NightHawk - новите слушалки на Audioquest

AudioQuest официално ще покаже своят нов първи модел слушалки NightHawk на изложението CES в Лас Вегас през Януари, 2015г.
Слушалките все още не са представени официално, но вече имат номинация за награда за Технологична иновация!
От първите новини с които AudioQuest анонсират първите слушалки, които ще пуснат в продажба догодина е повече от ясно - AudioQuest е фирма иноватор, която няма да се спре пред нищо, за да създаде конкурентен, високотехнологичен продукт, със  заявката той да бъде на достъпна цена. Вече видяхме техния сериозен успех с USB дака Dragonfly и нямаме търпение да разберем какво ще се случи с новия модел слушалки NightHawk.
NightHawk представлява around-the-ear полу-отворени слушалки, с които Audioquest ще нападне едновременно съвременните стереотипни концепции за производство на слушалки, както и границите по отношение на качеството, иновациите и устойчивостта, които могат да бъдат постигнати на много по-достъпна цена.
Иновативни материали: Liquid Wood
Наушниците на NightHawk са направени от революционен нов материал, известен като “Liquid Wood”  (течна дървесина) - истинско дърво, което е комбинирано с регенерирани растителни влакна, загрято, втечнено и обработено по такъв начин, че да може да бъде инжекционно отлято. В сравнение с пластмасата или дървото, Liquid Wood притежава далеч по-добри  акустични свойства, и предоставя безкраен набор от геометрични възможности. За NightHawk AudioQuest използва Liquid Wood, за да отлее наушници, които наподобяват най-близо човешкото ухо, като предлагат завършена и по-удобна форма, и намаляват напрежението върху ушите и главата на слушателя. И за разлика от пластмасата, Liquid Wood е екологично съобразен материал, повече от просто красив, но и устойчив.
Мембрани от Био-целулоза
Повечето от днешните слушалки използват мембрани, изработени от Mylar (полиетилен) - евтин, лек и технологично развит пластмасов материал. За съжаление, Mylar по своята същност е прекалено тънък и крехък, като обикновено изкривява аудио сигнала при достигане на високи честоти 6-10kHz и неизменно предизвиква умора у слушателя. NightHawk са изградени с коренно различен подход. Вдъхновен от напредналата технология за направа на говорители, използвани в съвременните тонколони с висока производителност, NightHawk разполагат с 50-милиметрови куполни мембрани с дълъг ход, изработени от Био-целулоза с гумени гънки. Био-целулозата е твърд материал с характерно самозатихване, което го прави много по-точен и музикално удовлетворяващ от Mylar.
Split-Gap Motor
NightHawk предлага патентован двуслоен механизъм на трептене, който драматично намалява интермодулационните изкривявания, за да предостави  чисто, ясно дефинирано широколентово възпроизвеждане с детаилно пространствено  представяне и истиснки забележителна резолюция без времеви закъснения.
Balanced Equitangential Airflow
Наличето на въздушна турболенция в драйвърите е една от основините причини за нелинейни изкривявания в поведението на говорителите на слушалките. NightHawk използва симетрично разположени и теоретично изчислени кривини, с които интелигентно отвежда въздушния поток през вътрешната структура на говорителя, като по този начин редуцира вредния непредсказуем ефект на въздушните джобове и нежеланото разклащане на намотката на говорителя. Музиката звучи чиста, ясна, обемна и жива.
Diamond Cubic Diffusion & 3D-Printing Technology
NightHawk са слушалки с полу-отворен гръб, с биомиметична решетка, вдъхновена и взаимствана от основната структура на крилата на пеперуда - завладяваща кубична диамантена решетка, която разпръсква светлината за да създаде цветния спектър на дъгата. Визуално красива и технологично комплексна, създадена в много по-голям мащаб за NightHawk, решетката за дифузия на звука побеждава резонанса, който иначе неминуемо увреждат музиката.Тъй като е прекалено сложна за изливане или машинна изработка, решетката на NightHawk може единствено да бъде направена чрез 3-D отпечатване, чрез усъвършенствана форма на допълнителна технология, известна като “Selective Laser Sintering.” NightHawk са първите слушалки, които инкорпорират част, направена чрез 3-D принтер, демонстрация на красота, интелигентен дизайн и сериозна технологична иновативност.
Очаквайте скоро повече новини за слушалките NightHawk на AudioQuest

Популярни публикации