Открито звучащите Usher X718 - ревю

Историята на тайванската компания Usher (Usher Audio Technology) започва през 1972 година, тогава малката компания изначално специализирана за ремонт на Hi End техника започва свои собствени изследвания в областта на конструирането на акустични системи и усилвaтели.
Акустиката Usher X718 е поредната в нашия тест, за чийто дизайн може да се каже, че е изключително елегантен и привлекателен. Колоните са със значително тегло, което лесно може да се обясни с дебелите 1.5 инча MDF панели на корпуса и солидната дървена конструкция във вътрешността, създаваща една от най-добрите антирезони системи в този род компактни колони.
Всяка от петте достъпни финиш обработки - черен роял лак, слонова кост, сребро, вишенво черевено и златисто жълто е създадена посредством нанасянето на цели шест слоя лак, и именно затова повърхността на Usher X718 е толкова гладка и красива. Ръчно обработените странични дървени панели смекчава донякъде бляскавата външност, придавайки по-мек вид на колоните. Веднага в очите се набива скосеният дизайн на фронталния и задния панел, което от друга страна придава на X-718 и известна агресивност, но всъщност целта на това решение е да се изключт всички възможни паразитни резонанси, създавани вътре в корпуса.
X-718 има широка честотна лента за bookshelf колони - 42 Hz - 28 kHz, + /-3dB. Високите честоти се възпроизвеждат от 1” куполен туитър с вентилируема камера за снижаване на вътрешните резонанси и позоляваща възпроизвеждане на по ниски честоти от него за плавен преход между туитъра и средно-нискочестотния говорител - точката на среза е в границите на около 2 kHz.
Usher X-718 са едни от най-открито звучащите, създаващи изключително широка сцена bookshelf колони, които може да чуете за тази цена. 
Средните и ниските честоти се възпроизвеждат от 7” говорител с хартиен конус и голяма алуминиева фазова капачка. Магнитите и системата за окачване на тези говорители, както в цялата X серия са базирани на патентованата фирмена технология Symme-Motion, която според Usher привежда в “точна симетрия” придвижването напред и назад. С други думи, всеки път, когато говорителят излиза напред след това отдава съответният откат назад в абсолютно симетрично движение.
Относно маниера на възпроизвеждане колоните има един термин, който много често се използва от специалистите, пишещи ревюта в различните издания - “врата в музиката”. Усещането е, че звукът сякаш идва не от акустиката а от отворен прозорец някъде пред вас. X-718 са едни от най-открито звучащите, създаващи широка сцена bookshelf колони, които може да чуете. Прозрачност, чистота и неутралност - това са термините, с които може най-точно да определми звученето на колоните в средночестотния спектър. Сцената е толкова обемна, че създва илюзията, че ако станете от стола спокойно ще може да докоснете изпълнителя.
Високите честоти са чисти, точни без окраска в нито един момент.
Басовете са мощни, с отличен контрол и приятна дълбочина, макар че и тук се усеща основният минус на този тип акустика, а именно - лекият недостиг на крайно ниски басове. Колоните са подходящи за всеки жанр музика.

•Изключително обемна сцена
•Разкошни среди
•Красив дизайн
Отлични колони за всеки жанр музика, 
които изплащат всяка една вложена стотинка в тях с прекрасното си звучене.

Чуйте тонколоните USHER в нашия шоурум!



Популярни публикации