неделя, 27 ноември 2011 г.

Stereophile обяви Hi-Fi Expo Sofia 2011 в официалната си страница!

Hi-Fi Expo Sofia печели все повече интерес от цял свят!
Доказателство за това е публикация в най-голямото списание за хай-фи в света - Stereophile Magazine, което обяви българското изложение в официалната си страница! Тази година очакваме много гости и от чужбина!


Ако все още не сте се регистрирали за изложението, побързайте и го направете тук!
Чрез online регистрацията, ще получите безплатен пропуск за 4-те дни на изложението.
Очакваме ви от 1-ви до 4-ти декември, в Гранд Хотел София, ул. Гурко 1, в стаи 305, 306, 307 и 308, на трети етаж на хотела.
вторник, 15 ноември 2011 г.

Плейър с главно П - Bryston BDP-1

Ревю на сп. Хай-Фи Звук и Визия


BDP-1 е за хора, които искат просто да слушат музиката си от флашка или външен харддиск, без сложни опции и настройки и без компромис в качеството на звука. Просто стилно изглеждащ аудио плейър, чиято задача е да плейва музика, а не да се превръща в компютър или интернет портал. Софтуерно обезпечен от Linux и подсигурен от уникалното качество на изработка на Bryston, плейърът бързо ще открие почитателите си.


Bryston BDP-1 е дигитален аудио плейър, което си личи и от името му (DP – Digital Player). Този начин за именуване от Bryston използват и при другите си продукти – например CD плейърът им носи наименованието BCD-1, а дигитално-аналоговият конвертор е BDA-1. Та BDP-1 e плейър, който обаче има малко странна концепция. Ще се запитате какво пък може да му е странното на един цифров плейър? Странното е, че устройството чете повечето популярни аудио файлове, но не разполага със CD/DVD плейър, нито с твърд диск или друга вградена памет. Още по-странното е, че BDP-1 е оборудван с модул за Wi-Fi връзка, както и с етернет порт, но не може да стриймва музика от компютър или каквото и да е друго устройство, свързано в домашната мрежа. Единственият начин за доставяне на музикални файлове към плейъра е чрез четирите USB порта.

Канадските инженери на Bryston явно са изхождали от идеята, че стриймването е лошо нещо, но цифровото аудио не е, и са решили да предложат на потребителите само един начин за прослушване на музика, който начин обаче като че ли е най-оптималният и опростен възможен такъв. Просто записвате музиката на флаш памет (или външен харддиск), включвате го към плейъра и слушате. Разбира се, повечето актуални цифрови плейъри на пазара също предлагат тази възможност, заедно обаче със стрийминг опции, но Bryston залагат на семпла, лесна употреба, без сложността на стрийминга, както и на изключителното качество на възпроизвеждания звук.

Контролът BDP-1 разполага с няколко начина за контролиране на събитията, въпреки че отсъства най-конвенционалният и разпространен при другите устройства начин – дистанционното управление. Всъщност има опция за употреба на инфраред дистанционно, но самото устройство трябва да се закупи допълнително. Контролните бутони на фронталния панел са първият начин – удобни и лесни за употреба. Налице са всички стандартни бутони за управление на плейър, плюс четири бутона разположени на кръст за навигиране из свързаните устройства, фолдърите и плейлистите. По-дистанциран начин за контрол е чрез компютър или лаптоп, свързан към домашния рутер. Чрез ад-он към браузъра се получава достъп както до контрола над прослушваното съдържание, така и до системни функции, като например ъпдейтването на фирмуера на плейъра директно през интернет. Третият начин за контрол, все по-застъпен при новите мултимедийни домашни устройства, е чрез iPad/iPod/iPhone тъчскрийн устройствата на Apple и специалното приложение, създадено именно с тази цел, което се нарича mPod. Инсталацията е лесна, а употребата е интуитивна, въпреки че плейърът реагира малко бавно на контрола през mPod. Интерфейсът на програмата напомня доста на този на iPod, но има и някои различия. Разбира се, този начин също изисква свързване на BDP-1 с домашния рутер.

Визия и връзки
Дизайнът на Bryston BDP-1 е доста подобен на останалите устройства на канадската компания и се отличава със семпъл и стилен вид. Плейърът се предлага в два цвята, класически за подобен вид техника – черно и сребристо. На фронталния панел са разположени контролните бутони, двуредовият монохромен информационен дисплей, както и два USB порта. Тези портове поддържат само флаш памети и външни твърди дискове със собствено захранване. Двата USB порта, разположени на задния панел поддържат и дискове без захранване. Идеята е в задната част да се включат големи по обем харддискове с цялата фонотека, а в предните слотове да се включват временно малки носители. Копиране на файлове между различните устройства обаче не се поддържа от плейъра.

Приятна изненада е наличието на 2 GB флаш памет с марката Bryston в комплекта на BDP-1. На задния панел може да се открият още дигиталните S/PDIF и AES/EBU 3-пинов XLR изход, RS-232 порт и 12 V on/off trigger. Предвиден е и етернет слот за мрежови кабел, в случай че нямате доверие на безжичната връзка с рутера.

Софтуер и файлове
Bryston BDP-1 се „задвижва“ от специално пригодена дистрибуция на Linux, което го прави особено стабилен и надежден. Поддържаните файлови формати са стандартните за подобен вид плейъри – AIFF, FLAC, WAV, MP3, M4A, WMA, OGG при максимална резолюция до 24 bit/192 kHz. За да възпроизведете подобна резолюция, ви е нужен естествено и DAC модул, който да я поддържа. Качеството на звука на BDP-1 е безупречно, а качеството на изработка още повече. Неслучайно от Bryston дават 20 (!!!) години гаранция на устройствaтa си. понеделник, 14 ноември 2011 г.

Burmester на 12-та позиция в официалната класация за най-луксозни марки в Германия, на сп. “Wirtschaftswoche”Най-влиятелното икономическо немско списание  - “Wirtschaftswoche”, публикува класация с 30-те най-луксозни марки в Германия за 2011 година.

Класацията водят иконите Lange & Söhne, Maybach, Grasfjütte и Porsche, а на 12-та позиция е класирана Burmester. Това е единствения производител на аудио техника в цялата класация!

Оценяването на луксозните марки е направено по критерии като цена, стойност и имидж на марката. Самата класация, е направена въз основа на интервюта взети от над 200 експерти.

Немският хай-енд аудио производител Burmester е  следван от марките COR, JILSANDER, ESCADA, Baldesarrini, Thonet, Robbe & Perking и Mont Blanc. Единствения друг производител на електроника е фирмата Loewe, изпратена на 24-то място в класацията.

Тази класация, убедително доказва статуса на Burmester, като утвърдена марка, позната в цял свят с перфекционизмът на своите компоненти.


xКолаборацията Burmester & Porsche
 Философията на Burmester

Компанията Burmester Audiosysteme е основана в Германия през 1977 г., и от тогава до днес произвежда топ хай-енд продукти. Днес техните компоненти се продават в повече от 50 страни на 5 континента. Желанието на Burmester още от основаването на компанията е изработката на продукт, съвкупност от истински чист звук, технологични иновации и неостаряващ дизайн. Burmester съчетават в своите продукти творческа комбинация от традиционно майсторство и безкомпромисни технологии.
За влюбените в неподправеното музикално възпроизвеждане измерването на всичко минава през CD-плейърите, усилвателите и предусилвателите, тунерите и токовите стабилизатори, процесорите и тонколоните на Burmester. Но „изкуството за ухото” (Art for the ear – мотото на Burmester) не е единствената черта на компонентите Burmester – всъщност те са своеобразно произведение на изкуството, истински шедьовър в дизайна! Със своя характерен облик, ценни материали и перфектна изработка „произведеното в Германия” гарантира удоволствие за
всички сетива.

Всички продуктови групи на Burmester са обединени от стремежа на компанията  за удовлетворяване на най-високите възможни стандарти по отношение на качеството на звука, технологичните иновации, безкомпромисното качество в изключително фината ръчна изработка, функционалността и дизайна. Компонентите попадат в няколко серии (Референтна, Топ, Класическа и Рондо серия) в зависимост от възможностите и характеристиките си, но никога за сметка на качеството и музикалното възпроизвеждане.

Благодарение на натрупаните 30-годишен опит и успехи в сферата на домашното аудио, Burmester разработват и компоненти за модерни луксозни мега яхти, в чийто интериор лесно можете да разпознаете почеркът на аудио системите Burmester по изключителното звучене, прецизната изработка и присъствието на скъпи материали в компонентите. Със своята компетентност и професионализъм компанията широко отваря нови врати към automotive дизайна и технологиите.
 
Дитер Бурместер, собственик и основател на Burmester Audiosysteme: “Като музикант и инженер, моята основна цел е да накарам слушателя да забрави, че музиката която чува излиза от цифров източник!”

Burmester Automotive
Проектът Porsche Panamera и Porsche Cayenne


След огромния успех на Porsche Panamera, двете известни и уважавани компании  обединяват сили в още един общ проект - новия Porsche Cayenne.
Porsche Cayenne се предлага опционално с уникална Хай-Енд Surround Sound система Burmester. Екипът на Porsche създава идеалните условия за интегриране на такъв тип система в салона на автомобила, a Burmester с гордост участва в проекта и след 5 години усърдната работа и още повече след блестящия дебют на системата в Porsche Panamera, аудио системата е готова да се слее и с луксозния дизайн на Porsche Cayenne.

Технически характеристики на Хай-Енд Surround Sound системата Burmester
Целта:
Best in class съраунд система - Общия стремеж на Burmester и Porsche за новия Cayenne!
Що се отнася до звук и технически характеристики, Хай-Енд Surround Sound системата на Burmester в Porsche Panamera и Porsche Cayenne е най-добрата система, която се предлага във автомобили серийно производство от който и да било производител днес. Благодарение на необикновеното си представяне, в комбинация с
изключително детайлното възпроизвеждане, системата отговаря всички възможни претенции и изисквания – любителите на класическата музика ще бъдат също толкова удовлетворени, колкото и тези, влюбени във величествената сила на баса.

Системата:
Специално проектирана за новия модел на Porsche,  системата включва усилвател MOST/DSP, клас A/B, с активен аналогов cross-over за всички средни и високи честоти, с изходяща мощност над 1000 W, с 16 отделни канала, всеки свързан с един от 16-те високоговорителя на Burmester, докато 10” субуфер се захранва от интегриран усилвател, клас D. Цялостното усещане от системата остава характерното за Burmester: силно осезаемо интензивно, но детайлно звучене.
16-те говорителя сформират обща звуко-възпроизвеждаща площ в размер на 2,400cm2. Технологията за говорителите е изцяло заимствана от хай-енд home аудио дивизията на Burmester. Малката маса на високочестотния драйвър в едно с голямата активна площ постигат съвършено детайлно и кристално ясно звуково възпроизвеждане, чието качество не се влияе от регулацията на силата на звука.

Прилагането на различни филтриращи технологии, всички оптимизирани в своите специфични приложения, осигурява максимална резолюция и отчетливост на звука и възможно най-добра импулсна реакция. Разположен между гъвкавостта на дигиталните филтри  и музикалното качество на аналоговите филтри, този подход положително свързва оптималното между двете технологии. Последвалата употреба на изпитаните с времето високо-технологични материали, доказали се в производството на домашни аудио системи, осигуряват на цялата сигнална верига достигането най-високо качество на звука.

Системата се управлява от специално разработен интуитивен софтуер, позволяващ контрол на озвучаването в зоната около всяка седалка.
Porsche Cayenne, със своята уникална съраунд саунд система предлага на всички ценители на музиката да се насладят на едно истински реално усещане в неповторимата атмосфера на автомобил. Високата технологичност е осезаема на всяко ниво, било то физически чрез интериора или психологически – чрез музикалното възпроизвеждане. Аудио системата разчита както аудио CD, така и видео DVD (аудио информацията) в абсолютно константен 5.1 мулти-канален формат, като чрез него осигурява изненадващото 360° музикално оформление на всякъде в салона на автомобила. Общото тегло на всички компоненти от съраунд системата Burmester е сведено до по-малко от 12 кг., което, естествено, не води до каквито и да било компромиси в музикалното качеството. Елегантния дизайн в комбинация с изящно гравираното лого Burmester се смесват в хармония с ексклузивния интериор на Porsche Cayenne.

Отново Burmester предлага предела на Хай-Енд качеството събрано в луксозен автомобил на Porsche.

На кратко:

•    16 – канален MOST/DSP усилвател
•    Изходяща мощност: 1000 W
•    16 говорителя, всеки със собствен усилвател
•    Акустична повърхност: 2,400cm2
•    Air Motion Transformer
•    Честотен диапазон – от 30 Hz до 20 kHz, във всяка точка в купето на автомобила.
•    Комбинация от специални аналогови и дигитални филтри
•    Софтуер за управление
•    Дизайн и интериор: силно осезаемо присъствие на дизайна Burmester
•    Комплексна технология за намаляване на общата маса на системата – общо тегло под 12 кг.

В допълнение към широките възможности за регулиране на ниските и високите честоти, баланса между левия и десния канал и предните и задни говорители, системата Burmester дава няколко иновационни възможности за индивидуални подобрения. Звукът може да се регулира както от предните, така и от задните седалки. Чрез  Symmetrical Function звукът се оптимизира еднакво за всичките четири седящи места в купето

Smooth-Function позволява подобряването на звука на всички аудио формати, дори на тези с много висока компресия, каквито са например MP3 файловете или радио честоти с ниско качество, така че удоволствието от слушането се запазва.

Функцията Surround има доста по комплексни алгоритми. Чрез нея системата може да генерира виртуален съраунд звук от стерео сигнал (напр. CD, FM, iPod, MP3) чрез деликатно смесване на компоненти, но правейки нивото на звука изключително по-качествено.

Всеки стерео сигнал звучи осезаемо по-динамично и „живо” чрез функцията Live. Тя създава усещането, че присъствате на концерт на живо. Основният алгоритъм за тази функция е разработен от Burmester специално за Porsche Cayenne.


След като веднъж сте настроили начинът, по който желаете да звучи системата, функцията Sound Conditioner се грижи за блестящото качество на звукът в купето докато автомобилът е в движение, независимо дали прозорците са отворени или не. Всеки външен звук, проникнал във салона на Porsche Cayenne бива уловен от интегриран микрофон, докато интелигентен алгоритъм коригира настройките на звука в реално време.
петък, 11 ноември 2011 г.

Newsletter Ноември, 2011


Остават броени дни до Hi-Fi Expo 2011
С огромно удоволствие Ви каним да ни посетите на Hi-Fi Expo София 2011 - второто издание на най-голямото изложение за аудио-видео техника на Балканите. Изложението ще се състои в дните 1-4 Декември, в Гранд Хотел София.
Очакват ви много нови продукти, технологични иновации и любопитни джаджи.
Можете да ни посетите в стаи 305, 306 и 307 на 3-ти етаж.
Своя безплатен пропуск за изложението можете да получите като се регистрирате на официалната страница на Hi-Fi Expo 2011 тук.
Следете нашите страници във Facebook и Twitter за още новини.

На Hi-Fi Expo 2011, Киров Хай-Енд ще покаже за първи път в България най-ултимативния грамофон в света – легендарният Clearaudio Statement.
Грамофонът ще бъде представен заедно с уникалната референтна стерео система MBL. Конфигурацията ще звучи в стая 305.

Statement има общо тегло от 350 кг., което му осигурява невероятна стабилност. Всички подбрани материали за изработката му са от най-висок клас, включително и 70-пластовото, устойчиво на куршуми дърво panzerbaum, избрано заради невероятната си способност да поглъща вибрации.
Електродвигателят е ръчно изработен в Швейцария и е абсолютно същият, използван за задвижване на роботизираната ръка на марсохода на НАСА. Рамото е тангенциално, а дозата е най-високия модел на Clearaudio - Goldfinger V2, изработена от чисто злато с инкрустиран диамант.
Носачът и виниловата плоча буквално „плават” във въздуха, носени от магнитен лагер, патент на Clearaudio. Цялата горна част на грамофона контактува с основното шаси върху 4 миниатюрни маслени амортисьора и с помощта на жироскоп, се самонаглася винаги хоризонтално, независимо от люлеенето на пода или клатенето на корпуса на грамофона, благодарение на което STATEMENT може да работи безупречно и плочата да не прескача дори при 9 бала вълнение или земетресение.
За MBL:
Чрез единствената по рода си технология „Radialstrahler”, тонколоните MBL, разпръскват звука на 360 градуса, създавайки многоизмерна звукова панорама. Уникалната система е продукт на немската компания MBL Akustikgerate.
Системата включва тонколони MBL 101 E MKII, от които всяка има по 3 радиално-сферични мембрани (Radialstrahler driver). Неизменно всяка тонколoна задължително преминава през над 90-дневно педантично калибриране и тестване. Тонколоните се свързват с два масивни алуминиeви 92-килограмови моноблок усилватели MBL 9011, клас AB, всеки с изходяща мощност от 2 200 вата. Референтната система е конфигурация от SACD-плейър 1622А, DAC 1611F и предусилвател 6010 D. Всички те са сред най-респектиращите референтни компоненти на high end пазара.
Безспорно аудио оборудване от калибъра на MBL 101 символизира не само афинитет към върхово аудио възпроизвеждане, а отдаденост и фанатичен перфекционизъм във всеки детайл, характерни за компонентите под логото MBL. Безкомпромисното качество, в съчетание с иновативния дизайн и уникалната ръчна изработка, правят референтната стерео система MBL своеобразно произведение на изкуството – шедьовър, който оставя слушателя без дъх.

сряда, 9 ноември 2011 г.

Най-върховия грамофон в света - Clearaudio Statement на Hi-Fi Expo София 2011


На Hi-Fi Expo София 2011, Киров Хай-Енд ще покаже за първи път в България най-ултимативния грамофон в света – легендарния Clearaudio Statement.
Грамофонът ще бъде представен заедно с уникалната референтна стерео система MBL.  Конфигурацията ще звучи в стая 305.

Всички музикални фенове и ценители, ще могат да се докоснат до съвършения звук на Statement!

Statement има общо тегло от 350 кг., което му осигурява невероятна стабилност. Всички подбрани материали за изработката му са от най-висок клас, включително и 70-пластовото, устойчиво на куршуми дърво panzerbaum, избрано заради невероятната си способност да поглъща вибрации.
Електродвигателят е ръчно изработен в Швейцария и е абсолютно същият, използван за задвижване на роботизираната ръка на марсохода на НАСА. Рамото е тангенциално, а дозата е най-високия модел на Clearaudio - Goldfinger V2, изработена от чисто злато с инкрустиран диамант.
Носачът и виниловата плоча буквално „плават” във въздуха, носени от магнитен лагер, патент на Clearaudio. Цялата горна част на грамофона контактува с основното шаси върху 4 миниатюрни маслени амортисьора и с помощта на жироскоп, се самонаглася винаги хоризонтално, независимо от люлеенето на пода или клатенето на корпуса на грамофона, благодарение на което STATEMENT може да работи безупречно и плочата да не прескача дори при 9 бала вълнение или земетресение.


Една от изненадите, които сме подготвили за нашите посетители е, че повреме на изложението всички клиенти, които си поръчат или закупят наши продукти ще получат от 5 до 10% отстъпка от цената.

Очакваме ви!

понеделник, 7 ноември 2011 г.

Изложбата “Нещо друго” - обложки на най-култовите джаз албуми, издадени на грамофонни плочи, озвучена специално от Киров Хай-Енд


Този четвъртък (10.11.2011), в Арт-център ФотоСинтезис на бул. В. Левски 57, ет. 2, ще бъде представена изложба с обложки на култови джаз албуми. Посетителите ще слушат най-паметните изпълнения на джаз легенди като Miles Davis, Tina Brooks, John Coltrane, Dave Brubeck, Bill Evans, Johnny Griffin, Billie Holiday, и много други велики изпълнители, на стерео система, специално предоставена от Киров Хай-Енд за целия период на изложбата. Специалният сетъп, който ще предоставим, включва тонколоните HRS-120 на German Physiks, предусилвател и лампови моноблок усилватели Raysonik.
Можете да ги чуете от 10 до 23 Ноември.
За изложбата:

Когато през 1938 на 23 годишния Алекс Стейнуейс му хрумва да използва обложката на грамофонната плоча за носител на графично послание, плочите са се продавали в джоб от кафяв картон. Идеята му да се сложи нещо визуално, което да изкушава купувача, се оказва революционна и поставя началото на самостоятелно направление в изобразителното изкуство – оформлението на обложките на албумите – днес неотделима част от продукта, който обслужва.Нововъведението на Колумбия (Стейнуейс работи за тази компания до 50-те години на ХХ в) бързо е оценено от всички други издатели, и скоро в конкуренцията за вниманието на публиката се включват всички компании, всяка с повече или по-малко оригиналния почерк на своите художници. Средата на века е времето, в което името на компанията се асоциира с определен набор от артисти и повече или по-малко - с определено звучене и стил, както и с определен външен вид на плочите.Периодът на представените в изложбата обложки покрива приблизително първото десетилетие, в което дългосвирещият 12-инчов формат започва да доминира на пазара на плочи. Това са и златните години на американския джаз - звукозаписът се осъществява по съвременни, валидни и днес, стандарти, стилът е развил почти всички свои форми и все още може да се каже, че олицетворява едновременно популярната музика и музикалния авангард на САЩ. Изложени са повече от 40 образци на повече от 10 дизайнери, сред които Рийд Майлз, Дейвид Стоун Мартин, Нийл Фуджита, Анди Уорхол. Посетителите на изложбата ще имат възможност да слушат грамофонни плочи на система, предоставена от Киров Хай Енд, както и да прослушат музиката от всеки експонат чрез своите смартфони.Уебстраница за изложбата:  на сайта на Дюкян Меломан http://meloman-bg.comЗа допълнителна информация: http://photosynthesis.bg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...