11 причини да вземете катерушка за Вашето дете

Вероятно си спомняте от Вашето детство магнетичния ефект, който оставят върху децата катерушките и люлките. Първото люлеене на бебе-с усмивка от ухо до ухо, клатушкайки се напред-назад. Малките деца, които не могат да се наситят на пързалката, дори и след 15-тия път те искат да се пързулнат отново, и отново и отново...По-големите деца се състезават един срещу друг, кой най-бързо ще преодолее всичките препятствия на детската площадка.
Ако все още имате съмнения дали да закупите катерушка или дървена люлка, ние бихме искали да Ви помогнем като ви дадем 11 причини, защо такава катерушка не бива да липсва от вашия двор:

1. Игрите на открито развиват мисленето.
Упражненията винаги са добре дошли след дългия ден в училище. Обикновено това е ден, в който децата трябва да седят на едно място и да бъдат концентрирани. Научно доказано е, че игрите на открито освен полезни за здравето на децата, повишават ефективно представянето им в училище, както и критичното им мислене и слушане.
2. Здравословно е.
Активната игра на и около катерушката подобрява координацията, баланса и ловкостта. Катерушката поддържа децата във форма-тяхната мускулна сила, гъвкавост и издръжливост. Липсата на движение може да доведе до скованост, непохватност, световъртеж, несигурност и други.


3. Важно е за бъдещото развитие.
Активните занимания на открито заемат важна роля в здравословното развитие на децата. Изследванията показват, че при децата, които се движат достатъчно, рискът от заболявания като диабет, остеопороза и сърдечно-съдови заболявания в дългосрочен план е по малък. Скорошно холандско проучване показва, че едно на всеки три деца е с дефицит на витамин D, което, наред с други неща, може да доведе до по-слаби кости и по-слаба имунна система. Липсата на витамин D вече няма да е проблем, защото докато децата се забавляват на люлката, слънцето ще играе по личицата им.

4 .Ще практикуват своето социализиране.
Съседските деца с удоволствие ще се присъединят към игрите на детската площадка във Вашия заден двор. Така те се научават да работят заедно, докато измислят свои собствени игри, в които се състезават помежду си. С победата и загубата те развиват самоувереност, научават се да губят в играта и да намират сили, за да се изправят отново.

5. Стимулира се естественото въображението на децата.
Докато се изкачват по катерушката, децата се учат да бъдат креативни и да използват въображението си. Реалността сякаш изчезва като скреж под утринното слънце и за частица от секундата стената за катерене се превръща в замък от приказките или пиратски кораб.

6. Привлекателна алтернатива на екрана.
Телевизорите и компютрите със сигурност носят някакви облаги. Но лекарите предупреждават, че стоенето пред монитор твърде много е вредно за детските очи, и предписват това време на се свежда до максимум два часа на ден.

7. По-пълноценен сън.
След всичките усилия отдадени в катерене, пързаляне, люлеене, скачане, тичане и смеене, те са физически и психически уморени и ще спят много по-добре!

8. Повече свободно време.
Докато децата се забавляват на детската площадка, Вие ще имате време за всички тези други неща, които трябва да свършите, и в същото време ще можете да ги държите под око.

9. Без повече бъркотия.
Докато цялата игра се случва отвън, вътре остава подредено и чисто. Разлятата лимонада и трохите от бисквити по тревата отвън няма да са толкова голям проблем.

10. Голям избор.
Богата гама от катерушки, от която да избирате. Можете да си я създадете толкова обширна или толкова опростена, колкото Вие сами си изберете. Може би искате просто люлка, комбинирана с малка кула с пързалка? Или може би искате голяма детска площадка, с много допълнения? Имате достатъчно опции, от които да избирате, така че тя да пасне перфектно, както в по-малка градинска площ, така и в голяма.

 11. Просто защото е толкова забавно.
Има много причини, заради които да изберете такъв тип катерушка, но най- важната от тях е, че просто е страшно забавно! В каквато и възрастова категория да е детето Ви, момче или момиче, със сигурност ще се забавлява много, както и Вие покрай него!

Разгледайте всички съоражения на Jungle Gym на нашия сайт:
http://jungle-gym.bg

















Популярни публикации