Stewart ще представи 3 нови модела екрани на изложението ISE 2015, в Амстердам

На тазгодишното изложение ISE в Амстердам Stewart Filmscreen ще представи три нови екрана.

LuminEsse ™ е нов модел екран за предна прожекция с елегантна ултра тънка рамка с ширина от 9 мм, която ще предложи на потребителя естетическо решение, в комбинация с подходящите за приложението му материали за платното. LuminEsse може да бъде конфигуриран с всички 4K + материали за предна прожекция на Stewart Filmscreen, включително FireHawk® G4, GrayHawk RS® G4, StudioTek 130, и други. Екранът  разполага с опция LED подсветка, като допълнителен акцент в интериора. Научно погледнато, LED осветлението действа като смесена светлина, релаксираща ириса на окото, като така намалява напрежението при продължително гледане. Когато екрана е включен многоцветния периметър на осветление обогатява съдържанието на екрана, а изключен той може да се използва за да се внесе малко настроение в стаята. Ще се предлага в размери до 120 инча (диагонал) в HD формат и в размери до 128 инча (диагонал) в Cinemascope® конфигурации. Този твърд екран с предна прожекция ще използва системата за монтиране на стена от Stewart, което ще направи инсталирането на екрана евтино, лесно и бързо.
 
Total Close CineCurve екран за предна прожекция с маскинг система, предназначена да предпазва  висококачествените Stewart платна от прахови частици, светлина и други вредни фактори.
Тази маскинг система е с постоянна височина, но с променлива ширина за да осигури на потребителя гъвкавост, с която да се наслаждава на картина с различни съотношения, върху супер широк извит екран.
Луксозният VeLux™ black appliqué финиш на Stewart допълнително усилва визуално контраста на изображението. Осигурява привлекателен и естетичен вариант, който системните интегратори, интериорните дизайнери и крайните потребители ще харесат и оценят, в допълнение с тихия патентован магнитен механизъм, който при затваряне обгръща и защитава екрана.
"Тези, които инвестират в системата Total Close CineCurve на Stewart  в замяна ще получат качество на образа и идеалното изживяване при гледане, а също така и опция за препазване на екрана", казва Grant Stewart, президент и главен изпълнителен директор на Stewart Filmscreen
Total Close CineCurve е с резолюция на екрана 2.40:1, с леко извита конструкция и с повърхност, която създава по-добра хомогенност, премахва изкривяващия pin-cushion ефект при анаморфните прожекционни лещи и създава усещане за ултра широк екран. Извитата форма на CineCurve пренасочва светлината обратно към зрителите, като по този начин намалява отражението на околната светлина и оптимизира качеството на изображението.
Total Close CineCurve може да бъде изработен с радиус на кривата по поръчка. Предлагат се в конфигурации до 124 инча ширина на изображението в комбинация с всички материали за предна прожекция от Stewart. Новият CineCurve екран на Stewart притежава гъвкавост, качество, а сега и защита, за да се гарантира дълголетието на екрана. Достъпни са и извити екрани с по-големи размери, но те не позволяват пълно затваряне на маскинг панелите.
 
Stewart Filmscreen също така обяви старта на Tela ™80-първият текстилен екран на компанията, който официално ще бъде представен на изложението.
Tela 80 е пряк резултат от желанията на клиентите за алтернативен акустично прозрачен екран. Tela 80 доставя легендарното качество на Stewart Filmscreen с допълнителна гъвкавост при разполагането на високоговорителите и лесен монтаж.
"Всеки път, когато Stewart Filmscreen разработва нов продукт, ние черпим информация от нашите партньори-производители, дилъри, технологични консултанти и крайните потребители," казва Grant Stewart-президент и главен изпълнителен директор на Stewart Filmscreen. "Консултанти, особено аудио и акустичните инженери, занимаващи се с по-високото ниво на озвучаване на помещения поискаха акустично прозрачни екрани, които да отговарят на нивото на Stewart Filmscreen. Ние сме развълнувани да запълним тази ниша на пазара и се радваме да добавим още един екран към гамата на Stewart Filmscreen."

Популярни публикации