Ново от NuForce - S3-BT - хай-енд Bluetooth тонколони за взискателните меломани!

Новия комплект активни висококачествени тонколонки S3-BT от Nuforce поддържат Bluetooth и са проектирани да съответстват на динамиката в съвременния начин на живот, като предоставят високо ниво на музикално качество за взискателните меломани, при това безжично!
Bluetooth  технологията е широко разпространена в мобилното аудио, но повечето аудио устройства, които са базирани на нея имат една основна слабост: посредствено качество на звука. Докато много от BT тонколонките на пазара имат приемлива производителност за непретенциозните музикални любители, то те не са в състояние да осигурят високо качество на звука, поне не и според стандартите на NuForce. Това е така, защото те използват стария и по-нисък "SBC" кодек, за разлика от NuForce S3-BT, който се основава на последната и най-нова версия на кодека, наречена "apt-X" - кодек разработен, за да се постигне именно кристалния звук който клиентите на NuForce очакват. apt-X е най-новия Bluetooth стандарт, който дава възможност за възпроизвеждане на аудио със CD качество, със степен на компресия от едва 4:1. С apt-X аудио кодекът, файлове като FLAC, Apple Lossless или PCM могат да бъдат възпроизведен с изключително високо ниво на качество.
В същината на всеки говорител качеството на звука винаги зависи от основните принципи на дизайна и конструкцията му, включително и използваните материали, независимо от начина, по който се доставя аудио сигнала до него. NuForce наблягат на това при изработката на новия на S3-BT, който е изграден с концепция за иновативен дизайн и висококачествени компоненти. Нискочестотния говорител на S3-BT използва анти-резонираща мембрана и мощен магнит, докато високочестотия драйвър представлява къстомизирана омекотена мембрана, известна сред аудиофилите с това, че предлагане най-ниско изкривяване и гладко натурално възпроизвеждане.
В допълнение S3-BT има вградени аналогови входове за връзка с външен дак.



Цена: 630 лв. с ДДС
Спецификации:
    Говорители: 1" soft dome tweeter x 2,  3.5" composite paper cone woofer x 2
    Максимална изходяща мощност: 18 Watt x 2 RMS
    Честотен диапазон: 50 Hz - 20 kHz
    Хармонично изкривяване: 0.5% 1 W 1 kHz
    Signal/Noise ratio: > 75 dB
    Speaker output on right channel unit: Five-way binding posts
    Speaker input on left channel unit: Five-way binding posts
    Аналогови входове: RCA
    USB порт за зареждане: 5v, 1A output
    Bluetooth wireless connection: Bluetooth core version 4.0 with aptX , SBC, AAC codecs; A2DP and AVRCP profiles
    Съдържание на опаковката: S3-BT букшелф тонколони 2 бр., 1 бр. 3.5mm стерео жак към RCA кабел, 1 интерконект кабел, 1 бр. захрабващ кабел, ръководство за употреба
    Височина: 18 см
    Ширина: 11.6 см
    Дълбочина: 19 см
    Тегло: 2.5 кг.




Популярни публикации