Anthem & Paradigm Signature - Домашното кино мечта!

Скъпата и качествена аудиотехника действително може многократно да усили емоциите на слушателя, извеждайки го на върха на най-непосредственото от всички изкуства – музиката. Разбира се, абсолютно съвършено и достоверно възпроизвеждане на звука – такова, каквото идва при живо слушане от естествения източник, може би няма, но съществуват аудиосистеми, които са на малка стъпка от върха. Именно такъв е и комплектът за домашно кино, който ви предлагаме в този брой. Съставен е от High End компоненти от Anthem и акустика от серията Singnature на Paradigm – компании, които са прославени и на голяма почит сред най-запалените аудиофили. 7.1-каналната система предлага звучене, което няма как да бъде описано с думи – просто трябва да се чуе на живо! 

 Anthem Statement P2
 Компанията Anthem – подразделение на знаменития канадски холдинг Sonic Frontiers/Paradigm, предлага аудио- и видеосистеми от най-високо ниво. Мощният стереоусилвател Anthem Statement P2 e с два канала с мощност 325 W при натоварване 8 ома и честотна лента 5–100 000 Hz. Моделът предлага изключително стерео възпроизвеждане и може да допълни 5.1-каналната система до 7.1 канала, както е в случая с тази система за домашно кино.

Anthem Statement P5
В основата на качественото звучене на тази система в многоканалния режим лежи 5-каналният могъщ усилвател Anthem Statement P5. Моделът наистина изглежда доста солидно, тежи близо 60 килограма и предлага уникален звук, основна вина за което има High-End мулти монодизайнът. Всеки от каналите е със собствена разделна верига и собствен тороидален трансформатор, което позволява на усилвателя да достигне мощност 5х325 W при натоварване 8 ома. Усилвателят предлага свързване през 5 линейни моновхода (RCA) или през 5 балансни моновхода (XLR), освен това налице на задния панел е и един 12 V тригерен вход и изход. За да се елиминира претоварването в мрежата, P5 предлага два входа за ел. захранване, които трябва да бъдат включени в различни розетки – съдете сами за какъв звук иде реч!

Anthem AVM 40
“Мозъкът“ на системата е 7.1-каналният AV процесор Anthem AVM 40. Външността му може да ви порази – моделът прилича на апарат от някое студио или на някаква военна разработка. Метафората тук съвсем не е в повече – екипът от конструктори на Sonic Frontiers навремето е изпълнявал поръчки за радиопредавания, дори за NASA. AVM 40 е с много широки мултизонни възможности. Той може да разпределя AV сигнала на три зони и съответно има троен независим селектор и интерфейс за организация на тройното управление. Аналитичният характер на възпроизвеждане на AVM 40 подхожда отлично за музика, записана на DVD-Audio или SA-CD. Моделът ще ви позволи да доловите детайли, които никога преди това не сте могли да чуете. Процесорът е с 10 балансни (XLR), 10 (RCA) аналогови аудиоизходи, HDMI изход, 2 компонентни видеоизхода, S-video и композитен видеоизход.



Paradigm S8
Фронталните трилентови колони Paradigm S8 са най-скъпите в моделната линия на канадската компания. Те съдържат в себе си също 6 говорителя, аналогично на централния канал от серията – C5. колоните са предвидени за усилватели с мощност от 15 до 500 W при 8 ома. Дизайнът на колоните е зашеметяващо красив, корпусът им е плосък – погледнати отпред говорителите закриват цялото пространство. Използват се четири 178 мм нискочестотни, за средите отговаря 178 мм драйвер с гъвкава, но много твърда окачена мембрана от MLP полимер, а за високите – пищялка с алуминиев позлатен купол. Солидно направени са и фазоинверторите – предният е от лят алуминий, а тиловият е закръглен, като целта тук е да не се получават никакви вредни призвуци и изкривявания. При прослушване колоните отговарят напълно на името си – изискан, точен и в същото време много богат звук.

Paradigm C5
Използваният в системата 3.5-лентов централен канал Paradigm C5 е с уникална конструкция с цели 6 говорителя. Това са 25 мм туит­ър за високите честоти, който е с купол от чист берилий, двата 178 мм среднобасови говорителя, 102 мм говорител за средните честоти и двата 178 мм басови говорителя. Централният канал е способен да внесе в изпълнението на домашното кино кристални диалози и чист и ясен фронт. Препоръчваната мощност за усилване е 15–500 W.

Paradigm ADP1
Тиловият съраунд в 7.1-каналната система е подсигурен от колоните Paradigm ADP1. В общи линии те са умалена версия на ADP3, разполагат се върху фирмените стойки (GS-30) със стъклена подставка, елиминиращи всички вибрации и изкривявания.

Paradigm ADP3
Съраундът в системата е поверен на трилентовата адаптивна диполна акустика ADP3, която има уникален дизайн. Съставена е от 5 говорителя. Това са двата 25 мм туитъра за високите с куполи от чист берилий, два 102 мм средночестотни говорителя и масивен 210 мм басов уфер. Акустиката може да се ползва и като стереодвойка в по-малки стереосистеми. Усилвателите, подходящи за ADP3, трябва да имат мощност от 15 до 250 W.

Paradigm Servo Sub 15
За най-дълбоките и разтърсващи ефекти и подсилване на басовата секция в системата се използва субуферът Paradigm Servo Sub 15. Моделът е с 15-инчов басов говорител, както си личи и от името му. Със своята 1200 RMS и 1500-пикова мощност субуферът може директно да ви вкара в „окото на бурята“ – ставащото на екрана ще ви разтърси из основи.


 Източник: сп. Хай-Фи Звук и Визия
Чуйте ги в Шоурума на Киров Хай-Енд!

Популярни публикации