Computerworld.bg със статия за Touchfoil

1-микронен филм превръща всяка витрина в сензорен екран

Интерактивната технология TouchFoil е подходяща за магазини, образованието и други сфера, твърдят от Киров Хай-Енд.

518 прочитания, 1 коментар
новативна технология, която превръща всяка повърхност в сензорна, започна да предлага Киров Хай-Енд. На практика Touchfoil™ представлява сензорен филм с дебелина 1 микрон, който предлага едноточкова и многоточкова сензорна функционалност дори през стъкло.
„TouchFoil може да превърне всеки дисплей, всяка витрина, киоск и стъкло в мултитъч сензорен екран", обясняват от компанията, която внася продукта от Великобритания.
Произведеното именно в Обединеното кралство TouchFoil се предлага в размери от 30 до 167 инча, като се произвежда дори по специфично задание на клиента. Технологията може да работи при монтиране под стъкло с дебелина до 20 мм, добавят от вносителя. Времето за реакция на TouchFoil е между 18 и 50 милисекунди.
Интерактивната технология TouchFoil е подходяща за магазини, образованието и други сфера, твърдят от Киров Хай-Енд.
Монтажът става по два начина – перманентно залепване и чрез т.нар. Cling връзка за многократна употреба на различни повърхности. Предлага се и вариант с UV слой, както и във вариант за задна прожекция. Управлението става през RS 232 или USB порт.
Чрез TouchFoil потребители от различни бизнес области биха могли да създадат инструмент за създаване на силна, въздействаща и интерактивна комуникация с клиентите, „в моменти и ситуации, в които вие нормално не бихте могли да достигнете до тях, добавят от българската фирма. - TouchFoil е изключително лесен за употреба - вашите клиенти просто трябва да протегнат ръка и да докоснат екрана или витрината, за да достигнат до интересно интерактивно съдържание", добавят от Киров Хай-Енд.
Сред областите, в които технологията може да намери приложение, е образованието, където презентациите могат да бъдат представени по-интересно с активното участие на учениците или курсистите.
Интерактивни дисплеи могат да забавляват клиентите в кино, докато чакат да започне избрания от тях филм, преглеждайки предстоящи премиери или резервирайки билети и купища интерактивни презентации
„В търговията TouchFoil дава възможност за т.нар. „винаги отворен магазин", коментират от Киров Хай-Енд. - Чрез технологията търговците ще имат възможност да разполагат с търговски обекти, които са отворени по всяко време – с информация за промоции, услуги, решения - изнесени на витрината на магазина в интерактивна презентация."
В комбинация с интерактивни програми и специализиран софтуер TouchFoil би давала полезна информация, например местоположение на магазини в търговски комплекси, разписания на автобуси, влакове и др.
Поддържаните ОС са Windows XP/Vista/7, Mac Leopard, Snow Leopard и Lion, Linux Fedora, Ubuntu и Kubuntu. Технологията работи в широк температурен диапазон – от минус 10 до плюс 70 градуса. От компанията не обявяват цени, но са демонстрирали в YouTube начина на работа с TouchFoil.

Популярни публикации