Newsletter Ноември, 2011


Остават броени дни до Hi-Fi Expo 2011
С огромно удоволствие Ви каним да ни посетите на Hi-Fi Expo София 2011 - второто издание на най-голямото изложение за аудио-видео техника на Балканите. Изложението ще се състои в дните 1-4 Декември, в Гранд Хотел София.
Очакват ви много нови продукти, технологични иновации и любопитни джаджи.
Можете да ни посетите в стаи 305, 306 и 307 на 3-ти етаж.
Своя безплатен пропуск за изложението можете да получите като се регистрирате на официалната страница на Hi-Fi Expo 2011 тук.
Следете нашите страници във Facebook и Twitter за още новини.

На Hi-Fi Expo 2011, Киров Хай-Енд ще покаже за първи път в България най-ултимативния грамофон в света – легендарният Clearaudio Statement.
Грамофонът ще бъде представен заедно с уникалната референтна стерео система MBL. Конфигурацията ще звучи в стая 305.

Statement има общо тегло от 350 кг., което му осигурява невероятна стабилност. Всички подбрани материали за изработката му са от най-висок клас, включително и 70-пластовото, устойчиво на куршуми дърво panzerbaum, избрано заради невероятната си способност да поглъща вибрации.
Електродвигателят е ръчно изработен в Швейцария и е абсолютно същият, използван за задвижване на роботизираната ръка на марсохода на НАСА. Рамото е тангенциално, а дозата е най-високия модел на Clearaudio - Goldfinger V2, изработена от чисто злато с инкрустиран диамант.
Носачът и виниловата плоча буквално „плават” във въздуха, носени от магнитен лагер, патент на Clearaudio. Цялата горна част на грамофона контактува с основното шаси върху 4 миниатюрни маслени амортисьора и с помощта на жироскоп, се самонаглася винаги хоризонтално, независимо от люлеенето на пода или клатенето на корпуса на грамофона, благодарение на което STATEMENT може да работи безупречно и плочата да не прескача дори при 9 бала вълнение или земетресение.
За MBL:
Чрез единствената по рода си технология „Radialstrahler”, тонколоните MBL, разпръскват звука на 360 градуса, създавайки многоизмерна звукова панорама. Уникалната система е продукт на немската компания MBL Akustikgerate.
Системата включва тонколони MBL 101 E MKII, от които всяка има по 3 радиално-сферични мембрани (Radialstrahler driver). Неизменно всяка тонколoна задължително преминава през над 90-дневно педантично калибриране и тестване. Тонколоните се свързват с два масивни алуминиeви 92-килограмови моноблок усилватели MBL 9011, клас AB, всеки с изходяща мощност от 2 200 вата. Референтната система е конфигурация от SACD-плейър 1622А, DAC 1611F и предусилвател 6010 D. Всички те са сред най-респектиращите референтни компоненти на high end пазара.
Безспорно аудио оборудване от калибъра на MBL 101 символизира не само афинитет към върхово аудио възпроизвеждане, а отдаденост и фанатичен перфекционизъм във всеки детайл, характерни за компонентите под логото MBL. Безкомпромисното качество, в съчетание с иновативния дизайн и уникалната ръчна изработка, правят референтната стерео система MBL своеобразно произведение на изкуството – шедьовър, който оставя слушателя без дъх.

Популярни публикации