Запознайте се с малкия звяр - McIntosh MXA60

С навършването на 60 години от основаването на американския хай-енд гигант McIntosh Laboratory, неочаквано на пазара се появи миниатюрното бижу MXA60. Интегрираната стерео система е истинско предизвикателство, което разбива на пух и прах старите, закостенели представи за това какво представлява всъщност сериозния аудио хардуер. McIntosh MXA60 се характеризира с живо, динамично и подвижно възпроизвеждане, въпреки невиния си размер (Д 57,15 см./ В 26,9 см./Ш 37,8 см. заедно с говорителите) – една истинска миниатюра със завиден потенциал, съчетала иновативните технологии на референтните компоненти на компанията, известни в цял свят със своя колоритен звук и мощност.

Замислена и създадена от същия екип,
разработил най-високата серия компоненти McIntosh, MXA60 е готова да въведе изцяло нов тип музикални любители в удоволствието от притежанието на ръчно изработена аудио система - система потопена в традициите на McIntosh, безпогрешни в качеството и майсторството; система, която е създадена, за да просъществува цял един живот. В сърцето на MXA60 има балансиран усилвател с изходяща мощност от 75 W за канал. Специалната технология ThermalTrak™ осигурява стабилността на транзисторите при висока изходяща мощност. Освен нея, MXA60 има и интегрирана Power Guard anti-clipping система, която заедно с ватметрите, отчитащи пиковата мощност, подсигурява минимални изкривявания и обезпечава безпроблемната работа на системата за много години напред. Неразделна част от MXA60 е и хибридния усилвател с възможност за превключване на входовете, както и многото други опции за настройка. Ниско-шумовата транзисторна входна система и ламповата усилвателна част дават на MXA60 характерния за McIntosh честотен диапазон и прозрачност на звука. CD/SACD-плейърът събира електрониката и механизмите в масивна излята основа, която минимизира следите от резонанс, като по този начин оптимизира точността на четящата лазерна глава, докато 24-bit-овия, 192 kHz-ов цифрово-аналогов преобразувател предоставя широк динамичен диапазон и минимални смущения на сигнала. Плейърът на MXA60 е съвместим със SACD, хибриден SACD, CD, CD-R и CD-RW дискове.

Софтуерно-контролирания AM/FM тунер предоставя комбинация от ненадминати способности за приемане на честотите и забележително качество на звука. Безжична McIntosh RAA2 АМ антена гарантира безпогрешно приемане на АМ сигнала.

Специално разработените 2-лентови високоговорители, които включват внимателно подбрани елементи за изработката на драйвърите, постигат необичайно богато и впечатляващо ниво на изпълнение. Средночестотните и нискочестотните говорители имат голяма магнитна система за ниско ниво на смущение и реалистично звуково налягане. Високочестотния говорител, с размери ¾”, предлага честотен диапазон до 45 kHz и включва намотка със специално разработена система, базирана на т.нар. технология с „охлаждащ флуид” която намалява температурата, предизвикана от енергията.

MXA60 e първата самостоятелна интегрирана аудио система на McIntosh.
Цена за MXA60 - 19'399 лв. с ДДС


Още за McIntosh: Мощна новина от McIntosh: Можеш да притежаваш плейър McIntosh в своя iPad, iPhone или iPod!
Киров Хай-Енд те кани да чуеш истинския потенциал на референтната стерео система McIntosh!
Очакваме те в нашия Шоурум!

Популярни публикации