Музиката е навсякъде около теб!




Искаш да слушаш любимите парчета навсякъде в дома? Искаш да слушаш радио от Англия, САЩ, Китай, Италия, Нова Зеландия, от цял свят?

Има система, която ти дава точно това - Sonos.

 
Sonos представлява музикален плейър и сървър, който работи на безжичен принцип, със собствена wireless мрежа. Sonos е гъвкав - плейва музиката от вашия компютър, харддиск, смартфон, таблет или MP3 плейър или директно от интернет. Идеята на плейърите Sonos е да доставят безжично музиката там, където желаете, като всеки един плейър, можете да контролирате самостоятелно, в групи или дори в една обща група (Party mode!). Със Sonos ще слушате над 100'000 интернет радио станции и музикални услуги от цял свят.
Всяко едно устройство е предназначено да стриймва музика, радио и музикални интернет услуги без компресия и загуба на качество и без усложнено окабеляване - абсолютно безжично.

Multi-Room системата Sonos ви позволява да слушате цялата музика, която харесвате, навсякъде във вашия дом, с натискането на един бутон. С музикалните плейъри на Sonos може безжично да слушате любимия ви списък с парчета както и любимото ви интернет радио във всяка стая.

Системата се състои от модули, част от които могат да работят напълно автономно. Устройствата за възпроизвеждане на музика – „Зонален Плейър” (ZonePlayer) се предлагат в 3 варианта: Зонален Плейър с вграден усилвател за добавяне на външни тонколони – Connect:Amp, Зонален Плейър без усилвател Connect, който се интегрира с вашата аудио система както и
две самостоятелна система с вградени усилватели и говорители - Зонален Плейър Play:5 и Play:3. Една от уникалните екстри в семейството на Sonos e рипийтъра и екстендър на сигнала - Sonos Bridge, с който практически можете да добавяте компоненти Sonos до безкрай!

Името на самото устройство идва от основната концепция а именно: зониране на помещенията в дома ви, и разпространение на любимата ви музика в тях.
Със Зоналните Плейъри на Sonos вие ще може да доставите до всяко кътче на жилището си, любимата ви музикална колекция.

 Нужен е само един Зонален Плейър или Bridge, който да бъде включен към вашия wireless router / DSL модем за да може да слушате и Интернет радио навсякъде.
Контрола върху Зоналния Плейър се осъществява по няколко начина. Sonos предлага на потребителите автономен контролер, който работи изцяло под SonosNet, като съчетава в себе си функционалност и модерен дизайн. Цветния touch screen дисплей на контролера ви позволяват да видите както името и парчето и групата която слушате, така и оригиналната обложка на албума.

Sonos предлага на своите потребители безплатен контролен софтуер за мобилни устройства - таблети и телефони с операционна система Android, както и приложения за iPhone, iPod Touch и iPad.

Системата може да бъде интегрирана и към компютър. Фирмата предлага контролираща софтуер, съвместим с Windows и Маc OS.  С контролера или с придружаващия софтуер можете да управлявате всеки плейър, или зона отделно. Дори можете да групирате зоните така, че няколко избрани или всички
да възпроизвеждат едновременно една и съща музика. Освен това можете да спирате звука или да го заглушавате на всички плейъри в къщата едновременно, както и индивидуално за зона.

За разлика от всички останали продукти с подобна концепция на пазара, основно преимущество на Sonos е, че плейърите работят безпроблемно със всички видове харддискове, които могат да се намерят в момента.
В допълнение към функционалността, всички плейъри Sonos получавата автоматични софтуерни ъпдейти!
Но вълшебството на Sonos не свършва с това! Sonos е най-желаният музикален сървър от аудиофилите. Двата цифрови изхода предоставят възможност, сървъра да се използва със скъпи дигитални конвертори, създавайки изключително удобство на ценителите на висококачественото аудио възпроизвеждане.  Sonos работи с всички основни типове музикални файлове - WAV , MP3, WMA, AAC, Flac и др. 




Questlove говори за неговата система Sonos. Вижте видеото:


Sonos предлага няколко типа музикални плейъри:












Популярни публикации