GAUDI MK II - Монументално музикално величие!




Gaudi представлява истински шедьовър на изкувството. За разлика от останалите тонколони на German Physiks, които чрез DDD драйвери репродуцират основните тоналности на музикалните инструменти със сравнително еднаква точност, с тегло от 360 кг за колона, Gaudi е уникален в качеството си да предава музикалната динамика от най-тихото пианисимо, до най-внушителното крешчендо. Способен е да репродуцира звукови тоналности до 120dB, запазвайки типичните за German Physiks финес и точност.



Изключителните способности на Gaudi могат да бъдат демонсрирани с лекота, както German Physiks са доказвали многократно. Демонстрацията изисква употреба на високоговорители, пресъздаващи живото звучене на джаз сцена. Умението на Gaudi да хваща не само точния тембър на музикалния инструмент, но и пълния диапазон на неговата динамика, спира дъха и изключително умело успява да погали сетивата дори на най-взискателния слушател. Първоначално разработен с идеята да бъде единствена бройка, създадена за демонстрации на най-висококачествената технология за високоговорители, Gaudi се превърна в такава сензация и така безкомпромисно утвърди позициите си, че German Physiks решава да го пусмне официално на пазара. Gaudi предоставя ниво на качество и представяне, което просто е неоткриваемо другаде и неслучайно тонколоните са оценени, като едни от най-престижните на пазара.

Драйвер от най-висок клас
Във всяко отделение на шасито са вградени четири, линейно позиционирани, уникални DDD драйвера, подсилени с 8 шест-инчови метални фунии за средните честоти и 4 дванайсет-инчови плоски драйвера, изработени от порест материал с вградени рамки от неръждаема стомана за колоните на субуфера. Употребата на DDD драйвер е факторът, който извежда Gaudi напред в класацията на тонколоните, тъй като осигурява редица ярки преимущества.

Нископодвижната маса на DDD драйверите им позволява линейно опериране, покриващо изключително голяма честота. За Gaudi, това е внушителният диапазон от над 180Hz. В конвенционалния дизайн, този диапазон би бил немислим без помоща на два, дори три различни драйвера и което е по-важното, гарантирано би бил необходим кросоувър за средната честота. Широкият оперативен ъгъл на DDD драйвера позволява тази жизнено важна зона, да остане непокътната от фазови аномалии, които много други драйвери, или по-усложнен кросоувър биха допуснали.Това позволява на Gaudi да продуцира много точни и реалистични стерео изображения.

Друго ключово преимущество на DDD драйвера е, че разпръсква звука на 360°, което позволява изключителните стерео изображения да бъдат възприети от всякакви позиции, за разлика от конвенционалните драйвери, чиито дизайн им предоставя много по-ограничени възможности, именно заради тенденцията им да фокусират звука в определена посока. Ненасочеността на звука дава възможност за по-релаксиращо музикално изживяване, тъй като няма нужда да подбирате място, от което ще чувате най-добре.

Нископодвижната маса на DDD драйверите осигурява изключителните характеристики на фазовата реакция и допълнителен ход, позволяващи съвършено репродуциране на музикалното встъпление и изключителна точност на детайла при ниските нива на възпроизвеждане.Това е съществено, за да може да се уловят деликатните нюанси и тембри, които вдъхват живот на музиката, вместо просто да се създава усещане за слушането на добър запис. Изключителната импулсна реакция на драйвера служи също като гарант, че стерео изобраежението ще остане фокусирано и ясно, дори когато високоговорителят репродуцира сложни пасажи, на високи честоти.

Повече информация относно DDD драйвера, неговата разработка и преимущества можете да намерите на страницата Technology на този сайт.

Регулируем драйвер с говорители

DDD драйверът, може да бъде позициониран с изкючителна точност в зависимост от басовите граници за оптимална инфазност, с помоща на телескопичен алуминиев вграден диск с линейни задвижващи механизми. Регулира се с лекота от позицията на слушателя, чрез дистанционно управление.

Популярни публикации