Kirov High-End на Hi-Fi Expo 2012!

Благодарим Ви, че ни посетихте на Hi-Fi Expo Sofia 2012!
Третото издание на най-голямото изложение за хай-фи аудио и видео техника на Балканите завърши!
В трите дни на изложението ни посетиха над 3’000 ценители на аудио и видео технологийте! Надяваме се, че сте прекарали приятни мигове в нашите 5 стаи на 3-ти етаж на Гранд Хотел София!


KИНО ОТ КЛАСА - Stewart, Sony, D-Box, ButtKicker, Usher, Nuforce и  Anthem!

Стая 302

Специално за почитателите на домашното кино в стая 302, Киров Хай-Енд демонстрира интерактивна 3D система за домашно кино, която  включва екран на известната американска компания Stewart Filmscreen, иноватор и основоположник на стандартите в прожекционното видео възпроизвеждане, такива, каквито ги познаваме днес. Конфигурацията представи Sony VPL-HW30ES - Full HD 3D проектор за домашно кино с SRXD панели и изключително динамичен контраст. 7-каналната система от тонколони Usher, беше захранвана от процесор Anthem AVM50 и 7 моноблок усилватели NuForce Refrence 9, всеки с изходяща мощност от 300W за канал.
        Интерактивните прожекции включиха кресло с D‐Box система за движение в реално време, синхронизирана с действията, които се случват на екрана пред зрителя и интерактивен трансдюсер ButtKicker LFE, с който всяка ниска честота от съраунд процесора се предава в креслото, за което е монтиран ButtKicker.
        Много любители на домашното кино се насладиха на най-нагорещените сцени от новите екшън блокбъстъри по начин, който само истинските познавачи на технологийте за home entretainment могат! Стая 302 буквално се пръскаше по шевовете от любопитни посетители през цялото време на Hi-Fi Expo Sofia 2012!


MBL и Audioquest WILD

Стая 305

 
  



















На Hi-Fi Expo Sofia 2012 показахме за първи път в България референтните кабели Audioquest WILD сребърни кабели,  ръчна изрaботка в САЩ, на стойност 150’000 лв., които доказаха твърдението, че кабелите са едно от основните неща по пътя към качествения звук.                 Посетителите на Hi-Fi Expo Sofia 2012 чуха Audioquest Wild в конфигурация с референтната стерео система MBL. Тонколоните MBL 101 MKII в системата са създадени  с иновативна концепция за разпръскване на звука в триизмерна звукова панорама, като това е най-акуратната технология на възпроизвеждане на звука и най-близка до истинското живо звучене на музикалното произведение. Можете да заповядате за тест на кабелите Audioquest Wild в нашият шоурум.

 

Поп певицата Мария Илиева ни посети за да чуе новото си парче, записано в дует с португалския изпълнител Тони Карейра. Пред медийте певицата заяви “Самата MBL система, на която имах възможност за пръв път да чуя “Primeiro Grande Amor”, е истинско произведение на изкуството и техниката. Успях да почувствам и изживея всеки детайл с неповторима яснота и чистота на звука. Това, в допълнение с качеството на студийния запис, който направихме с Тони и Лондонския симфоничен оркестър, ме остави без дъх."

Революционния DragonFly от Audioquest

USB Цифрово-Аналогов Преoбразувател (DAC)

Стая 306
  Показахме ви и малкия революционен USB DAC DragоnFly на Audioquest. Не случайно, сп. Stereophile определи малкото дакче като “продукт, който ще смути индустрията”.
  За да се уверите в това, заповядайте за тест в нашия шоурум - разликата е повече от ясна!
• Директна връзка към слушалки чрез 3,5 мм стерео жак.
• Връзка към стерео система, предусилвател или рисийвър
• Асинхронен трансфер
• Музикални файлове с резолюция до 24-bit/96 kHz
• Страхотен звук!


Sonos - безжичната музикална система - когато Hi-Fi става Wi-Fi                      
Музиката може да бъде доставена безжично до всяко кътче на дома, и ние ви показахме колко лесно става това! Със Sonos!

 Стаи 306 и 308

 За хората, търсещи идеалната комбинация между качествен звук, иновация и безжична връзка на конкурентна цена, нашият екип направи демонстрация на музикалната система Sonos в стаи 306 и 308.
Идеален пример за това как Sonos може да замести изцяло CD-плейърът в аудио системата ви, благодарение на цифровите и аналоговите си изходи, беше сетъпа в стая 306, където към цели стерео системи бяхме свързали Sonos Connect, на мястото на  CD-плейъра. Посетителите имаха възможността да избират и зареждат сами плейлисти и парчета на любимите си изпълнители с контролерите за Sonos от нашата музикална колекция или да тестват някои от 100’000 онлайн радио станции, които Sonos предлага, да "поиграят" с групиране на зоните в парти режим и индивидуално.
        В стая 308 пък, бяхме поставили интегрираните безжични плейъри Sonos Play:5 и Play:3, който е в промоция с безплатен Bridge до края на годината. Play:5 свиреше в стерео режим  със най-новото допълнение в семейството на Sonos - безжичния мощен и масивен субуфер SUB. Можете да тествате безжичните плейъри Sonos в нашият шоурум, или да прочетете повече за тях на www.sonos.bg

Аналогова стерео магия - 5 от най-конкурентните грамофони в индустрията и 5 уникални стерео системи!

Стая 307

 Eкипът на Киров Хай-Енд  подготви за изложението селекция от най-добрите грамофони в своя клас – 5 високооценени модела на немския производител Clearaudio, които  представят магията на аналоговото възпроизвеждане и различните иновативни концепции в дизайна и устройството на съвременния грамофон – от грамофонната игла, през рамото, до цялостната конструкция на шасито и висококачествените луксозни материали за изработката.
        Най-скъпият модел - Innovation, който представихме на изложението струва 42’000 лв. и предлага две рамена - тангенциалното TT3 и радиалното Universal, две грамофонни дози DaVinci MC от най-висок клас и иновативно шаси с магнитна въглавница. На Hi-Fi Expo Sofia 2012, посетителите чуха също и моделите Innovation Compact Wood, Performance DC, Ovation и Concept. Заповядайте за тест на грамофоните Clearaudio в нашият шоурум!


Петте модела грамофони, свиреха с уникални системи с референтни компоненти на McIntosh, Burmester, German Physiks, Usher, Audio Physic, Bryston, Prima Luna, Raysonik, Pass Labs.
Разгледайте всички снимки от нашето представяне на изложението Hi-Fi Expo Sofia 2012 тук.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 






Planar Helium - първия 27” multi-touch монитор, специално оптимизиран за Windows 8!

Стая 308
На Hi-Fi Expo Sofia 2012 показахме и новия 27-инчов мулти-тъч монитор Planar® Helium™ - ярък интерактивен сензорен дисплей, проектиран за Windows 8. 
С тънкия профил и елегантната стъклена повърхност пред дисплея, Helium изглежда супер стилен и модерен. Мулти-тъч монитора разполага с уникална, лесна за използване стойка, която се регулира от ъгъл 15 ° до 70 °, и позволява поставяне на монитора изцяло в легнало положение, за създаване на върховно изживяване при докосване върху работния плот. За активна употреба в дома или в офиса, Planar Helium неминуемо ще оптимизира времето прекарано пред компютъра! След като се докоснете до Planar® Helium™, няма да искате нищо друго! Заповядайте за тест на Planar Helium в нашият шоурум. Повече за иновативния multi-touch дисплей можете да прочетете на www.planar.bg

Raikko - мощни, компактни и практични мини-тонколонки!

 Зарадвахме посетители от всички възрасти са аудио-капсулите Raikko – портативни тонколонки, които се побират във всеки джоб. Малките аудио-капсули Rаikko могат да се свържат с всяко устройство, което разполага с 3,5 мм стерео вход, свирят мощно, детаилно и поддържат стерео режим. Посетителите ги тестваха със своите телефони и таблети, слушаха музика, радио, гледаха клипове от интернет и с усмивка коментираха техния дизайн, цветове и компактност. Освен портативните аудио капсули, представихме и пълната гама продукти Raikko, която включва USB зарядни батерии, захранващи калъфи за iPhone и слушалки. 

Ако сте пропуснали да ни посетите на Hi-Fi Expo Sofia 2012, можете да заповядате в нашият шоурум за тест ма всички продукти, които представихме на изложението и на още много други!


Популярни публикации