McIntosh MCD 301 - безкомпромисен!

Ревю на сп. Хай-Фи Звук и Визия
www.hi-fi.bg

За най-взискателните меломани, които едва ли биха направили компромис със звука на своята система.


Плейърът McIntosh MCD 301 е създаден за удовлетворение на истинските аудиофили. Като цяло дизайнът на MCD 301 говори за онази класа техника от близкото минало, която и до днес остава актуална и неподвластна на времето.
Моделът е с изключително солиден външен вид с метален черен корпус и масивен фронтален панел. Новият супер тих SACD/CD транспортен механизъм е разположен в центъра на фронталния панел и притежава два лазера, лят стоманен корпус и отвор за приемане на дисковете. Този специално разработен транспорт върти CD дисковете с 4х скорост, а SACD с 2х, давайки на лазера допълнителни възможности за извличане на информацията и префокусиране на проблемните дискове, които по-рано е било невъзможно да бъдат възпроизведени. MCD 301 притежава 24 bit/192 kHz PCM/DCD цифрово-аналогов дискретен конвертор с диференциален изход. Плейърът има и една уникална функция – регулируеми по ниво изходи, контролирани от специален въртящ се бутон на фронталния панел и от дистанционното управление. За включване са предвидени балансен, оптичен и коаксиален изход. Вградените технологии в този плейър осигуряват невероятно чист звук, с много ниско ниво на изкривявания и съотношение сигнал/шум 117 dB за CD и 112 dB при възпроизвеждане на SACD записи.
Звученето на MCD 301 е невероятно чисто и детайлно, звукът сякаш идва от всички страни, като в същото време позиционирането на отделните музикални инструменти е доста точно. Така както и в реалната концертна зала, ще ви бъде много лесно да усетите второстепенните детайли на музиката – инструментите от задния план, пробега на пръстите по струните и прочие фини детайли, които са недостижими за възпроизвеждане в по-голямата част от CD плейърите.

Популярни публикации