Всичко, което трябва да знаете за Sonos!

За да ви помогнем с куиза за музикалната система Sonos, ето накратко най-важните неща за любимата ни безжична музкална система. Също така можете да заповядате при нас за тестов комплект Sonos, с който можете да тествате система за една цяла седмица! А нашият екип и страницата на Sonos (www.sonos.bg) е насреща при всякакви въпроси!
Sonos представлява музикален плейър и сървър, който работи на безжичен принцип, със собствена wireless мрежа. Sonos е гъвкав - плейва музиката от вашия компютър, харддиск, смартфон, таблет или MP3 плейър или директно от интернет. Идеята на плейърите Sonos е да доставят безжично музиката там, където желаете, като всеки един плейър, можете да контролирате самостоятелно, в групи или дори в една обща група (Party mode!). Със Sonos ще слушате над 100'000 интернет радио станции и музикални услуги от цял свят.
Всяко едно устройство е предназначено да стриймва музика, радио и музикални интернет услуги без компресия и загуба на качество и без усложнено окабеляване - абсолютно безжично.Picture1

Picture2Sonos e безжична музикална система със собствена wifi мрежа SonosNet, която е създадена да достави любимата ви музика, радио и музикални услуги навсякъде в дома или в офиса.
Sonos няма операционна система, не изисква време за стартиране и е независима от компютър, което прави системата много по-надеждна, сигурна и независима.
Компонентите Sonos не загряват, нямат вентилатори, не шумят и при тях няма опасност от зацапване.

Sonos плейва музикалната колекция, която се съхранява на външен мрежов твърд диск (NAS), компютър, музиката съхранявана на вашия iPhone, iPad и iPod Touch или MP3 плейър.
Със Sonos вашият твърд диск с вашата музикална колекция може да бъде скрит далече от вашата музикална система - в сервизни помещения или затворен в шкаф, като единствено е свързан към който и да е компонент от системата Sonos (например Bridge).
Sonos с всички модели мрежови дискове (NAS) на пазара.Picture14
Със Sonos можете да съберете музикална колекция без граници,  защото днес твърдите дискове са на достъпни цени и можете да добавяте още Picture4музикални файлове на допълнителни твърди дискове.

Със Sonos няма компресия и загуба на музикално качество, защото Sonos възпроизвежда музикалните файлове във форматите, в които са записани на твърдия диск или компютъра, независимо, че сигнала е безжичен.
Sonos предлага софтуер за управление на системата за iPhone, iPad, iPod Touch, Android таблети и смартфони, PC и MAC, който е безплатен

Sonos получава софтуерни ъпдейти и така вашата система винаги е обновена и не остарява морално.
Sonos стриймва любимата ви музика, радио и музикални услуги безжично, но се нуждае от кабел за връзка към електрическата мрежата, кабел за връзка към тонколони или връзка към аудио система или телевизор, в зависимост от типа плейър.


Sonos предлага пълен набор от устройства за абсолютно всяка нужда и конфигурация:Picture9

Picture8
Play:5 - Плейър с вградени 5 говорителя и 5 усилвателя
Play:3 - Плейър с вградени 3 говорителя и 3 усилвателя
Play:5 и Play:3 имат нужда единствено от захранване, работят на принципа Plug-and-play. Можете да вържете два броя Play:5 или Play:3 в стерео режим (като единият плейър става лява, а другия дясна колона) за да увеличите двойно мощността на системата, както и да добавите SUB за още повече мощност и по-голям обхват на ниските честоти.

Playbar – интегриран самостоятелен плейър,Picture10 които възпроизвежда аудио сигнала от вашият телевизор, като има нужда от цифров и захранващ кабел и разполага с 9 говорителя и 9 цифрови усилвателя клас D - по 1 за всеки от деветте говорителя. С Playbar можете да направите и домашно кино без кабели с модела Playbar, който има вграден процесор, можете да направите домашно кино във виртуална конфигурация 3.0 , 3.1 или 5.1. Oт менюто на контролера, можете да го свържете към 2 броя Play:3 за съраунд и SUB като по този начин ще увеличите капацитета, мощността и производителността на системата в конфигурация домашно кино! Sonos Playbar поддържа самостоятелно виртуален съраунд в конфигурация 3.0. С него можете да стриймвате аудиото от телевизора безжично към всички останали плейъри Sonos вкъщи.

Picture12Connect:Amp - представлява цяла стрийминг система и е 2-в-1 плPicture11ейър и усилвател за тонколони с мощност 2 х 55W

Connect - с него можете да заместите CD-плейърът в своята аудио система, защото можете да запишете всички свои компакт дискове в оригиналния им файлов формат (некомпресирани) на мрежов твърд диск и Connect ще ги плейва без компресия. Connect разполага с цифров изход за връзка с висококачествени външни конвертори (DAC), както и с аналогови изходи.

SubAngle

SUB - Безжичен събуфер - от менюто на контролера, можете да го свържете към останалите интегрирани плейъри Sonos (моделите Play:5, Play:3, Picture13Playbar, Connect:Amp) като по този начин ще увеличите капацитета, мощността и производителността на системата.

Bridge - Уникална характеристика на системата Sonos! Bridge e екстендъра на сигнала и с него практически можете да увеличите обхвата на мрежата SonosNet безкрайно.


Sonos възпроизвежда всички популярни аудио формати днес,
като некомпресираните WAV, Flac, Apple Lossless и MP3, iTunes Plus, WMA, AAC, AAC+, Ogg Vorbis, AIFF, както и музикалната ви колекция в iTunes.Picture5
С контролера на Sonos за iPhone, iPad и iPod Touch можете да стриймвате по wifi музиката съхранявана на въпросните устрийства.

Чрез софтуера за управление можете да включвате до 32 плейъра в групи по ваш избор и да избирате отделни плейлисти, радиа или музикални услуги за всяка група и така да слушате една и съща плейлиста, радио или музикална услуга на всякъде в Party Mode (Купонджийски Режим).
С музикалните плейъри Sonos можете да слушате различна музика в до 10 помещения от един източник или от различни в различните помещения в дома ( например: В кухнята свири Sade, в детската стая свири Крокодила Гена, в спалнята Barry White, в хола свири Prodigy, а в градината Enigma - и ВСИЧКО това от един и същ източник!)Picture3

Можете да контролирате всеки един компонент от системата от всякъде, независимо дали сте близко до него (например да пускате приспивни песни в детската стая).

Редица известни личности използват музикалните системи Sonos, като например Adele, Questlove, Deadmau5, Janelle Monae, Madonna, Byonce, Rihanna, Tom Jones, Joe Cocker и още много други.Picture16
Системата Sonos може да се използва в ресторанти, кафета, клубове, офиси, хотели, конферентни зали, галерии, училища, детски градини, магазини, навсякъде в обществените пространства и дома.

Sonos е незаменим при озвучването на обществени заведения, тъй като е независим от компютър, многократно по-надежден, плейва музика от твърд диск, без операционна система, без вентилатори, не се зацапва, не загрява и освен това може да се разширява БЕЗ НУЖДА ОТ КАБЕЛИ и елиминира човешкия фактор, тъй като може да плейва зададената плейлиста 365 дни, 24/7!

Със системата Sonos можете да започнете с един компонент и цял живот да добавяте нови и да разширявате системата! Sonos e единствената подобна система на пазара без конкуренция и аналог.

Picture15

Всички компоненти Sonos имат атрактивен, стилен и компактен дизайн.
Всички компоненти Sonos са проектирани в САЩ.
Sonos е пионер в бранша!
Sonos е световен пазарен лидер.
Sonos e световен технологичен лидер и иноватор с над 1’000’000 продадени системи в цял свят.



Вижте видеото:

Популярни публикации