеми от най-високо ниво. Мощният стереоусилвател Anthem Statement P2 e с два канала с мощност 325 W при натоварване 8 ома и честотна лента 5–100 000 Hz. Моделът предлага изключително стерео възпроизвеждане и може да допълни 5.1-каналната система до 7.1 канала, както е в случая с тази система за домашно кино.

Anthem Statement P5
В основата на качественото звучене на тази система в многоканалния режим лежи 5-каналният могъщ усилвател Anthem Statement P5. Моделът наистина изглежда доста солидно, тежи близо 60 килограма и предлага уникален звук, основна вина за което има High-End мулти монодизайнът. Всеки от каналите е със собствена разделна верига и собствен тороидален трансформатор, което позволява на усилвателя да достигне мощност 5х325 W при натоварване 8 ома. Усилвателят предлага свързване през 5 линейни моновхода (RCA) или през 5 балансни моновхода (XLR), освен това налице на задния панел е и един 12 V тригерен вход и изход. За да се елиминира претоварването в мрежата, P5 предлага два входа за ел. захранване, които трябва да бъдат включени в различни розетки – съдете сами за какъв звук иде реч!

Anthem AVM 40
“Мозъкът“ на системата е 7.1-каналният AV процесор Anthem AVM 40. Външността му може да ви порази – моделът прилича на апарат от някое студио или на някаква военна разработка. Метафората тук съвсем не е в повече – екипът от конструктори на Sonic Frontiers навремето е изпълнявал поръчки за радиопредавания, дори за NASA. AVM 40 е с много широки мултизонни възможности. Той може да разпределя AV сигнала на три зони и съответно има троен независим селектор и интерфейс за организация на тройното управление. Аналитичният характер на възпроизвеждане на AVM 40 подхожда отлично за музика, записана на DVD-Audio или SA-CD. Моделът ще ви позволи да доловите детайли, които никога преди това не сте могли да чуете. Процесорът е с 10 балансни (XLR), 10 (RCA) аналогови аудиоизходи, HDMI изход, 2 компонентни видеоизхода, S-video и композитен видеоизход.Paradigm S8
Фронталните трилентови колони Paradigm S8 са най-скъпите в моделната линия на канадската компания. Те съдържат в себе си също 6 говорителя, аналогично на централния канал от серията – C5. колоните са предвидени за усилватели с мощност от 15 до 500 W при 8 ома. Дизайнът на колоните е зашеметяващо красив, корпусът им е плосък – погледнати отпред говорителите закриват цялото пространство. Използват се четири 178 мм нискочестотни, за средите отговаря 178 мм драйвер с гъвкава, но много твърда окачена мембрана от MLP полимер, а за високите – пищялка с алуминиев позлатен купол. Солидно направени са и фазоинверторите – предният е от лят алуминий, а тиловият е закръглен, като целта тук е да не се получават никакви вредни призвуци и изкривявания. При прослушване колоните отговарят напълно на името си – изискан, точен и в същото време много богат звук.

Paradigm C5
Използваният в системата 3.5-лентов централен канал Paradigm C5 е с уникална конструкция с цели 6 говорителя. Това са 25 мм туит­ър за високите честоти, който е с купол от чист берилий, двата 178 мм среднобасови говорителя, 102 мм говорител за средните честоти и двата 178 мм басови говорителя. Централният канал е способен да внесе в изпълнението на домашното кино кристални диалози и чист и ясен фронт. Препоръчваната мощност за усилване е 15–500 W.

Paradigm ADP1
Тиловият съраунд в 7.1-каналната система е подсигурен от колоните Paradigm ADP1. В общи линии те са умалена версия на ADP3, разполагат се върху фирмените стойки (GS-30) със стъклена подставка, елиминиращи всички вибрации и изкривявания.

Paradigm ADP3
Съраундът в системата е поверен на трилентовата адаптивна диполна акустика ADP3, която има уникален дизайн. Съставена е от 5 говорителя. Това са двата 25 мм туитъра за високите с куполи от чист берилий, два 102 мм средночестотни говорителя и масивен 210 мм басов уфер. Акустиката може да се ползва и като стереодвойка в по-малки стереосистеми. Усилвателите, подходящи за ADP3, трябва да имат мощност от 15 до 250 W.

Paradigm Servo Sub 15
За най-дълбоките и разтърсващи ефекти и подсилване на басовата секция в системата се използва субуферът Paradigm Servo Sub 15. Моделът е с 15-инчов басов говорител, както си личи и от името му. Със своята 1200 RMS и 1500-пикова мощност субуферът може директно да ви вкара в „окото на бурята“ – ставащото на екрана ще ви разтърси из основи.


 Източник: сп. Хай-Фи Звук и Визия
Чуйте ги в Шоурума на Киров Хай-Енд!

Звук от бъдещето - Proclaim Audio Works - DMT100


Тонколоните Proclaim нямат нищо общо с днешните конвенционални тонколони. DMT 100 имат уникален дизайн – всеки един от трите говорителя е монтиран в сферична кутия, изработена от двупластово фибро-стъкло с компактно пясъчно ядро за предотвратяване появата на резонанс и подсигуряване на висока чувствителност. Можете сами да корегирате посоката на звука независимо от позицията на слушателя в стаята, посредством алуминиевите подвижни рамена, които могат да „артикулират” във всички посоки. Уникалните тонколони са снабдени с два външни  Crossover-а.
Максимална изходяща мошност: 200W/ канал
Чувствителност: 90db
Честотна характеристика: 23Hz – 30 KHz
Високо честотен говорител: ¾”
Средночестотен говорител: 5”
Нискочестотен говорител: 11”


Чуйте ги в Шоурума на Киров Хай-Енд!
 
Свържи се с нас:
Киров Хай-Енд
Бул. Царица Йоана N49
София 1324
тел:+359 2 800 60 00; +359 2 933 08 43
e-mail: info@kirov-high-end.bg
www.kirov-high-end.bg
skype: kirov-high-end
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...