Rega Mira 3 - интегриран усилвател за истински меломани!


Ревю на сп. Хай-Фи Звук и Визия


Отличен усилвател, който ще допадне най-много с характера на звученето си на меломаните, верни на класическата музика.

Rega Mira 3 е един от най-достолепните усилватели на пазара – той е конструиран на базата на модела Mira 2000 още през 2002 г., но се появи на пазара цели две години по-късно. Според някои слухове причината била, че Рой Ганди – главният инженер на ком- панията, решил да изпита техниката в домашни условия и да се убеди, че тя ще звучи както трябва. Слух или не, всяко изделие от марката Rega удивлява със своята оригиналност, простота и идейна завършеност.

Всички компоненти на Mira 3 са разположени в стандартен за техниката на Rega лят корпус, който може лесно да бъде разпознат по характерната цилиндрична вдлъбнатина на горния панел и по голямото оребряване от долната част. Усилвателят се предлага в черен и сребрист финиш. Относно външния вид едва ли веднага бихте казали, че пред вас стои някакво чудо на техниката, но повдигайки капака на усилвателя, ще се убедите в противното. Mira 3 има доста развита микропроцесорна система на управление (в това число влиза дори възможността за настройка чувствителността на входовете). При това единственият регулатор на фронталния панел служи не само за усилване на звука, но и за енкодер, а колелото от 20 червени светодиоди около него освен нивото изходната мощност показва и режимите на работа.

В Mira 3 има всичко необходимо за работа с външни устройства, например има 5 линейни входа, изход за магнетофон, вграден фонокоректор MM/MC, изход за предусилвател и разбира се, два чифта клеми за акустиката. Така или иначе най-голям интерес предизвиква системата за регулиране нивото на звука. За това отговаря микро- процесорната система Rega Alpha-Encoder Type 3, но регулирането се осъществява не в цифров вид, а в дискретен – с помощта на свързване на сигнала чрез резистивна матрица (80 степени).


Как звучи усилвателят?
Да започнем с първото впечатление – не е от най-мощните, но се отличава с умерен динамичен темперамент, подходящ за слушане на класика и джаз. Притежава изключи- телно широк диапазон в ниските честоти, като е способен да контролира перфектно както мониторни, така и големи подови колони. Качеството на звука през phono входa заслужава повече от похвала – просто великолепно. Налице е само една претенция към звуковата сцена – инструментите във високия честотен спектър се локализират не толкова остро, както би трябвало, източникът буквално се задържа до пищялките на акустиката. Останалите образи в звуковата сцена се фокусират изключително точно, мащабно. Басовите инструменти са живи, ясни без някаква умопомрачителна дълбочина, средночестотният спектър е идеално прорисуван.

Цена: 1799,00 лв. с ДДС

Технически спесификации:
Мощност (два канала) 2 х 61 W 8 ома
Мощност (един канал) 1 x 115 W 4 ома
ТHD n/a

Сигнал / шум
(Phono MM) n/a
Сигнал / шум (line) n/a

Размери 430 x 270 x 100 мм
Тегло 8 кг


Ще намерите продуктите Rega в шоурума на Киров Хай-Енд!



Популярни публикации