Bryston 7B SST - с този усилвател ще усетите всеки нюанс на музиката - ревю на сп. Хай-Фи Звук и Визия

Преди да преминем към описанието на поредния ни гост в нашето обширно ревю – едноканалния усилвател Bryston 7BSST, ще споменем някои факти, които може би не знаете за канадската фирма. Първо, всички нейни усилватели се изготвят ръчно, всеки детайл, всеки кабел се реже и огъва ръчно. На всички етапи на производството има строг контрол – всички детайли се тестват и проверяват. Резултатите от тези тестове се документират и прилагат като „личен паспорт“ към всеки един модел. Този подход позволява на Bryston (фирма с почти половинвековна история) смело да заяви за качеството на своите продукти, давайки им гаранция от ни по-малко, ни повече – 20 години!
 Външността на Bryston 7BSST повтаря дизайна на предишните модели – аскетичен по традиция, но идеално подхождащ за този тип High End усилватели. 7B SST – това е един скъпо изглеждащ моноблок с минимален брой индикатори и органи за управление на лицевия панел. Моделът се явява революционно продължение на 7B-ST, който в течение на дълги години бе водещ в моделната линия усилватели на Bryston и има доста общи черти с него. Разбира се, има и доста различия – 7B SST сега се предлага не само в черно, но и в сребристо изпълнение, а освен това е и с 2.7 килограма по-тежък и 7.5 см по-малък в дълбочина от своя по-стар събрат. На фронталния панел тържествува минимализмът, като налице са единствено бутонът за меко включване SST Power и един LED индикатор. На задния панел се намира превключвател, с помощта на който може да се избере желаният вход и превключвател за нивото (Gain) Switch, Power Up превключвател (с две позиции: Local и Auto), регулатор за волтажа на напрежението и контрол на нивото версия Pro. Налице са, както може да се предположи, два конектора за включване на акустиката – балансиран XLR и обикновен RCA вход.

В сравнение с предишния модел изкривяванията са намалени от 0.007% до 0.005% за THD, съотношението сигнал/шум е увеличено от 106 до 113 dB, както е нараснала и номиналната мощност за 8 ома от 500 на 600 W и за 4 ома от 800 на 900 W. Музикалното изпълнение на 7BSST е на много високо ниво.

По принцип усилвателят няма жанрови предпочитания, но онова, което ще ви грабне най-много, е звученето на класическата музика – ще чуете всяка цигулка, всеки нюанс на звука и дори характерната окраска на всеки инструмент. Звуковата сцена е невероятна – може да закриете очи и съвсем лесно да си представите визуално точното разположение на всеки член от оркестъра. Освен всичко картината остава идеална при всяко ниво на усилване – от най-ниското до максималното.

Технически данни:
Мощност (8 ома) 600 W
Мощност (4 ома) 900 W
Честотна лента 1 Hz - 100 kHz
Входен импеданс 50 kOhm
Конектори XLR балансиран, RCA небалансиран
Размери (Ш x В x Д) 483 х 133 х 320 мм
Тегло 22 кг
Цена: 10 785 лв.
С този усилвател ще усетите всеки нюанс на музиката!
Чуйте Bryston в нашия Шоурум! 


Популярни публикации