петък, 27 септември 2013 г.

McIntosh MA8000 - интегриран усилвател мечта!


Феноменално представяне. Единствено това  можете да очаквате от новия интегрирания усилвател MA8000. Той комбинира мощността от 300 вата за всеки канал с интелигентна усилваща част.
MA8000 притежава 15 входа, включително 6 небалансирани, 2 балансирани, 2 фоно и 5 дигитални. С други думи предостатъчно, за да сте спокойни, че какъвто и източник да използвате, музикалните Ви файлове ще бъдат възпроизведени с перфектно аудио качество. Петте специализирани цифрови входа декодират дигитални музикални файлове до 32 бита и 192kHz, за максимално висока резолюция и плейбек. Аналоговият осем-лентов тон регулатор позволява прецизен  ръчен контрол, за да се насладите на любимата си музика, както никога досега.Фоно секциите MM и MC са регулируеми, което позволява съвършена синхронизация с грамофона или дозата. Музикалната Ви колекция ще бъде изпълнена с кристално качество! Pass Through функцията за домашното кино допуска безпроблемна интеграция, в многоканалната система.


С впечатляващите 300 вата (на всеки канал), усилващата част притежава изключителен запас от мощност, достатъчна за привеждането в работа буквално на всяка колона, с лекота. Включеният в системата, всепризнат McIntosh Autoformer гарантирано ще подаде на колоната Ви до 300 вата, независимо от нейното съпротивление, докато Power Guard® предотвратява ограничението в сигнала, способно да увреди колоните. Новият High Drive усилвател за слушалки е наличен предлага осезаемо по-висока изходна мощност, напълно оптимизиран за комбинация с всякакви видове слушалки до постигане на максимални резултати в представянето.

Цялата система е вградена в шаси, с покритие от изящна неръждаема стомана, което съвършено се съчетава с предния панел от фино стъкло  и алуминиевите дръжки и контролни бутони и представлява прекрасен завършек за всякакъв тип интериорен дизайн.


Спецификации>>

вторник, 24 септември 2013 г.

Новият 3D проектор Runco LS-12HBd


Най-продаваната продуктова серия на Runco- LightStyle™ Series, достигна нови висини в сферата на яркостта и мащаба на изображението, предоставяйки удоволствието от големия екран на достъпна цена и във всяка стая, в която го поискате.
Planar Systems, световен лидер в областта на специализираните решения за дисплеи и проектори, продължава да разраства серията на Runco®-brand display solutions и с гордост ви представя проектора Runco LS-12HBd . Притежаващ всички предимства на всепризнатата LightStyle™ серия проектори, LS-12HBd представлява брилянтен DLP проектор, оборудван с три чипа и разработен специално с идеята да ви осигури първокласно видео качество, покриващо скала недостижима за другите видове проектори.

Този проектор с висока яркост на изображението, предлага 3780 лумена, преди калибриране и разкрива нови хоризонти за зрителя, както за домашно кино, така и в открити пространства, където осветлението е трудно контрулируемо. LS-12HBd е съвършеното решение за “Flex-Theater” пространства, където ефектът от големият екран е само част от цялостното представяне.

Новият модел LS-12HBd ще ви поднесе неповторимо 3D и 2D изживяване, факт който не трябва да се подценява, имайки предвид че множеството от материала, излъчван в днешното домашно кино е с 2D съдържание. С LS-12HBd, зрителят се възползва от активни 3D очила, като допълнителен плюс. Проекторът е оборудван с три чифта. С помощта на тази технология, зрителят гледа 2D и 3D изображения на един и същ екран, с възможността за превключване измежду хиляди опции.

LS-12HBd в комбинация с Dimension Digital Controller™ (DC-300), осезаемо подсилва ефекта на стереоскопичното 3D, докато същевременно с това осигурява първокласно качество на контрола на мрежовия трафик и калибрирането. DC-300 притежава осем (8) HDMI входа, както и аналогови и контролни входове за повече възможности.

Проекторът на Runco LS-12HBd е наличен с опцията CineGlide™, представляваща механизъм с 2.35:1 анаморфни лещи, които се позиционират пред стандартните, създавайки съвършена и всеобхватна репродукция на образа. Runco CineGlide ви позволява (при условие, че бъде комбиниран с подходящата екранна система) да разрастнете полезрението, елиминирайки ефекта на черната рамка, възползвайки се от кристална резолюция и съвършено балансирана яркост на образа, докато полседният може да бъде превключен от 16:9 прожектиране, към 2.35:1. Тези и останалите преимущества на LS-12HBd могат да се контролират, чрез външна автоматизирана система за удобството на потребителя.
Спецификации >>

понеделник, 23 септември 2013 г.

On!Fest завърши!

Благодарим на всеки от вас, който успя да ни посети по време на тазгодишното издание на фестивала за градска култура On!Fest. Представихме на посетителите безжичната музикална система Sonos, водо- и удароустойчивите калъфи LifeProof, интерактивната motion система за домашно кино на D-Box, мини тонколонките Raikko и универсалните стойки на Clingo.

Очакваме ви и в нашият шоурум!


Спечелете над 135 страхотни награди и голямата награда Sonos Play:5 на стойност 795 лв

Спечелете над 135 страхотни награди и голямата награда Sonos Play:5 на стойност 795 лв., като отговорите на нашия куиз за Sonos тук.

Наградите ще изтеглим в томбола на произволен принцип на живо пред нотариус Румен Димитров на 1-ви Ноември, 2013 г., в нашият шоурум.

Тегленето ще можете да гледате в online стрийминг НА ЖИВО от нашия шоурум на нашата страница тук
www.kirov-high-end.bg/streaming.php и започва на 01.11.2013г. в 10:00 часа!
Победителите ще обявим веднага след това и на нашата фейсбук страница www.facebook.com/KirovHighEnd и нашата уеб страница www.kirov-high-end.bg.

Желаем Ви успех!!!

петък, 13 септември 2013 г.

Първия български off-road отбор на The Rainforest Challenge в Малайзия!


Имаме удоволствието да споделим с Вас, че с подкрепата на Киров Хай-Енд за първи път български off-road отбор ще участва в едно от най-тежките и опасни off-road състезания в света - The Rainforest Challenge в Малайзия.
Rainforest Challenge 2013 ще се проведе за 16-та поредна година по време на мусонния сезон във вековната джунгла на Малайзия и е едно от 10-те най-трудни off-road състезания в света.

През 2013-та година за първи път български отбор ще се изправи пред тежките предизвикателствана джунглата.

Екипът за участие в Rainforest Challenge 2013 е сформиран - пилот на състезателния автомобил Jeep Wrangler e Иван Киров, бизнесмен, мениджър и собственик на Киров Хай-Енд - опитен шофьор и голям любител на високите скорости, адреналина и екстремните предизвикателства. Има 1-во място в Лазарово
4х4 Extreme, участник в Balkan off-road marathon (2009) Thessaloniki Adventure Trophy и дългогодишен участник в drag racing състезания с множество прозови места.

Навигатор в отбора е Петър Цанов, той ще трябва да напътства автомобила, да опъва лебедки, да гази до гуша в кал и вода и да се бори физически с нечовешките условия на състезанието.

Ивайло Цанов поема службата на механик и логистик на отбора, който ще се грижи не само за изправността на джипа. Заедно с него за тези неща ще се грижи Димитър Ортаков – Омбрето, който е познат като първия български механик на Rally Dakar през 2012.
Последният, но не и по важност, член на българския тим за Rainforest Challenge 2013 е Теодора Велева, която ще е тим мениджър и отговаря за ПР и медийното отразяване, а по време на самото състезание ще бъде едновременно репортер и логистичен мениджър на тима.


Българският тим ще се състезава в класа на 4х4 машини с обем на двигателя над 3500 куб. см и електрически лебедки. Машината на нашите момчета е Jeep Wrangler с V8 бензинов двигател развиващ 480 к.с. и гуми 38,5х11,5-16. Автомобилът в момента търпи сериозни трансформации, за да посрещне предизвикателствата на състезанието, като ревизията му обхваща всяка една гайка. Според екипа, до 2 седмици джипът ще е готов и ще мине финални тестове и корекции. След това, на 15 октомври, заедно с асистиращия автомобил ще поеме към Малайзия. Техническият преглед ще бъде в Куала Лумпур на 28 ноември, а същинският старт на Rainforest Challenge 2013 ще бъде на 30 ноември. Времето, в което автомобилите пътуват, ще бъде използвано от българския отбор за физическа подготовка, която започна още в началото на лятото.

вторник, 10 септември 2013 г.

Sonos в резиденцията на посланика на Великобритания - Джонатан Алън. Снимки и видео.

Безжичната музикалната система Sonos е основната озвучителна система в балната зала на резиденцията на посланика на Великобритания у нас.

Миналия ноември, непосредствено преди Хай-Фи Експо София 2012, нашият екип достави и инсталира безжична музикална система Sonos в резиденцията на посланик Джонатан Алън. Всяко помещение на първия и втория етаж в сградата, простроена през 1914г. е озвучено със Sonos
При избора на Sonos е оценено едно от най-важните ключови предимства на музикалната система - липсата на кабели. Всички музикални плейъри Sonos работят на безжичен принцип със собствена wi-fi мрежа, без компресия и без загуба на качество и по тази причина, системата е перфектна за интеграция дори и в стари сгради, които не позволяват провеждане на кабели - каквато е и резиденцията на посланик Джонатан Алън.

В балната зала са инсталирани 6 плейъра Sonos Play:5 и 4 броя Sonos Sub.
В трапезарията са инсталирани 2 броя Play:5 а в кабинета Sonos Connect.


През месец юни тази година беше обявен ден на отворените врати в британската резиденция, на бул. Васил Левски №36 - една от най-старите и интересни жилищни сгради с представителни функции в София.
Снимки: в. Монитор
Видео репортаж: TV7

Новия медиа сървър от Kaleidescape - Cinema One

Тежката категория в света на медиа плейърите
Изживейте магията на коното, както никога досега!

Kaleidescape официално пусна в продажба новия Cinema One - новоразработен медиен сървър, способен да съхрани до 600 филма с DVD качество, или 100 с Blu-ray качество, репродуцирайки ги мигновено с първокласно видео и аудио качество - без предварителен преглед, менюта, или реклами. Браузвайте колекцията си, чрез спиращ дъха интерфейс и се оставете да бъдете вдъхновени от филми, подбрани според жанра, режисьора, или актьора. Вече няма нужда да се ровите в безкрайната купчина от DVD или Blu-ray дискове, за да постигнете мечтаната перфектна кино вечер. Още повече - можете просто да свалите филми с Blu-ray качество направо от Kaleidescape - единствената фирма предлагаща свалени филми по лиценз със същото високo аудио и видео качество каквото е и на физическия Blu-ray диск.
Началото на едно прекрасно приятелство
Kaleidescape Scenes ще промени гледната ви точка за собствената ви филмова библиотека. Идеалното решение за дните, в които не притежавате лукса да отделите два часа и да изгледате филм от край до край, но ви се иска да му се насладите със семейството и приятелите си. Kaleidescape Scenes ви позволява да прескачате на любимите си моменти от прожекцията.
Все едно да слушате любимите си песни, вместо целия ялбум.
Можете също да прескачате директно, към който и да е епизод от TV сериал, или дори на определено изпълнение от концерт, или мюзикъл. Това са си вашите филми, такива каквито никога не сте ги виждали.


Удобство Без Компромиси
Само Kaleidescape ви позволява да се насладите на свалените филми със същото аудио- видео качество като на физически Blu-ray дисковете, за постигане на едно наистина внушително изживяване. Получавате също и допълнителното съдържание, което обикновено е достъпно само на самите дискове като екстра. Насладете се на най-високото качество, по най-удобния начин до момента.

Лесна инсталация. Разпространение с едно щракване на пръсти.
CINEMA ЕДНО + ЕДНO

Cinema One предлага памет за съхранение, достатъчна за 100 филма с Blu-ray качество, или 600 с DVD-качество. Два плеъра Cinema One могат да бъдат свързани, за да се удвои наличната памет и да се съедини съдържанието им  в една обща библиотека, на която можете да се насладите от която и да е стая. Една свързана система е способна да съхрани до 200 филма с Blu-ray качество, или 1,200 с DVD-качество. Ако решите да паузирате филм в дневната и в последствие да го пуснете от сцената на която сте го спряли (дори да е няколко дни по-късно) в спалнята да кажем, той ще продължи точно от момента, в който сте го паузирали.

ВАШИТЕ BLU-RAY ДИСКОВЕ, НЕПРОМЕНЕНИ
Налична е опцията за употреба на DV700 Disc Vault, чрез която се оползотворява технология с карусел, за да бъде копирано съдържанието на Blu-ray диск върху Cinema One. Вече не е нужно да зареждате Blu-ray диск, за да пуснете филма-самото присъствие на Disc Vault в системата, позволява копираното върху Cinema One съдържание, да бъде изпълнено на момента. Още повече, тази технология позволява лесното автоматично преместване на голямо количество DVDта и CDта.

Всичко е под ваш контрол
АПЛИКАЦИИ
Дали се опитвате да намерите перфектния филм, или просто да разберете дали вече не го притежавате, апликациите на Kaleidescape за iPad и iPhone, ви помагат да извлечете най-доброто от своето Kaleidescape изживяване.

KALEIDESCAPE ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ
Всеки плеър включва резервно IR дистанционно управление, за контрол над музиката на Kaleidescape. Налична е също и опцията за достъп, чрез единствен бутон към интерфейса и всички програми на Kaleidescapе.

ДЕТСКО ДИСТАНЦИОННО KALEIDESCAPE
С опцията за употреба на детско дистанционно управление, дори прохождащите дечица могат да избират измежду собствената си библиотека с филми и да им се насладят, като родителите контролират съдържанието, достъпно за децата им. По този начин дори най-младите членове на семейството могат безопасно и спокойно да се радват на собствената си колекция.


Всеки ценител си има слабо място
За да помогнем на клиентите си, да създадат изключителна колекция, сме създали собствени Kaleidescape филмови библиотеки, всяка със специфичен фокус. Например, за музикалните фенове може да се окаже интересна нашата колекция с велики концерти, включваща Blu-ray, или DVD концерти, филми за Селин Дион, Крис Боти, Rolling Stones и мн. др.
Киноманите ще оценят колекцията Leonard Maltin Recommends, в която присъстват акцентирани моменти като например най-паметни исторически събития, важни исторически филми и велики филми като цяло, които така и не са получили заслуженото внимание. Можете дори  да закупите цялата серия от номинирани за Оскар за Най-Добра Прожекция, филми. Налични на Blu-ray дискове, DVD дискове, или дори като комбинация на двете, колекциите на Kaleidescape са прекрасен начин за стартиране на вашата собствена музикална библиотека.

Спецификации
Тегло и Размери
Размери:
43.2 cм × 7.1 cм × 25.4 cм

Тегло:
4.62 кг
Мощност
 • High Power Standby консумация: 20.0 вата
 • Low Power Standby консумация: 0.35 вата
 • Максимална консумация на мощност: 60 вата
 • *Typical: 35W
 • Адаптер за външно захранване, 100-240VAC до 12VDC @ 5A, 60 вата с прикрепящ се кабел
Устойчивост на метеорологични условия
 • Температурен диапазон на работа: 5 до 35°C
 • Температура на съхранение: -20 до 60°C
 • Относителна влажност: 20% до 80% (по време на работа) 5% до 90% (по време на съхранение)
 • Максимална експлоатационна височина: 10,000 фута
 • Отделяне на топлина: 135 BTU/час (40 вата)
 • Движение на въздуха: 10 CFM
Rack Mount
 • Middle Atlantic rack shelf наличен за монтаж върху 2U 19" стелаж.
Съхранение
 • Интегрирано отделение за съхранение на 100 филма с Blu-ray качество, или 600 с DVD качество
Медиа
 • Сваляне от Kaleidescape Store, съвършено съвпадение с качеството на Blu-ray дискове и DVD
 • Blu-ray Disc, BD-R, BD-RE
 • DVD, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW
 • CD Audio, CD-R, CD-RW
Blu-ray Disc
 • BD-Live
 • Profile 2.0
Локален Playback Контрол
Регионалният DVD код на  Cinema One може да бъде променен до четири пъти.
Регионалният Blu-ray Disc код на  Cinema One се фиксира при закупуване на продукта и не може да бъде изменен от клиента. Всяка Cinema One система чете всеки Blu-ray Disc. Филм с Blu-ray-качество може да бъде репродуциран, само ако компонентите от системата съвпадат с кода, специфициран от диска.
Мрежа
 • 100Base-TX/1000Base-T Ethernet (RJ45 конектор)
 • 802.11n Wi-Fi USB включен адаптер
Видео-изходна мощност
 • HDMI
Аудио-изходна мощност
 • HDMI
 • Дигитален коаксиален (RCA конектор)
 • Аналогово стерео (RCA конектори)
Видео режим
 • 1080p60/50/24, 1080i60/50, 720p60/50, 576p, 576i, 480p, 480i
 • Видео обработка и потребителски интерфейс, избираеми до 2.35 (CinemaScape) или 1.78:1
Аудио Формат
 • Bitstream транзитност на Dolby TrueHD и DTS-HD Master Audio
 • Dolby Digital
 • DTS Digital Surround
 • MPEG Audio
Контрол
 • Включен Ethernet контрол на Crestron, AMX, Control4, Savant, програмата на  Kaleidescape за iPad и други контролни програми
 • Kaleidescape дистанционно управление
 • Лицев панел с IR приемник
 • IR вход (1/8 инча мини-щепсел)
Гаранция
 • 3 години (с възможност за удължаване)
Сертификати
 • CSA (IEC 60950-1:2005, CSA 60950-1-07 )
 • FCC Class B
 • CE
 • GOST R
 • RoHS compliant
Вентилация
 • Минимално простарнство за вентилация (отпред): 2.5cм
 • Минимално простарнство за вентилация (отзад): 5cм

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...