Playboy за Clearaudio: Майбах на грамофоните

Playboy казва:  
Моделът STATEMENT 
на бутиковата фирма Clearaudio е
най-върховното постижение 
за слушане на винилови плочи

Решихме да съберем в едно всичко най-добро, което сме постигнали в производството от 30 г. насам и така се роди моделът STATEMENT, един вид „Майбахът на грамофоните”, разказва Робърт Суки, един от шефовете на може би най-престижната фирма за грамофони в света Clearaudio. Наистина грамофонът STATEMENT е уникален отвсякъде. 

Първо, теглото от 350 кг му осигурява невероятна стабилност. Всички материали са хай-тек, включително и 70-пластовото, устойчиво на куршуми дърво panzerbaum, избрано заради невероятната си способност да поглъща вибрации. Електродвигателят е ръчно изработен в Швейцария и е абсолютно същият, използван за задвижване на роботизираната ръка на марсохода на НАСА. Рамото е тангенциално, а дозата е изработена от чисто злато. Носачът и виниловата плоча буквално „плават” във възуха, носени от магнитен лагер, патент на Clearaudio. Цялата горна част на грамофона контактува с основното шаси върху 4 миниатюрни маслени амортисьора и с помощта на жироскоп, се самонаглася винаги хоризонтално, независимо от люлеенето на пода или клатенето на корпуса на грамофона.

Именно поради това Роман Абрамович избра точно този модел за най-новата си яхта”, споделя Робърт Суки и допълва – „STATEMENT може да работи безупречно и плочата да не прескача дори при 9 бала вълнение или земетресение...” 

Сега разбираме защо малко по скромния модел MASTER REFERENCE си е купил руският президент Дмитрий Медведев (собственик на лично колекция от 10 000 грамофонни плочи), а сред останалите горди собственици на машини от Clearaudio са Анджелина Джоли и Брад Пит, Арнолд Шварценегер, Пласидо Доминго, Хосе Карерас и още много други звезди от най-голяма величина. Накрая някой може да попита защо точно аналогов грамофон в ерата на дигиталната техника. Този въпрос става излишен, след като човек чуе звука на STATEMENT, който може да бъде определен единствено като чист оргазъм за слуха.

Популярни публикации