Киров Хай-Енд достави система за контрол на осветлението Lutron в най-новия луксозен хотел Sense Hotel Sofia!


Киров Хай-Енд достави, инсталира и програмира система за контрол на осветлението Lutron в най-новия луксозен дизайнерски хотел Sense Hotel Sofia, част от световната верига Design Hotels™, който посреща гостите си на бул. „Цар Освободител“ 16.

Всички 71 стаи на хотела разполагат със самостоятелна интелигентна система за контрол на сцените и режимите на до 10 зони, включително с моторизирано безжично управление на завесите. Освен стаите за гости, нашият екип инсталира контролни компоненти Lutron и във всички общи части на хотела – лоби, бар, ресторант, конферентни зали.

За LUTRON Electronics:

LUTRON Electronics предлага най-върховите технологии в своите системите за контрол на светлината, откривайки най-подходящото и функционално решение за всеки клиент и всяко пространство. Решенията и системите, които разработват, имат приложение навсякъде – в дома, в офиса, в музеи, хотели, ресторанти и други обществени сгради. Фирмата може да изгради цяла нова инсталация или да възобнови вече съществуваща. Разработила е също и щори-рула с електрически мотори с батерия, които се спускат и вдигат със същия контролер, с който се определя и светлинният режим. Те са и първата фирма, която създава ключа за командване силата на светлината – така наречения Димер ключ, с който можете да намалите или засилите сиянието на лампата. Сред големите плюсове е и този, че всяка система за светлина на LUTRON Electronics е енергоспестяваща!  Чрез контролния панел се управляват режимите на определена група светлинни източници в пространството - тоест – с натискането на едно копче вие определяте кои лампи да светнат, в кое помещение, с каква сила да светят те и вие измисляте името на режима.



Проекти на LUTRON Electronics:

Фирмата е осветила много известни архитектурни обекти по света като: Статуята на Свободата в Ню Йорк, Белия дом във Вашингтон, моста Милениум Бридж в Лондон, лунапарк Legoland в Германия, бутици на известни модни корифеи, хотелски комплекси, казина, музеи, банки в Париж, Дубай, Пекин, Маями, Лос Анджелис, Токио и много други. Клиенти на LUTRON Electronics: Сред клиентите на американската фирма са световноизвестни кoмпании като веригите магазини на Apple, Hilton, Hyatt – hotels and resorts, Marriott, Four Seasons – hotels and resorts, Starwood - hotels and resorts, Tiffany and Co, Louis Vuitton, Nokia, GAP, Banana Republic, Hard rock cafe и много други. Интересното при тези големи фирми е, че светлинните решения от LUTRON Electronics допълват корпоративния им имидж. Например в магазините на Louis Vuitton по целия свят логото на марката е еднакво, колекциите дрехи за всеки сезон са еднакви, интериорът е еднакъв и светлинното оформление от LUTRON Electronics също. Всяка фирма, клиент на LUTRON, има своя индивидуална светлинна схема в магазините си, което издава нивото и отношението й към клиентите. 



За Sense Hotel Sofia:

Със съвременен облик и фина естетика, Sense Hotel Sofia е архитектурно произведение на изкуството, което се откроява сред градския пейзаж. Sense Hotel е хотел, който се разглежда като новата класика в сърцето на София, с иновативна структура, едновременно чувствителна към заобикалящата среда, но и дръзко различна. Хотелът е разположен до площада на Парламента, с пряка видимост към катедрален храм-паметник „Свети Александър Невски“, на булевард, който е главна визуална ос за града.

Великолепният дизайн от 21-ви век е дело на италианското архитектурно студио Lazzarini Pickering Architetti, а интериорните решения са изпълнени от Архитектурна група Цонков”.

Фасадата на сградата е комбинация от съвременна технология и елементи, носещи духа на историята – високотехнологична стъклена фасада, в която се отразяват златните куполи на главния катедрален храм и на втори план - подвижни капаци от блестящ месинг, които допълват и обогатяват играта на отраженията и светлината.

Интериорът е предимно от естествени материали-мрамор, травертин, гранит и варовик, паркети и ламперии от дърво, инкрустации и мебели от метал, кожени  тапицерии по врати и стени, вани и мивки от кориан, басейни от неръждаема стомана, вълнени мокети в коридорите.

В духа на съвременността дизайнът на пространствата е съчетание от излъчването на естествени материали, изчистени линии и игра на светлината.

Престоят в 71 стаи и апартаменти предлага луксозно обзавеждане, великолепен изглед, авангардни технологии и удобства. Микс от превъзходен дизайн и лукс Sense Hotel Sofia приветства своите гости в свят от незабравими спомени и ценни моменти. Може да обогатите гурме културата си в изисканата кухня на Средиземноморския ресторант с просторна градина, да се отпуснете в лоби бара сред шедьоври на изобразителното изкуство, да изпиете чаша бляскаво шампанско в уникалния панорамен Rooftop Bar или да се откъснете от забързаното ежедневие с изискана релаксация в центъра за уелнес и спа процедури.


Популярни публикации