Изкуство за ухото - това е Burmester!

 В света на High End определяща роля в оценката има качеството на работа на компонентите – техните звукови характеристики, които на свой ред предопределят философията на производителя, историята на достиженията им и качеството на изработка. Ярък пример за успешно съчетаване на тези принципи е продукцията с марката на Burmester, като девиза на основателя на фирмата Дитер Бурместър неслучайно гласи „Изкуство за ухото“.

Представяме ви една класическа стереосистема на Burmester, която носи именно това име Classic Line и се състои от CD плейъра 061, предусилвателя 035, мощният усилвател 956 МК2 и тонколоните B25. Всички компоненти са разположени във фирменaта стойка V3 Rack, която е в същият разкошен сребрист цвят. 

Burmester CD 061
CD 061 е изключително прецизен относно музикалното възпроизвеждане плейър с хромиран лицев панел и като цяло много красив дизайн. Притежава захранващ блок с два трансформатора, единият от които тороидален, като така се осигуряват до 8 стабилизирани линии на захранване. В качество на транспорт се използва добре известният Philips VA U1254/ 31LF – директен наследник на легендарния CDM12, като в момента това е най-добрата негова модификация. Капачето на транспорта е направено от лист алуминий с дебелина 10 мм, има много плавен ход на отваряне, осигурен от тефлонова рамка и магнитна фиксация в крайната си точка.

Burmester 035
Предусилването в стереосистемата е поверено на модела Classic 035. Моделът е способен да завладее вниманието на слушателя още от първата минута, той обединява в себе си топлата, естествена музикалност на модела 808MK5 с възможността за простота и лекота при ползването. Classic 035 е елегантен апарат, изпълнен в класически стил. Всички модули в него са разположени отелно един от друг, компонентите са щателно подбрани и съединени с помощта на специална компютърна програма. Както във всички компоненти на Burmester, така и тук отсъстват кондензатори – схемата на модела е изцяло балансирана. Отношението сигнал/шум на предусилвателя е 107 dB, честотната лента варира в невероятните 2 Hz – 200 kHz. Чувствителността може да бъде регулирана в диапазона (+/-)6 dB, като това може да бъде програмирано в менюто на настройката.Моделът използва новата връзка Burlink с РТС 232 и USB2 портове за лесна интеграция с CrestronTM или системите за управление AMX. Освен всичко, бъдещите софтуерни обновления може да бъдат лесно направени чрез тези връзки. Колоните B25 принадлежат към серията Rondo, разчетена за онези, които със своя бюджет не може да си позволят по-скъпите модели, но все пак държащи да притежават качествените продукти на Burmester.

Burmester B25
B25 са идеални за използване в състава на домашното кино или просто за слушане на музика в стереорежим. Акустиката е трилентoва “full-range” с 5 инчов средночестотен,8-1/4 х 6-1/4и може да възпроизвежда всички октави надолу до най-дълбоките баси, без да се губи чувството за натуралност и тонален баланс, дори и при много ниски нива на слушане. В изпълнение, музиката възпроизвеждана от колоните се чува така, сякаш не излиза директно от говорителите а всеобхватно, сякаш се рее около тях. B25 са изградени с изключително внимание към детайла, всеки говорител се изпробва доста време преди да бъде поставен в корпуса, след което следва компютърно измерване и подбор по съвпадащи двойки. По този начин допустимите отклонения и различия помежду им се свеждат почти до абсолютния минимум. В резултат, колоните предалгат точно и естествено звучене, висока детайлност и прекрасна организация и локализация на инструментите и вокала в музикалното пространство. Акустиката е предназначена за 200 W усилватели.

Burmester 956 МК 2
Стереоусилвателя Burmester 956 МК 2 произхожда от знаменитите модели 911 и 909. 956 МК 2 е с модулна конструкция, достойнството на която се състои в това, че старите модели може лесно да се надграждат и модернизират. Както всички усилватели на Burmester, така и 956 МК 2 се явява изцяло симетричен, осигурява постояннотоково усилване без използването на кондензатори, обикновено внасящи изкривяванията. Освен това, моделът е със същите елегантни радиатори, които фирмата Burmester разработва за най-мощните си усилватели. Моделът дава възможност за мостово включване в моно режим с помощта на външни моно адаптори, както и с фирмени вътрешни, при поръчка на двойка моно усилвателя 956. Налице са симетрични (стерео/моно) входове, несиметрични (чрез приложените адаптори в стерео режим), вход 10 V постоянно напрежение за дистанционно включване и изключване от предусилвателите и DAC с регулируем изход Burmester. Естествено, на гърба си усилвателят има и мощни клеми за включване на акустиката. Моделът предлага уникално чисто звучене с невероятна резолюция и детайлност. Топлият и мелодичен тембър, допълнен с уникално ниското ниво на изкривяване ще ви накарат да се наслаждавате на висококачественото възпроизвеждане на музиката в продължение на часове.

www.burmester.de

Източник сп. "Хай-Фи Звук и Визия" - http://www.hi-fi.bg/

Популярни публикации