понеделник, 30 декември 2013 г.

8 изненадващи начина, по които музиката оказва влияние върху човешкия мозък

Изборът на музика може да определи какъв характер има даден човек:
Хората, които обичат блус и джаз имат високо самочувствие, по креативни са и са по-дружелюбни. Но например феновете на кънтри музиката са по-трудолюбиви и по-отзивчиви. Докато феновете на рока и хеви метъла имат по-ниско самочувствие, креативни са, но не толкова трудолюбиви! Вижте осемте начина, по които музиката влияе на хората тук: http://bit.ly/19wD17P

сряда, 11 декември 2013 г.

Moon Mind - стриймвайте файлове с висока резолюция 24-bit/192kHz във всяко кътче на дома!

MiND (MOON intelligent Network Device) е много повече от продукт. Това е начин на подредба, слушане и наслаждаване на музиката Ви. MiND представлява безжичен плейър, който Ви предоставя възможността да стриймвате своята музика от дигиталната си библиотека директно през вашата съществуващата аудио система с поддръжката на файлове с висока резолюция 24-bit/192kHz за аудио файлове Wave, FLAC, FLAC HD, AIF, AAC, ALAC, MP3 (vbr/cbr), WMA-9, OGG Vorbis. Музикалната библиотека може да представлява музиката на компютъра Ви, NAS устройство или просто музика от различни интернет източници, както и от Вашия телефон или таблет.


С MiND можете да подредите музиката по всевъзможни категории: по жанр, изпълнител, албум, дата и т.н. Цветният и лесен за достъп интерфейс за управление представлява безплатно приложение и е направен да работи с едни от най-използваните продукти на пазара като Apple iPod/iPad/iPhone, както и устройствата с Android. След като категоризирате музиката по начина, по който Ви е най-удобно, можете да плейвате парчета или цели албуми, или да създавате собствени плейлисти. MiND Ви позволява да се насладите на музиката във всяка стая от дома Ви, като дори ще имате достъп до повече от една музикална библиотека.

Идеята на MiND е проста: правилно и удобно подредена музикална библиотека, която да направи достъпа Ви до колекциите с музика лесен и бърз. Дистанционното на MiND представлява всъщност Вашият телефон или таблет с iOS или Android. Разбработен е софтуер, който се инсталира много лесно и бързо на устройството Ви. Системата е лесна за настройване, не изисква задълбочени знания или специално ръководство за употреба.

Технологията MiND ще продължи да се разраства и в бъдеще ще бъдат добавяни още MOON продукти, които да допринасят за още по-лесното и безпроблемно стриймване на музика.  Първия продукт на Moon, който вече разполага с такава технология е MOON 380D DAC. Той има опция да бъде поръчан опционално с вграден плейър MiND. 

Възможностите на приложението на MiND за Apple и Android не се изчерпват само с управление на музикалната библиотека. Ако аудио системата Ви вкъщи е съставена от повече продукти на MOON със SimLink™, ще имате възможност да контролирате различни опции, като настройване на силата на звука, включване или изключване на устройството и т.н. Или казано с други думи, ако имате устройство MiND, тогава то се превръща в дистанционно на всички останали MOON компоненти вкъщи.

Спецификации:
MiND Streaming Module Features:
UPnP Renderer (Universal Plug & Play)
DLNA 1.5 Compatibility
Online content from vTuner Internet Radio & "Music Services" upgrades
Local Playlists, Gapless Playback & Silent track scanning
File Support up to 24-bit/192kHz for all file formats
Supported file formats: Wave, FLAC, FLAC HD, AIF, AAC, ALAC, MP3 (vbr/cbr), WMA-9 ,OGG Vorbis
S/PDIF, TosLink & AES/EBU digital outputs
100Base-T RJ45 Ethernet interface & IEEE 802.11 b/g/n Wi-Fi interface inputs
WEP, WPA, WPA2 Wi-Fi encryption support
MiND Application Control Features:
iPhone, iPad, iPod touch & Android compatible control software
Zone selection, zone grouping and Permanent zone naming
Independant control for each zone with SimLink™ equipped MOON Preamplifier or Integrated Amplifier
Note: The Wi-Fi protocol doesn't support hi-resolution audio (anything higher than CD format's 16-bit depth).

понеделник, 9 декември 2013 г.

Серията Monitor на Paradigm със страхотно ревю от сп. Sound & Vision

Тук можете да прочетете коментарите на Tom Norton, публикуван в сп. Sound & Vision относно тонколоните от серията Monitor на Paradigm Speakers. Неговото заключение за Paradigm е „Изключително задоволяваща система от тонколони, подходяща, както за домашно кино, така и слушане на музика в стерео режим“!
“Един добър говорител трябва да се справя еднакво добре, както с домашното кино, така и със стерео режим на слушане на музика, но досега не ми се е случвало да правя ревю на такива тонколони. Чувал съм тонколони, които се справят отлично с домашното кино, но на едва задоволително ниво в стерео режим, или обратното. Но колоните Paradigm от серия Monitor са на съвсем друго ниво! Заедно те съчетават най-добрата и задоволителна система, на която съм попадал до този момент и се оказаха достойни, както за музикални събития, така и за студиа и домашно кино.”
“Въпреки, че модела Monitor 7 са бюджетно решение, външният им вид далеч не изглежда евтин. Имат освежаващо делови вид, изключително елегантни, а цветовете, в които се предлагат са Черно или Череша. Ако видите тонколоните с цвят Череша на живо, лесно може да си помислите, че това е истинско дърво.”
„Музиката допринася изключително много към въздействието на един филм, а Paradigm не са ме подвеждали досега! Гледайки Brave, звуците като – атмосферата в тронната зала, едва доловимите тонове, приглушеното дишане, обкръжаващите звуци и диалозите – се чуват кристално ясно.“ Можете да заповядате в нашият шорум за тест на тонколоните Paradigm, или да прочетете повече за тях в нашия продуктов каталог тук: http://bit.ly/1cvHu9b

вторник, 3 декември 2013 г.

Digital Friday - ЦИФРОВ ПЕТЪК - ОТСТЪПКИ ДО 70% на 06.12.2013!

На 06.12.2013 ще имате възможността да се възползвате от намаления до 70% на всички налични CD-плейъри! САМО на 06.12.2013г.! 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...