Авангардните модели тонколони и субуфери Everything But The Box в нашият шоурум!

Terra III

Sputnik


От 7-ми март, авангардните модели тонколони и субуфери на българската фирма Everything But The Box (EBTB), ще можете да намерите ексклузивно в нашия шоурум!
 

Официално ще представим най-новия модел Terra III, който ще можете да тествате при нас от 7-ми март.
Щастливи сме, че EBTB избраха именно нас за официален представител за България!

 
EBTB е фирма-производител, основана през 2003 г. от братята Добромир Добрев и Камен Добрев. И двамата изучават в университета
хидроакустична техника, и след като отбива службата си във флота,  по-големият брат Добромир основава фирма за внос и търговия с професионална техника. Основно се занимават с инсталиране на оборудване в радиостанции, но им пречело това, че нямало наистина качествени студийни монитори. Поради това братята Добреви решават да произвеждат тонколони.  Обособяват производството във морската столица  Варна. С проектирането се занимава по-малкият брат Камен, който веднага след дипломирането си от университета се присъединява към начинанието на брат си.
 


ЕВТВ е съкращение от Everything But The Box. Дословно преведено: “Всичко, което не е кутия”. Според EBTB, за тонколоните, корпус във формата на кутия е неизбежно зло. Въпреки, че можем да получим плътен нискочестотен звук като монтираме високоговорителя в кутия, вместо да използваме огромен челен панел, в тяло с 6 успоредните стени се образуват постоянни вълни, лесно е формата на кутия да предизвика дифракция на звука, и особено в дървените кутии винаги присъстват характерни изкривявания. За да се избегне това, може да се помисли за различни методи - да се предпочете тип кутията да бъде многостен без успоредни стени или сфера, за материал на компонентите да се подбере метал с ниска честота на резониращите вълни, и др. Разбира се и при тези методи звученето си има своите специфики.

Всички модели озвучителни тела EBTB могат да се поръчат в цвят (избор между 16 000 цвята) и кожа по избор на клиента. Модели като Venus и Sputnik, дори могат да се монтират окачени на стоманени въжета. EBTB използва материали от най-висок клас при изработката на своите продукти и предлага на потребителите гаранция от 5 години.

Очакваме ви за тест!

Luna
Luna

SubTerranean II
Pluto

Venus
Terra II

Luna


Sputnik

Популярни публикации