четвъртък, 30 юли 2015 г.

Inglourious Kunts: Епизод XV – Ревю на „It Follows“ (2014)

Видео подкаста за кино Inglourious Kunts, който Operationkino.net снима в нашият шоурум, наскоро стартира нова рубрика, в която представя кратки ревюта на нови и стари филми. Вече Ви представихме епизода за Commando, a сега можете да гледате и ревюто на фантастичния хорър "It Follows". Както се казва - малко ледени тръпки в най-горещия ден от годинат:

петък, 24 юли 2015 г.

Inglourious Kunts, Ep. XIV – Top 10 TV Series

10 топ сериала - това е темата на новия летен епизод на видео подкаста за кино Inglourious Kunts, който Operationkino.net снима в нашия шоурум.
Споделяме синопсиса на епизода:
"Горното твърдение е мотивът ни да спретнем този по-особен епизод на Inglourious Kunts, който няма да е дискусионен, а ще е под формата на (черешов?) топ – водещият Мартин Ангелов и гостите Благой Иванов и Димитър Дринов споделят своите пристрастия, като всеки посочва по три лични фаворита, а накрая всички се обединяват около абсолютния любимец, за да видим в крайна сметка една десетка, изпълнена с амфетамини, панаири и червени завеси.
Това, че сме предпочели едни заглавия пред други, не значи, че много от тези други не харесваме, а че просто имаме конкретни предпочитания (аргументирали сме се защо). Затова не се отчайвате от липсата на иначе чудесни ТВ-проекти, като „House M.D.“, „Arrested Development“, „The Sopranos“, „Six Feet Under“ или „How I Met Your Mother“. Вместо тях сме наблегнали на „The X-Files“, „Friends“, „The Wire“, „Everybody Loves Raymond“, „Malcolm In The Middle“, „Breaking Bad“, „ER“, „'Allo 'Allo!“, „Carnivàle“ и „Twin Peaks“, които (с едно-две изключения) cчитаме за незаменими в своя си формат. Разбира се, сред вас неизбежно ще има хора, които ще са умерено или крайно несъгласни с избора ни, затова ще се радваме да ни нахраните в коментарите (по възможност: с меню от „СкараБар“), но настояваме да посочите и вашите предложения за подобна класация.

Важно условие на селекцията: умишлено не сме включили ongoing и анимационни сериали. Първите, сред които са страхотните „True Detective“ и „Game Of Thrones“, все още имат шанс да се издънят в някакъв момент, докато вторите си заслужават отделен епизод (друг е въпросът дали и кога той би се случил).

Anyway, it’s showtime!"

http://www.operationkino.net

сряда, 15 юли 2015 г.

7 Причини, защо трябва да изберете Hy-Land за оборудване на детски площадки.

Всички съоражения за обществени места трябва да бъдат сертифицирани съгласно стандарта EN- 1176. Hy-Land е професионален производител на оборудване за детски площадки, които отговарят на този стандарт. Hy-Land е достъпен и осигурява всичко нужно, за да покрие изискванията от децата. В тази статия ние обсъждаме защо Hy -Land има най-добро представяне, въз основа на факторите за покупка, които са важни при избора на оборудване за детски площадки.

 

1. Hy-Land ще осигури приятно прекарване на децата между 3-12 годишна възраст.

Hy-Land предлага широка гама от модули за различни видове игра. Това допринася за факта, че дървената площадка ще представлява интерес както на по-малките, така и на по-големите деца. Без значение малки или големи, всички ще се катерят, тичат, скачат и пързалят часове наред.


2. Hy-Land ще пасне на всяко открито пространство.

Hy-Land ще се впише идеално, независимо дали разполагате с голяма площ или с по-ограничено пространство. Най- компактната площадка -Р1 съдържа много модули като пясъчник, стена за катерене, пързалка и забавна платформа. Hy-Land- P8S е най-голямата конструкция от серията. Тя може да побере до 14 деца и е оборудвана с три платформи с покриви, двойна люлка и вълнообразна зелена или стоманена пързалка.


3. Hy-Land е подходящ за всички обществени и търговски обекти.

С изключение на частните дворове, всички други места (например къмпинги, спортни клубове, ресторанти, детски градини, училища и т.н.) се считат за "обществени" и спортно-развлекателните съоръжения трябва да бъдат сертифицирани по стандарта EN-1176. Широката продуктова гама на Hy-Land винаги има решение, което отговаря на нуждите според местоположението. За училища и детски градини често се избира по-голяма детска площадка, докато за ресторанти, често предпочитание са по-малките модули за игра.


4. Hy-Land означава качество и безопасност.

Съораженията Hy-Land са направени от здрав, сух иглолистен дървен материал. Елементите за сглабяне са направени от неръждаема стомана; трайни материали, които са много лесни за поддръжка и преди всичко осигуряват безопасна игра.
Безопасността е на първо място в Hy-Land, и и се отделя внимание и на най-малките детайли. За да осигури безопасна игрална среда за децата, всяко едно съоражение е тествано и е устойчиво на всякакви атмосферни условия.

5. Hy-Land е достъпен.

Съоръженията за игра HY-Land са изненадващо достъпни, в резултат от комбинацията на иновативен дизайн с компактност и оптимизирано разпределение. По този начин Hy-Land успява да запази ниски цени, без компромис по отношение на качеството на EN-1176 сертифицираните катерушки.

6. Дизайн и материали на Hy-Land.

Със своя натурален дървен материал, конструкцията на Hy-Land се вписват идеално към околната среда като хамелеон. Естественият цвят на дървения материал пасва идеално, независимо в каква среда е монтирана катерушката. Освен това дизайнът е доста открит, което означава, че рамките не създават "стена", която да затваря гледката.

7. Hy-Land предлага разнообразни вариации на модулите.

Професионално оборудване за детски площадки HY-Land предлага различни модули за игра. Всички входове на Q-серията включват стени за катерене и мрежи за катерене, осигурявайки различни предизвикателства. P-серията предоставя възможността да използвате основата на кулата като пясъчник. И двата модула са оборудвани с пързалка и единична люлка. По подразбиране зелената PVC пързалка е със вълнообразна форма за допълнително забавление. По желание, можете да я смените и с пързалка от висококачествена стомана.

Разгледайте всички съоражения на HY-LAND на нашия сайт:
http://hy-land.bg


петък, 10 юли 2015 г.

Inglourious Kunts, Ep. XII – Terminator Series - в нашият шоурум

В новия XII-ти епизод на видео подкаста за кино Inglourious Kunts, темата е култовия франчайз "Терминатор".
Вижте видеото заснето в нашия шоурум, но първо, ето и официалния синопсис на епизода:

„Nice to see you!“

Завръщаме се от бъдещето, за да ви припомним славното минало – миналото, когато една от най-важните и велики филмови поредици все още си тежеше на мястото (не само заради металния ендоскелет). Когато страхотният Джеймс Кемърън прави „Терминаторът“ и после го надгражда с „Терминатор 2: Денят на Страшния съд“, светът на киното сякаш е перфектното бягство от реалността – особено, ако си хлапе. Последвалият „Терминатор 3: Бунт на машините“ на Джонатан Мостоу не постигна същия блясък, но не изневери на традицията за придържане към здравия терминаторски екшън; „Терминатор: Спасение“ на МакДжи пък предложи нов и интересен поглед към историята, макар в по-голямата си част да беше по-скоро разочароващ, отколкото задоволителен.

Тази година видяхме и „Терминатор: Генисис“ на Алън Тейлър, който не само се сгромоляса безславно в боксофиса, но и се оказа (може би) най-слабият в целия франчайз. Завръщането на иконата Арнолд Шварценегер грам не помогна на продукцията, въпреки че на моменти носталгията със сетни сили успя да си проправи път към зрителите.

Всичко това е тема на разговора ни в поредния special епизод на подкаста Inglourious Kunts. Участниците включват водещия Мартин „Циничния Елф“ Ангелов и познатите мутри на Благой Иванов и Димитър Дринов. Най-важното присъствие обаче е на дебютиращия кънт (no pun intended) Весела Дринова, чиято фамилия не е никаква слочаенос. Не сме напълно сигурни нарочно или без да искаме игнорираме в дебатирането сериала „Терминатор: Хрониките на Сара Конър“, на който никога не сме били фенове, но това едва ли представлява сериозен проблем. (Ако пък все пак представлява, споделете защо в коментарите.)

Inglourious Kunts терминира скуката... НАО!"


www.operationkino.net
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...