Звук, който трогва... Duevel Sirius

Duevel Sirius 
са едни от най-изисканите
озвучителни тела,
които някога ще видите и чуете!

В благодарствено писмо до президента на фирма Duevel, музикален експерт с над 35-годишен професионален опит в областта на хай-енд аудио техниката обяснява как след пускането на Sirius, очите му се напълнили със сълзи. Не му трябвали повече от 10 минути, за да ги определи като най-доброто и качествено нещо, което е чувал някога през живота си. Отделно и като дизайн ги определя като изключително стилни.

Като всичко немско и при Duevel Sirius технологията на говорителите e уникална. Първо – концепцията на действието на мембраната на 140-сантиметровото секси чудо няма нищо общо с тази на останалите конвенционални модели. За Sirius важи принципът на разпръскване на звука, наречен Omni-directional, или с други думи – създаване на триизмерна звукова панорама в 360-градусова проекция. Звукът на високо-средно-честотния и нискочестотния говорител се канализира и разпръсква от двете успоредни една на друга хорни, изработени от многослойна високорезонираща дървесина. Преминавайки през образувания канал между сглобката на резониращите хорни, звукът създава т. нар. многоизмерна обемна музикална картина на произведението.

Нетрадиционният дизайн на Sirius е причината тези тонколони не само да привличат погледите, но и да звучат по невероятен начин, с мощността си от 400 W, честотна характеристика от 30 Hz до 23 000 Hz и чувствителност от 93 dB. Моделът смесва качества, които изключително рядко се срещат в един и същ продукт, що се отнася до звуково възпроизвеждане – властност и чувственост, прозрачност и плътност, динамика и лекота, резолюция и яснота, постоянство и класа. Със Sirius всеки звук е уловен и възпроизведен по истински незабравим начин, а музикалните инструменти буквално се разтварят в колорит. Например солото на саксофона се излива толкова ярко, живо и дишащо, че може с право да започнеш да се съмняваш, дали пък Джон Колтрейн не е още сред живите и стои не къде да е, а във твоя хол. 


 Интересно:
Колоните Duevel са толкова сексапилни, че дори и култовият д-р Хаус не може да им устои! Той е екипирал дома си с модела Bella Luna Diamantе и в много епизоди на сериала можете да ги засечете. Те са аналогични на Sirius модела, но все пак имат няколко различия. Едно обаче е напълно идентично – невероятният звук.



Популярни публикации