Реалистичен кинозвук - Paradigm, Anthem & NuForce Oppo

Ревю на сп. Хай-Фи Звук и Визия

Винаги, когато говорим за домашно кино, особено ако става на въпрос за такова, попадащо във високия high end клас основен фактор за коментари освен звученето е и неизменно доста по-високата цена. Е, този път случаят е малко по-различен, тъй като системата, която ви представяме въпреки, че е от доста висок клас е с цена, която в никакъв случай не е непосилно голяма. Акустичната система е дело на Paradigm и включва подовите колони Monitor 7, компактните Atom v6 за страничен и тилов съраунд, центъра CC-390 и субуфера DSP-3200. Електрониката е представена от блурей плейъра Оppo BDP-83 и многоканалният ресивър Anthem MRX300. Системата наистина си заслужава да се чуе и види наживо в шоурума на Киров Хай-Енд.
Цена 12 564 лв.
От Киров Хай-Енд



Anthem MRX 300
Седемканалният ресивер (7 х 80 W) е снабден с модул за обработка и мащабиране на видеото до 1080p, и притежава функция за конвертиране на композитния/компонентния сигнал през HDMI. Освен това, моделът е с два аудио DSP процесора и декодер за всички основни аудиоформати. На задния панел може да се видят 4 HDMI входа, седем входа за аналогово видео, пет входа за цифрово аудио и седем RCA входа за стерео аналогово аудио. Голямо предимство на модела, освен превъзходния и мощен звук е, че е налице безплатно обновление на софтуера, с което ресивъра може да обработва и 3D съдържание.


P
aradigm Sub DSP3200
Субуферът в системата Paradigm Sub DSP3200 е от серията DSP, която е ориентирана за изграждане на елитно домашно кино и съдържа в себе си процесор, оптимизиращ звученето. Основно внимание тук е отделено на мощността. За целта се използва говорител със здрава мембрана от въглеродни и арамидни влакна, свързани с полипропилен, а също така и притежаващ голяма магнитна система. Корпусът на Paradigm DSP-3200 е прецизно изработен и е много здрав, като двата фазоинверторни порта са изведени отпред за повишаване звуковото налягане. Вграденият цифров усилвател е способен да достави до 900 W мощност в пиков режим. 


P
aradigm Monitor 7 & Atom Monitor
Фронталните колони Paradigm Monitor 7 са изпълнени
в корпус открит тип в двулентова схема с фазоинверторен порт изведен на задния панел. В ролята на туитър се използва 25 мм говорител, направен по технологията PDT (Pure-Titanium Domes). Направен е от титан, а за охлаждане се използва феромагнитна течност. По този начин се получава добра гъвкавост на мембраната при съвсем малко тегло. Високочестотника е разположен в “дълбините” на специален акустичен рупор, разширяващ разпръскването на звука. Точно под туитъра ще видите и СЧ/НЧ говорител с диаметър 165 мм, в който се използва от своя страна технологията ICP (Injection-Molded Co-Polymer). Акустичната постройка на колоните завършва с нискочестотния говорител, който е със същия диаметър, но в качеството на материал за мембраната се използва екстремно гъвкава и здрава въглеродна пластмаса. Monitor 7 притежват много дълбок и чист бас, отлична динамика и като цяло са едни прекрасни универсални колони. Няколко думи и за съраунд колоните в системата това са Paradigm Atom Monitor, миниатюрна, но изключително качествена акустика. Atom Monitor е пасивна акустика, която притежава 19 мм куполен туитър и 140 мм средночестотен говорител. Симпатичните колонки са предвидени за усилване от 15 до 80 W и осигуряват перфектен съраунд в системата за домашно кино.


Paradigm CC-390
Централният канал Paradigm CC-390 е с нестандартен дизайн. Моделът осигурява изключително детайлна и чиста вокална линия благодарение на новата SuperDrive технология, която съдържа в себе си цели седем високоговорителя четири 165 мм басови драйвера, два 115 мм средночестотни говорителя и един 25 мм туитър.

 
Oppo BDP-83 NuForce Edition
Източник на сигнала в сиситемата за домашно кино, базирана на акустиката на Paradigm е блурей плейъра Oppo BDP-83 NuForce Edition, който освен прекрасно Full HD видео предлага и звучене на съвършенно ново повисоко ниво, с повишена прозрачност. динамика и детайлност неприсъщи за останалите модели плейъри на пазара. Моделът е в пълна съвместимост пчоти всички съвременни носители на мултимедиа и различните BD формати. Вградената мрежова поддръжка осигурява сваляне и възпроизвеждане на различно съдържание директно от интернет.
 
Чуйте ги в нашия шоурум!








Популярни публикации