Нова мини-система в семейството на McIntosh – MXA70


На изложението CES в Лас Вегас, McIntosh показа за първи път новата интегрирана десктоп система MXA70. Това е третия интегриран десктоп модел на McIntosh и от днес MXA70 влиза в продажба официално.
McIntosh MXA70 съдържа малък, но функционален 50-ватов стерео усилвател и специално проектирани двулентови десктоп тонколони. Боксовете са изпълнени с луксозен черен гланц и успяват да се представят изключително добре за малкия си размер.
MXA70 Ви предоставя 6 входа, към които можете да включвате различни музикални източници, като 4 от тях са дигитални и това позволява на McIntosh Digital Engine да декодира дигиталната Ви музикална колекция до 32 bits и 192 kHz за максимална аналогова прецизност и удовлетворение.
Когато искате да слушате музика на спокойствие и сами, системата предлага вграден усилвател за слушалки, който е направен по специалните изисквания на McIntosh Laboratories. По този начин всички слушалки, без значение дали са тапи или са професионални студийни слушалки, Вие ще изпитате възможно най-доброто музикално изживяване. Функцията Headphone Crossfeed Director (HXD) позволява висококачествените записи да звучат на слушалките така, както биха звучали на тонколони!
Компактните размери на системата MXA70 Ви позволяват да я поставите навсякъде. Системата ще пасне идеално, както на Вашия офис, така и на Вашия дом.
MXA70 има интегрирана Power Guard anti-clipping система, която заедно с ватметрите, отчитащи пиковата мощност, подсигурява минимални изкривявания и обезпечава безпроблемната работа на системата за много години напред. А 5 степенния Bass Boost Control позволява допълнителни настройки на тоналността. Усилвателят е с красиво шаси от неръждаема стомана, което е допълнено от красивия стъклен панел на McIntosh, с алуминиеви кноб-бутони за регулиране силата на звука и тонколоните, които са с финиш черен гланц.
 


MXA70 е на цена от 13999 лв. с ДДС.









Спецификации:

AMPLIFIER SPECIFICATIONS
Amplifier Power Output:
50 watts per channel with both channels operating into 8 Ohms
Total Harmonic Distortion:
0.005% maximum from 20Hz to 20kHz
Inputs:
One high level unbalanced (stereo)
One high level balanced (stereo)
Four digital (see Digital Section)
Outputs:
One set of stereo speaker terminals (8 Ohms)
One headphone (1/4”)
One preamplifier (stereo)
Digital Section:
One dedicated USB
One coax and one optical PCM
One AES/EBU
McIntosh Digital Engine is 32 bit 192kHz, USB 2.0 asynchronous
Tone Controls:
5 Step Bass Boost Control
Headphone Power Output:
High Selection: 1W
Normal Selection: 250mW
Headphone Output Impedance:
8-40, 40-150 and 150-600 Ohms
LOUDSPEAKER SPECIFICATIONS
Driver Complement (per speaker):
One 4 inch Woofer/Midrange
One 3/4 inch Dome Tweeter
Frequency Response:
60Hz - 45kHz
Crossover Frequency:
2,000Hz
GENERAL SPECIFICATIONS
Overall Dimensions (W x H x D):
55.9cm x 27.62cm x 45.7cm, including knobs, connectors and cables
Weight:
23.2 kg net,
30.4 kg in shipping carton

Популярни публикации