McIntosh Reference - чудовищен хай-енд, който ще те отнесе!


Ревю на сп. Хай-Фи Звук и Визия, Март 2011г.
Едва ли има аудиофил, който не би изпаднал във възторг при близка среща със стереосистемата, която ще ви представим в този брой. Става въпрос за истински High End при това от най-висока класа, дело на американската компания McIntosh.
В системата влизат единствено референтни модели – невероятните колони XRT2K, трикомпонентният предусилвател C1000, двойка моноблочни усилватели MC2KW, CD плейърът MVP871 и съответно отговарящият за неговия процесинг DAC MDA1000.
Както може да се предположи, цената на цялостната система не е за всеки джоб, но така или иначе не са малко хората, които имат възможности, и при положение че търсят безкомпромисно добър звук, то ето едно предложение точно за тях!
Ако имате интерес да чуете на живо тази „чудовищна“ система, достатъчно е да посетите шоурума на Киров Хай-Енд.


 
McIntosh XRT2K 
Ако все още се чудите какви са тези гиганти – това са тонконите от тази стереосистема. XRT2K наистина са огромни, освен че тежат по 205 кг всяка, те са и единствената акустика в света, която е снабдена с цели 110 високоговорителя. 40 от тях са високочестотни, 64 средночестотни и 6 говорителя отговарят за ултраниските басове. Четиридесетте високочестотни говорителя притежават куполи с титанова мембрана, които са способни да отдават звук с честота до 45 kHz. От своя страна средночестотните говорители също са изпълнени с титанов купол и отдават чисто и гладко възпроизвеждане на звука в целия средночестотен диапазон. 6-те алуминиеви конусовидни субуфера отговарят за изключително мощния и дълбок бас. Мощността на тези невероятни колони е 2000 W номинал и 8000 W пик!



McIntosh MC2KW
MC2KW в момента е най-скъпият и мощен (2000 W дълготрайна мощност, 8000 W пикова) моноблочен усилвател на компанията McIntosh и съвсем логично единствено той може да присъства в такава стереосистема. MC2KW е с тегло цели 170 кг, като на външен вид изглежда като монолитен блок с голям син дисплей. Усилвателят е с уникален дизайн, разделен на три модула. Първият съдържа в себе си дисплея, входа и изхода, заедно с контролните и защитните схеми, а двата други блока са отделните „половинки“ на балансираната схема на усилвателя, които американските инженери са разделили и разположили в отделни корпуси. Контролният блок има няколко изхода, в това число и отделни такива за Bi- и Tri-Amping свързване към разноомова акустика. McIntosh C1000
Едно устройство, а три различни модела? Логичен въпрос с отговор – едно устройство
в три различни корпуса. C1000С – първият от трите компонента на C1000, е контролерът за управление на C1000P и C1000T, които от своя страна се явяват два отделни предусилвателя – транзисторен и лампов. C1000P е транзисторен стерео предусилвател с изцяло балансирано двойно меню, MM и MC фонокоректор с регулируеми настройки и голям брой балансирани и небалансирани входове и изходи. C1000T е за любителите на по-мекото и живо лампово звучене, като моделът има аналогичните на C1000P входове и изходи.

McIntosh MVP871
В ролята на източник е универсалният плейър MVP871. Защо именно DVD плейър в ролята на аудиоизточник? Защото моделът е с безкомпромисен аудиотракт и позволява прослушването на аудио дискове с най-високо качество. За целта плейърът притежава двойка XLR балансирани изходи. McIntosh MVP871 притежава съвременен интерфейс – HDMI изход с мащабиране на сигнала до 1080p, компонентен изход, 8-канален аудио изход (RCA) и възпроизвежда всички формати, за които може да се сетите – DVD, DVD-Audio, SACD, CD, CDR/ RW, VCD, MP3, HDCD, че дори и DiVX.

McIntosh MDA1000
Тъй като става въпрос за референтен клас стереосистема, то не е учудващ фактът, че източникът, в случая DVD плейърът MVP871, използва отделен цифрово-аналогов конвертор – модела MDA1000. Последният е двуканален със седем цифрови входа, балансирани и небалансирани аналогови изходи, прецизен звуков контролер и автоматичен селектор на предискретизацията от 32 до 96 kHz. Всъщност MDA1000 е устройство, което ще накара цифровите записи от компактдиска да звучат с характерната мекота и живот на аналоговите винилови плочи.



Заповядайте в нашият шоурум, за да чуете една от най-мощните хай-енд стеро-системи в света!

Още за McIntosh в блога:

McIntosh MA8000 - интегриран усилвател мечта!
MT5 на McIntosh Laboratory Inc. е грамофонът, който промени живота на Questlove !
C2500 - новия лампов предусилвател на McIntosh
Запознайте се с малкия звяр - McIntosh MXA60
Мощна новина от McIntosh: Можеш да притежаваш плейър McIntosh в своя iPad, iPhone или iPod!

Популярни публикации