Уникален звук с невидимо присъствие от Waterfall Audio


Френската компания Waterfall Audio, представяна на българския пазар от Киров Хай-Енд, предлага уникални тонколони ръчна изработка, lifestyle мотив и съчетание на лукс и качество, които са направени не от дърво, пластмаса или метал, а от стъкло!

Топ моделът на марката се нарича Niagara, а оригиналния му семпъл  дизайн заслужено се определя от интериорните специалисти като Неостаряващ. Превъзходни във всяко едно отношение и своеобразно произведение на изкуството, Niagara ще превърнат вашия интериор в концертна зала без да се натрапват или  да влизат в противоречие с  останалата част от обзавеждането. Впечатляващи, елегантни, стилни, съчетали най-качествените материали, тонколоните са синтез от всички знания, отдадеността и опита, придобити от Waterfall Audio през  последните 10 години.
Под диамантеното стъкло вътрешната част на всеки от говорителите е облечена в ръчно обработена и зашита кожа „Nappa” а по-голямата част от механичните компоненти е направена от чист алуминий. Този подбор на материали цели не само атрактивност в дизайна, но и отвореност, яснота и детайлност в звуковото възпроизвеждане. Относно параметрите – ще бъдем кратки – Niagara не са по-малко хай-тек тонколони от останалите в луксозния сегмент на пазара! При тях  неодимиевият високочестотен говорител, с честотен обхват от 1500Hz  до 28 000Hz  е отделен от останалите драйвъри и разполага със собствен cross-over. Основните средно-нискочестотни говорители използват технологията Acoustic Damping Tube (ADT)  - разработка на Waterfall, която предотвратява отразяването на звуковите вълни в затвореното пространство на шасито. Заедно двата драйвъра с диаметър 18 см., позиционирани в лицевата част на шасито и бас-драйвъра с диаметър 21 см. в основата на колоната сформират честотен диапазон от 36 до 1500 Hz.

Сред по-бюджетните модели на френската фирма са Victoria Evo и Iguascu Evo. Кристалните тонколони не отстъпват на флагмана Niagara като дизайн и звук. Минималистичните елегантни контури на шасито и прозрачността на стъклото ги правят почти незабележими. Откровено казано тонколони от такъв тип биха се вписали във абсолютно всеки интериор, било то класически, бароков, ретро или модерен.
По-малките модели Elora, Hurricane Evo и най-новия член на семейството – Serio, предлагат опции за монтаж на стена, стойка или като desktop система и могат да се комбинират в съраунд за домашно кино, в съчетание с Niagara, Victoria или Iguascu. Линията е пропорционална и семпла. Waterfall предлага и три вида субуфери, с различна мощност от 250 до 400 W.

Безспорно тонколоните Waterfall олицетворяват усета към изтънчеността и семплата красота – качества и достойнства, които всеки естет и ценител на качествения звук ще оцени. Като универсален хамелеон, тонколоните се вписват във всеки интериор, придавайки му хармоничност и естественост със своя жив, колоритен и детайлен звук, плод на върховия професионализъм и оригиналността на френските майстори.

Чуйте ги в Шорума на Киров Хай-Енд!


Популярни публикации