Inglourious Kunts, Ep. XII – Terminator Series - в нашият шоурум

В новия XII-ти епизод на видео подкаста за кино Inglourious Kunts, темата е култовия франчайз "Терминатор".
Вижте видеото заснето в нашия шоурум, но първо, ето и официалния синопсис на епизода:

„Nice to see you!“

Завръщаме се от бъдещето, за да ви припомним славното минало – миналото, когато една от най-важните и велики филмови поредици все още си тежеше на мястото (не само заради металния ендоскелет). Когато страхотният Джеймс Кемърън прави „Терминаторът“ и после го надгражда с „Терминатор 2: Денят на Страшния съд“, светът на киното сякаш е перфектното бягство от реалността – особено, ако си хлапе. Последвалият „Терминатор 3: Бунт на машините“ на Джонатан Мостоу не постигна същия блясък, но не изневери на традицията за придържане към здравия терминаторски екшън; „Терминатор: Спасение“ на МакДжи пък предложи нов и интересен поглед към историята, макар в по-голямата си част да беше по-скоро разочароващ, отколкото задоволителен.

Тази година видяхме и „Терминатор: Генисис“ на Алън Тейлър, който не само се сгромоляса безславно в боксофиса, но и се оказа (може би) най-слабият в целия франчайз. Завръщането на иконата Арнолд Шварценегер грам не помогна на продукцията, въпреки че на моменти носталгията със сетни сили успя да си проправи път към зрителите.

Всичко това е тема на разговора ни в поредния special епизод на подкаста Inglourious Kunts. Участниците включват водещия Мартин „Циничния Елф“ Ангелов и познатите мутри на Благой Иванов и Димитър Дринов. Най-важното присъствие обаче е на дебютиращия кънт (no pun intended) Весела Дринова, чиято фамилия не е никаква слочаенос. Не сме напълно сигурни нарочно или без да искаме игнорираме в дебатирането сериала „Терминатор: Хрониките на Сара Конър“, на който никога не сме били фенове, но това едва ли представлява сериозен проблем. (Ако пък все пак представлява, споделете защо в коментарите.)

Inglourious Kunts терминира скуката... НАО!"


www.operationkino.net

Популярни публикации