сряда, 24 юни 2015 г.

Inglourious Kunts: Епизод XI – Поредицата „Джурасик парк“

Новия 11-ти епизод на видео подкаста Inglourious Kunts на Operationkino.net е посветен на поредицата филми Jurassic Park - отново пламенна дискусия се вихри в нашия шоурум! Вижте видеото, но преди това официалния синопсис на епизода:

"Докато „Джурасик свят“ прегазва световните класации, консумирайки наред боксофис рекорди и конкуренция, ние спретнахме епизод на Inglourious Kunts, посветен на дино-поредицата, стартирала през 1993 г. с великия „Джурасик парк“.

Епизодът е концентриран най-вече около новия филм на Колин Тревъроу, като ожесточените и шумни спорове за него са поделени не много поравно между гостите Владислав Апостолов (анти) и Благой Иванов § Димитър Дринов (про). Между шамарите се набутва с плонж и мефистофелска усмивка водещият Мартин Ангелов, на когото беше платено, за да вземе правилната страна в дебата (б.а. ЛЪЖА). Нямахме консенсус доколко и дали компрометираното продължение „Изгубеният свят: Джурасик парк“ отстъпва или превъзхожда четвъртата част, но пък всички се оказаха напълно единодушни относно анемичния „Джурасик парк III” – блокбастър със сериозни художествени проблеми, но и с тук-там нелоши проблясъци, задоволяващи вечния глад за guilty pleasure.

Над всички, естествено, са имена като Стивън Спилбърг, Майкъл Крайтън, Джеф Голдблум, Стан Уинстън и Джон Уилямс – икони, пред които дори най-долните хейтъри се прекланят. Ние също (сме понякога хейтъри, но и се прекланяме). Haй-важното обаче е, че целият ни екип успя да оцелее в една враждебна среда, населявана от допотопни творения на еволюционния закон – даже имаме видео доказателство!

Дами и господа, насладете се на поредната киноманска доза Inglourious Kunts!"


www.operationkino.net

вторник, 23 юни 2015 г.

Anthem MRX 310 бе обявен за ресивър с "най-добро звучене" в обзора на The Wirecutter за "Най-добър ресивър"!

Ако търсите да ъпгрейтнете домашното си кино до нещо, което звучи още по-добре (за малко повече пари, разбира се), Anthem MRX-310 е чудесен избор. http://bit.ly/AnthemMRX310
Той произвежда точни резултати за кросоувър и честотните ектения; и ви позволява да оптимизирате вашата система, както за филми, така и за музика с различни настройки. MRX-310, също така може да определи подходящата сила на звука, спрямо размерите на помещението.

Защо да се спрете на него?
Ако искате истинското аудио кино изживяване в дома си, ще трябва да добавите ресивър. Той, заедно с пет високоговорителя и събуфер, ще ви предложи една стъпка напред в качеството на звука спрямо SoundBar системите, въпреки че те изискват много повече кабели и имат повече отделни части. Отделните говорители с по-голямо шаси, обикновено осигуряват по-добро качество на звука, включително цялостния "голям" звук (наричан по-голяма "звукова сцена"), от колкото един SoundBar може да Ви преложи. Тъй като всички говорители имат свои специфичен "вкус" на звука, Anthem MRX 310 Ви позволява по-голям контрол при избора на такива, които да се съчетаят най-добре с любимата Ви музика или филми.

Ресивъра, също така, има по-мощен усилвател от SoundBar-а, за създаване на по-голям обем на звука. SoundBar системите просто не разполагат с място за сериозни A/B клас усилватели - те генерират топлина и изискват по-големи трансформатори за захранване на определените говорители - така че се налага да направят повече жертви в дизайна. Поради това, те обикновено имат по-ниски нива на максималната сила на звука.

За повечето хора, стандартен 5.1 или 7.1 ресивър ще работи добре с повечето тонколони, осигурявайки много добро качество на звука. Важни функции, които един ресивър трябва да предлага са да няма загуба на аудио декодиране на Blu-ray дискове, интернет и локално аудио стрийминг, както и акустична корекция. Освен това, някои от тях предлагат възможността да конвертирате вашите аналогови видео източници в HDMI, което намалява струпването на кабели. Някои поддържат аудио или видео във втора стая (наречена Zone 2).
Прочетете цялата статия: www.thewirecutter.com/reviews/the-best-receiver/

вторник, 16 юни 2015 г.

11 причини да вземете катерушка за Вашето дете

Вероятно си спомняте от Вашето детство магнетичния ефект, който оставят върху децата катерушките и люлките. Първото люлеене на бебе-с усмивка от ухо до ухо, клатушкайки се напред-назад. Малките деца, които не могат да се наситят на пързалката, дори и след 15-тия път те искат да се пързулнат отново, и отново и отново...По-големите деца се състезават един срещу друг, кой най-бързо ще преодолее всичките препятствия на детската площадка.
Ако все още имате съмнения дали да закупите катерушка или дървена люлка, ние бихме искали да Ви помогнем като ви дадем 11 причини, защо такава катерушка не бива да липсва от вашия двор:

1. Игрите на открито развиват мисленето.
Упражненията винаги са добре дошли след дългия ден в училище. Обикновено това е ден, в който децата трябва да седят на едно място и да бъдат концентрирани. Научно доказано е, че игрите на открито освен полезни за здравето на децата, повишават ефективно представянето им в училище, както и критичното им мислене и слушане.
2. Здравословно е.
Активната игра на и около катерушката подобрява координацията, баланса и ловкостта. Катерушката поддържа децата във форма-тяхната мускулна сила, гъвкавост и издръжливост. Липсата на движение може да доведе до скованост, непохватност, световъртеж, несигурност и други.


3. Важно е за бъдещото развитие.
Активните занимания на открито заемат важна роля в здравословното развитие на децата. Изследванията показват, че при децата, които се движат достатъчно, рискът от заболявания като диабет, остеопороза и сърдечно-съдови заболявания в дългосрочен план е по малък. Скорошно холандско проучване показва, че едно на всеки три деца е с дефицит на витамин D, което, наред с други неща, може да доведе до по-слаби кости и по-слаба имунна система. Липсата на витамин D вече няма да е проблем, защото докато децата се забавляват на люлката, слънцето ще играе по личицата им.

4 .Ще практикуват своето социализиране.
Съседските деца с удоволствие ще се присъединят към игрите на детската площадка във Вашия заден двор. Така те се научават да работят заедно, докато измислят свои собствени игри, в които се състезават помежду си. С победата и загубата те развиват самоувереност, научават се да губят в играта и да намират сили, за да се изправят отново.

5. Стимулира се естественото въображението на децата.
Докато се изкачват по катерушката, децата се учат да бъдат креативни и да използват въображението си. Реалността сякаш изчезва като скреж под утринното слънце и за частица от секундата стената за катерене се превръща в замък от приказките или пиратски кораб.

6. Привлекателна алтернатива на екрана.
Телевизорите и компютрите със сигурност носят някакви облаги. Но лекарите предупреждават, че стоенето пред монитор твърде много е вредно за детските очи, и предписват това време на се свежда до максимум два часа на ден.

7. По-пълноценен сън.
След всичките усилия отдадени в катерене, пързаляне, люлеене, скачане, тичане и смеене, те са физически и психически уморени и ще спят много по-добре!

8. Повече свободно време.
Докато децата се забавляват на детската площадка, Вие ще имате време за всички тези други неща, които трябва да свършите, и в същото време ще можете да ги държите под око.

9. Без повече бъркотия.
Докато цялата игра се случва отвън, вътре остава подредено и чисто. Разлятата лимонада и трохите от бисквити по тревата отвън няма да са толкова голям проблем.

10. Голям избор.
Богата гама от катерушки, от която да избирате. Можете да си я създадете толкова обширна или толкова опростена, колкото Вие сами си изберете. Може би искате просто люлка, комбинирана с малка кула с пързалка? Или може би искате голяма детска площадка, с много допълнения? Имате достатъчно опции, от които да избирате, така че тя да пасне перфектно, както в по-малка градинска площ, така и в голяма.

 11. Просто защото е толкова забавно.
Има много причини, заради които да изберете такъв тип катерушка, но най- важната от тях е, че просто е страшно забавно! В каквато и възрастова категория да е детето Ви, момче или момиче, със сигурност ще се забавлява много, както и Вие покрай него!

Разгледайте всички съоражения на Jungle Gym на нашия сайт:
http://jungle-gym.bg

петък, 5 юни 2015 г.

Стани част от нашия екип!

СПЕЦИАЛИСТ ПРОДАЖБИ-ТЪРГОВЕЦ
аудио/видео компоненти и системи


СРОК НА ОБЯВАТА: ДО 19.06.2015Г.

понеделник, 1 юни 2015 г.

Тест на новия AudioQuest JitterBug

Екипът на българския сайт за Hi-Fi тества новия AudioQuest JitterBug:

"AudioQuest JitterBug е USB устройство, чиито създатели твърдят, че подобрява звука от компютър при използване на USB връзка между компютър и външен дак...Разработката е на Гордън Ранкин, основател на Wavelenght Audio и Гарт Пауъл, директор отдела за продукти, свързани със захранванията, на AudioQuest.
Името JitterBug е малко подвеждащо, защото всъщност JitterBug не намалява джитера. Това, което прави, са две неща: първо, регулира волтажа от USB шината, второ, преставлява сигнален филтър за USB данните като и в двата случая подтиска електрическия шум, който идва от компютъра и въздейства върху супер чувствителната електроника в дака. Освен това, както обясни Гордън Ранкин при представянето на продукта, „усилва сигнала, за да премахне паразитните резонанси”.
Накратко, JitterBug не реклоква сигнала, а само филтрира паразитните смущения в него и намалява електрическия шум, който преминава през кабела."

Прочетете цялото ревю на www.myhifi.org
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...