вторник, 30 ноември 2010 г.

Playboy за Clearaudio: Майбах на грамофоните

Playboy казва:  
Моделът STATEMENT 
на бутиковата фирма Clearaudio е
най-върховното постижение 
за слушане на винилови плочи

Решихме да съберем в едно всичко най-добро, което сме постигнали в производството от 30 г. насам и така се роди моделът STATEMENT, един вид „Майбахът на грамофоните”, разказва Робърт Суки, един от шефовете на може би най-престижната фирма за грамофони в света Clearaudio. Наистина грамофонът STATEMENT е уникален отвсякъде. 

Първо, теглото от 350 кг му осигурява невероятна стабилност. Всички материали са хай-тек, включително и 70-пластовото, устойчиво на куршуми дърво panzerbaum, избрано заради невероятната си способност да поглъща вибрации. Електродвигателят е ръчно изработен в Швейцария и е абсолютно същият, използван за задвижване на роботизираната ръка на марсохода на НАСА. Рамото е тангенциално, а дозата е изработена от чисто злато. Носачът и виниловата плоча буквално „плават” във възуха, носени от магнитен лагер, патент на Clearaudio. Цялата горна част на грамофона контактува с основното шаси върху 4 миниатюрни маслени амортисьора и с помощта на жироскоп, се самонаглася винаги хоризонтално, независимо от люлеенето на пода или клатенето на корпуса на грамофона.

Именно поради това Роман Абрамович избра точно този модел за най-новата си яхта”, споделя Робърт Суки и допълва – „STATEMENT може да работи безупречно и плочата да не прескача дори при 9 бала вълнение или земетресение...” 

Сега разбираме защо малко по скромния модел MASTER REFERENCE си е купил руският президент Дмитрий Медведев (собственик на лично колекция от 10 000 грамофонни плочи), а сред останалите горди собственици на машини от Clearaudio са Анджелина Джоли и Брад Пит, Арнолд Шварценегер, Пласидо Доминго, Хосе Карерас и още много други звезди от най-голяма величина. Накрая някой може да попита защо точно аналогов грамофон в ерата на дигиталната техника. Този въпрос става излишен, след като човек чуе звука на STATEMENT, който може да бъде определен единствено като чист оргазъм за слуха.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...