петък, 14 ноември 2014 г.

MBL 101 X-treme - убийствен триизмерен звук!

Наричат ги „ферарито на тонколоните”, макар че струват по скъпо от едно редово ферари.
Това са MBL 101 X-treme, създадени, за да предизвикат законите на физиката.

Чрез уникалната технология „Radialstrahler” те разпръскват звука на 360 градуса, създавайки многоизмерна звукова панорама. С други думи в хола си възприемаш звука от стерео-системата в три измерения сякаш си на джаз концерт в Carnegie Hall, например. Това техническо чудо е продукт на немската компания MBL Akustikgerate.
Със своите внушителни 1630 кг. 101 X-treme е един от претендентите за най-голяма озвучителна система в света. Двете тонколони и двата субуфера, изнесени в отделни шасита пресъздават музиката с такава реалистичност, жизненост и натуралност, че заслужено стават седeмкратен носител на най-престижната награда в света на аудиофилите – Golden Ear Award. Всяка 185 сантиметрова тонколона има по 6 радиално-сферични мембрани (Radialstrahler driver) – два нискочестотни, два средночестотни и два високочестотни говорителя, подредени огледално в конструкция от акрил, стомана и дърво. Неизменно всяка тонколoна задължително преминава през над 90-дневно педантично калибриране и тестване. Субуферите, изнесени в отделни колони, събират по шест 12-инчови бас драйвъра. Четирите „звукови кули” се свързват с четири масивни алуминиeви 90-килограмови моноблок усилватели MBL 9011, клас AB, всеки с изходяща мощност от 2 200 вата. Референтната система е конфигурация от SACD-плейър 1622А, DAC 1611F и предусилвател 6010 D. Всички те са сред най-уважаваните референтни компоненти във high end пазара. 
Безспорно аудио оборудване от калибъра на MBL 101X не символизира само афинитет към върхово аудио възпроизвеждане. Тези уникални по рода си тонколони символизират отдаденост и фанатичен перфекционизъм във всеки детайл, характерни за компонентите под логото MBL. Безкомпромисното качество, в съчетание с иновативния дизайн и уникалната ръчна изработка, правят 101X своеобразно произведение на изкуството – шедьовър, който дава на всеки компакт диск и грамофонна плоча възможността да се превърне в билет за истински концерт!

 Киров Хай-Енд е ексклузивен представител на MBL за България. 
Чуйте МBL в шоурума на Киров Хай-Енд.


сряда, 12 ноември 2014 г.

Летящ екран от Stewart Filmscreen

Изключително интересен проект на Stewart Filmscreen в Tivoli Theater - екранът e проектиран специално и изцяло за нуждите на салона. Представлява къстомизиран модел CINEMAPERF, с диагонал 300 инча, акустично прозрачен, с маскинг система която позволява на екрана да променя съотношението си от 4:3, 16:9, 16:10, 2,35:1 до 2.40:1. Зад екрана е изградена повдигаща система, с която целият екран и всички озвучителни тела зад него да бъдат повдигнати нагоре, извън сцената, когато на нея се организират изпълнения на живо. Впечатляващо представяне на талант и техническа мощ, на каквито са способни само пионери, иноватори и лидери като Stewart Filmscreen!
Повече за екраните Stewart можете да научите тук http://bit.ly/StewartScreens 
NightHawk - новите слушалки на Audioquest

AudioQuest официално ще покаже своят нов първи модел слушалки NightHawk на изложението CES в Лас Вегас през Януари, 2015г.
Слушалките все още не са представени официално, но вече имат номинация за награда за Технологична иновация!
От първите новини с които AudioQuest анонсират първите слушалки, които ще пуснат в продажба догодина е повече от ясно - AudioQuest е фирма иноватор, която няма да се спре пред нищо, за да създаде конкурентен, високотехнологичен продукт, със  заявката той да бъде на достъпна цена. Вече видяхме техния сериозен успех с USB дака Dragonfly и нямаме търпение да разберем какво ще се случи с новия модел слушалки NightHawk.
NightHawk представлява around-the-ear полу-отворени слушалки, с които Audioquest ще нападне едновременно съвременните стереотипни концепции за производство на слушалки, както и границите по отношение на качеството, иновациите и устойчивостта, които могат да бъдат постигнати на много по-достъпна цена.
Иновативни материали: Liquid Wood
Наушниците на NightHawk са направени от революционен нов материал, известен като “Liquid Wood”  (течна дървесина) - истинско дърво, което е комбинирано с регенерирани растителни влакна, загрято, втечнено и обработено по такъв начин, че да може да бъде инжекционно отлято. В сравнение с пластмасата или дървото, Liquid Wood притежава далеч по-добри  акустични свойства, и предоставя безкраен набор от геометрични възможности. За NightHawk AudioQuest използва Liquid Wood, за да отлее наушници, които наподобяват най-близо човешкото ухо, като предлагат завършена и по-удобна форма, и намаляват напрежението върху ушите и главата на слушателя. И за разлика от пластмасата, Liquid Wood е екологично съобразен материал, повече от просто красив, но и устойчив.
Мембрани от Био-целулоза
Повечето от днешните слушалки използват мембрани, изработени от Mylar (полиетилен) - евтин, лек и технологично развит пластмасов материал. За съжаление, Mylar по своята същност е прекалено тънък и крехък, като обикновено изкривява аудио сигнала при достигане на високи честоти 6-10kHz и неизменно предизвиква умора у слушателя. NightHawk са изградени с коренно различен подход. Вдъхновен от напредналата технология за направа на говорители, използвани в съвременните тонколони с висока производителност, NightHawk разполагат с 50-милиметрови куполни мембрани с дълъг ход, изработени от Био-целулоза с гумени гънки. Био-целулозата е твърд материал с характерно самозатихване, което го прави много по-точен и музикално удовлетворяващ от Mylar.
Split-Gap Motor
NightHawk предлага патентован двуслоен механизъм на трептене, който драматично намалява интермодулационните изкривявания, за да предостави  чисто, ясно дефинирано широколентово възпроизвеждане с детаилно пространствено  представяне и истиснки забележителна резолюция без времеви закъснения.
Balanced Equitangential Airflow
Наличето на въздушна турболенция в драйвърите е една от основините причини за нелинейни изкривявания в поведението на говорителите на слушалките. NightHawk използва симетрично разположени и теоретично изчислени кривини, с които интелигентно отвежда въздушния поток през вътрешната структура на говорителя, като по този начин редуцира вредния непредсказуем ефект на въздушните джобове и нежеланото разклащане на намотката на говорителя. Музиката звучи чиста, ясна, обемна и жива.
Diamond Cubic Diffusion & 3D-Printing Technology
NightHawk са слушалки с полу-отворен гръб, с биомиметична решетка, вдъхновена и взаимствана от основната структура на крилата на пеперуда - завладяваща кубична диамантена решетка, която разпръсква светлината за да създаде цветния спектър на дъгата. Визуално красива и технологично комплексна, създадена в много по-голям мащаб за NightHawk, решетката за дифузия на звука побеждава резонанса, който иначе неминуемо увреждат музиката.Тъй като е прекалено сложна за изливане или машинна изработка, решетката на NightHawk може единствено да бъде направена чрез 3-D отпечатване, чрез усъвършенствана форма на допълнителна технология, известна като “Selective Laser Sintering.” NightHawk са първите слушалки, които инкорпорират част, направена чрез 3-D принтер, демонстрация на красота, интелигентен дизайн и сериозна технологична иновативност.
Очаквайте скоро повече новини за слушалките NightHawk на AudioQuest

сряда, 5 ноември 2014 г.

Новото видео за SONOS - изпълнете дома си с музика! Безжично!

Новото видео за безжичната музикална система Sonos - озвучено на български език - вижте го! Всичко останало - на www.sonos.bg 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...