Експресивност и безупречност - Audio Physic Tempo VI



Основана преди повече от двадесет години, германската компания Audio Physic е широко известна с нейните уникални новаторски акустични системи, притежаващи висока производителност. 


Прибавете към това елегантния дизайн, здравата конструкция и безупречното качество на звучене и ще получите колони, които наистина са празник за очите и ушите. Компанията се придържа към философията „без загуба на фини детайли“, като най-новата версия – VI, на легендарните им колони Tempo е наистина своеобразен връх в своя клас.
Моделът е конструиран чрез внимателно планиране и подбор на всеки отделен компонент. От кабинета до изработката на говорителите и кросовъра – всеки елемент е внимателно проучен и тестван. Високото качество на изработка е очевидно – от момента, в който спрете погледа си върху красиво изработения корпус, до допира ви с него, който ще разкрие една сатенено гладка повърхност от твърда дървесина.
Техническото съвършенство на дизайна на тези колони е изумително.
Вниманието, което е обърнато на всеки детайл, е забележително – лекият наклон на корпуса отпред, плавната и изтънчена извивка на задната му част, всичко е подчинено на една цел – максимален обем и точност на възпроизвеждането и избягване на каквито и да е потенциални резонансни явления. Може би най-яркият елемент в Tempo VI е използването на т.нар. хиперхоло­графски излъчватели.

Потресаващото качество на двойния говорител, работещ в областта на средните честоти в комплект с туитъра с мек купол, а също така и преработените нискочестотни говорители с нови магнитни системи отдават значително подобрение на звука в сравнение с предишната, V версия на колоните.

Нововъведения­та позволяват не само съществено снижаване честотата на среза – 42 Hz (65 Hz в предишния модел), но да се повиши и самото звуково налягане до 106 dB (101 dB в V версия). Звученето е станало по-комфортно, разкрепостено, „холографски“ вярно, а уникалната разработка на компанията – 5.9-инчовият средночестотен говорител (фирмена разработка на дизайнера на компанията Manfred Diestertich) е „сърцето“ на тази акустична система, привнасяйки оттенъците и топлината, характерни за рупорното звучене. Може още надълго и нашироко да се говори и за техническите новини вътре в самия корпус, антивибрационните елементи и новите крепежни конуси за отличен контакт с подовото покритие, но по-добре е да се спрем на самия характер на звучене на Tempo VI.

Колоните наистина създават холо­грама на звуковото поле. Звукът е не само обемен – той сякаш обгръща отвсякъде. При прослушване се долавят невероятно фини тонове и нюанси, без обаче да се преминава една определена линия, след която звученето да ви се стори прекалено аналитично.

Средните честоти са абсолютно прозрачни, високите – кристално чисти и верни, а ниските честоти биха зарадвали дори феновете на най-твърдата музика със своята експресивност и дълбочина.
Ревю на сп. "Хай-Фи Звук & Визия"  www.hi-fi.bg

Чуйте тонколоните Audio Physic в Шоурума на Киров Хай-Енд.
Очакваме ви!

Популярни публикации