сряда, 24 юли 2013 г.

Sonos вече плейва директно музиката съхранявана на вашите устройства с Android!Музика, вече навсякъде във вашия дом: Музика, съхранена на вашия Android !
С увеличаването на аудио източниците и подобряване на тяхното качество, както и разпространението на безброй цифрови радио станции по цял свят, бе постигнато невиждано досега разнообразие от методи на аудио възпроизвеждане.
Едновременно с това много от нас притежават и продължават постоянно да обогатяват собствената си музикална библиотека, съхранена в таблети, лаптопи и телефони. Сваляме парчета, създаваме плейлисти в движение и искaме да им се наслаждаваме навсякъде, по всяко време.
Най-сетне имаме честта да обявим последният ъпдейт на безжичната HiFi  система на Sonos. Сега вече можете да пускате музика, съхранена на вашите устройства с Android навсякъде където е Sonos, или други негови компоненти.
Ако имате Android 2.1 или по-нова версия (подкаст е съвместим с Android 2.2, или по-нова версия) можете да плейвате музика, като следвате тези три прости стъпки.
  (1)       Синхронизирайте своя Sonos контролер за Android със софтуерната версията 4.1.1. Тази версия е предназначена само за контролери на Андроид - останалите ви Sonos компоненти не изискват обновление. 
  (2)       Уверете се, че вашето Android устройство е свързано към безжичната мрежа в дома ви и стартирайте приложението за Sonos контролера.
  (3) Отидете на менюто с музика и селектирайте ‘This Mobile Device’- тази опция ще се появи, ако имате музика на телефона или таблета. След това ще видите всичката музика, съхранена в устройството, плейлистите и подкастите са налични и могат да бъдат възпроизведени, чрез Sonos.
Само Sonos ви предоставя цялата музика на земята - от всеки източник, във всяка стая. Това включва вашия личен музикален архив, без значение къде точно е запазен – и всичко се възпроизвежда с HiFi качество, което само Sonos може да ви предложи.

четвъртък, 18 юли 2013 г.

Strangera.com с обстойно ревю за калъфа LifeProof за iPhone 4/4s

"Сбогом айфонче!"  или "Здравей свобода!

Strangera взе един калъф LifeProof за iPhone 4 и днес официално публикува впечатленията си от калъфа. Резултата можете да намерите тук, както и видео клипове с разoпаковане на комплекта, тест за водоустойчивост и много снимки.
Ревю: LifeProof iPhone 4/4S Case
През последните над два месеца и нещо активно ползвам телефона си (iPhone 4) с LifeProof Case върху него :) , така, че реших че е време да Ви разкажа подробните си впечатления от продукта.
• Какво е LifeProof?
LifeProof е американска компания, която произвежда така наречените “LifeProof калъфи”, които предлагат доста високо ниво на защита за вашия смартфон или таблет. В момента, портфолиото им включва калъфи за iPhone 5; iPhone 4 и 4S, iPad 2, 3 и 4-то поколение, iPod Touch 5-то поколение, iPad Mini и Samsung Galaxy SIII (все още не се предлага в БГ). В близкото бъдеще се очакват и Samsung Galaxy IV калъфи.

Темата на това ревю е LifeProof калъфа за iPhone 4/4S, но със съвсем малки разлики нещата написани в него се отнасят и за iPhone 5 версията.
Специалното на LifeProof кейсовете, е че правят устройствата Ви устойчиви на вода, мръсотия, сняг и удар, но за това ще говорим след малко. Нека първо да погледнем…

 Към ревюто >> 


петък, 12 юли 2013 г.

Raikko Evolution Bluetooth - тонколонка или резервна батерия - защо не и двете!


Raikko отново изненада почитателите на портативното аудио с нов продукт, който изпълнява две функции едновременно - малката-голяма тонколонка Evolution BT. Новия продукт е едновременно тонколонка с мощност 2 х 3 вата, с два говорителя от кевлар, които значително променят представата за мобилно аудио, поради факта, че просто звученето на Raikko Evolution е усезаемо и в пъти по-чисто, ясно и детаилно - нещо, което повечето gadget маниаци знаят, че се намира трудно, що се отнася до портативно аудио. Втората функция на Evolution е че тонколонката е и зарядно - разполага с капацитет от 5000 mAh и може да зарежда вдички популярни мобилни утройства през USB кабел. С новото допълнение в своята продуктова гама Raikko затвърждават мотото си "Sound and Energy to go!". Evolution е снабдена с Bluetooth и може да се използва като Spekarphone за конферентни разговори. Raikko Evolution BT е супер компактна - тежи едва 330 гр. и е с размери 17,7 х 5,1 х 6,3 см. Животът на батерията ви позволява да слушате музика в продължение на 24 часа.

сряда, 10 юли 2013 г.

Новия NuForce AVP-18 - ще ви предложи всичко, което можете да поискате от един процесор!


NuForce представя AVP-18 - изцяло цифров предусилвателен процесор, с усложнена конструкция, създадена за истинските аудифили.
AVP-18- изцяло цифров HT предусилвателен процесор за посветените аудиофили, издирващи 24/192 цифрово аудио изпълнение и уникално видео с HD качество. С четири изхода за HDMI кабел, два за оптичен и два за коаксиален S/PDIF, AVP-18 с лекота съчетава и най-усложнените системни конфигурации.
За да се максимилизира качеството на дигитално-аналогово конвертиране (ДАК), AVP-18 е конструиран, така че да бъде съвместим само с цифрови източници, позволявайки на ДАК устройствата и последвалите аналогови етапи, употреба на същата иновативна технология, използвана в множество хай-енд, аудио ДАК устройства на NuForce. Допълнителното преимущество е, че AVP-18 предлага цялостна аналогова мрежа на аудиофилско ниво, както и високопрецизен, аналогов звуков контролер и висококачествени RCA изходни конектори. Комбинацията от всички тези параметри създава кристалната чистота на AVP-18. За любителите на слушалки, е предвиден вход за жак на слушалки, осигуряващ както стандартен двуканален, така и Dolby съраунд.
За разлика от подобните на него процесори, превключващи между HDMI входове, AVP-18 е точен и прецизен. HDMI изходът и всичките четири HDMI входа са напълно HDMI 1.4 съвместими с 3D, CEC и SRC съпорт. Изключително гъвкавият AVP-18, притежава  и ARC вход, предназначен за свързване с телевизора. Не само че средно статистическият потребител ще се справи с инсталацията с лекота, но AVP-18 ще осигури и необходимия прецизен контрол, предвиден за индивидуалните интереси на най-взискателните аудиофили.
AVP-18 не само осигурява мигновено стартиране, чрез система на автоматично калибриране, но и предоставя на истинския аудиофил шанс за постигане на съвършенство, чрез редица допълнителни опции, като например:
Настройки за четири-басов контрол
Единайсет програмируеми, напълно параметрични еквалайзера, на всеки канал
Регулируеми параметри на кросоувъра
Балансирани и небалансирани изходи
Предканални двойни усилватели
Следните параметри открояват NuForce AVP-18, от останалите AVP модели на пазара:
Ключова характеристика на дизайна е, че се залага на чистото цифрово изпълнение, за постигане най-доброто и изчистено аудио и видео качество.
Ако бъде конструиран чрез DSP, типичният AVP би улеснил високата резолюция, чрез декодиране (Dolby True HD/DTS HD Master), или EQ процеси, но не и двете едновременно, тъй като подобна функция би превишила капацитета. AVP-18, със своите двуядрени цифрови звукови процесори е способен да съхрани не само декодиращите и EQ процеси, но и допълнителни аудио функции.
Само висококачествени елементи, като на Cirrus CS3318 контролен чип, ELNA свързващи звена и филтриращи кондензатори, Burr Brown OP2134 чипове.
Аналоговото изпълнение на NuForce.
RS232 за персонализирана инсталация и техническа поддръжка.
Съпорт на интернационално ниво.
Алуминиеви шасита за по-добро амортизиране и по-красив дизайн.
Акценти:
Напълно съвместим с HDMI 1.4
Поддържа най-новата версия на HD аудио декодиране, включително Dolby True HD, Dolby Digital Plus, DTS Master, DTS Hi Res и т.н.
HD аудио декодиране, съвместимост с Dolby Digital (EX), DTS, DTS ES (D6.1, M6.1), DTS 96/24, или 192K 7.1 CH PCM
Декодиране на матрицата, чрез функции като Dolby Pro Logic, DTS Neo:6
Акустичен анализ за интелигентната стая: пакетът включва софтуер и калибриран микрофон
Опции за автоматизирано, или персонално изравняване на акустичните параметри в помещението
Мощен, четири басов контрол за индивидуално регулируем фронт и централен съраунд, както и на задните говорители.
Цифрови филтри на кросоувъра
Единайсет програмируеми, напълно параметрични еквалайзери на всеки канал
Четири (4) HDMI входа и един HDMI изход, използващ високоскоростна, суитч технология
Поддържа HDMI 1080P, YUV, RGB, DVI, HD audio и 8 CH LPCM
3D видео плейбек съвместимост
HDMI CEC контрол
HDMI ARC аудио възпроизвеждане
Видео входове за: HDMI/DVI, 480P, 576P, 720P50, 720P60, 1080i 50, 1080i 60, 1080P 50, 1080P 60, 1080P 24


понеделник, 8 юли 2013 г.

Statement M1 - новия смисъл на определенията ултра-мощен и ултра-тънък в света на усилвателите!

Освободете системата си от динамични ограничения!
Anthem Statement M1 предлага мощност от 2400W на 3 ома, 2000W на 4 ома и 1000W на 8 ома!

Какво представлява M1?
Ултра-мощен моно усилвател. Един шедьовър на изкуството, работещ толова гладко и тихо, че е способен да впечатли и най-критичния слушател.

За какво е цялият този шум?
M1 предоставя най-висококачественото озвучение, на всяко едно ниво, както и гладка честотна реакция. Способен да освободи цялата динамика на сигнала на източника и да отприщи пълния му потенциал до най-финните тонове, които рядко долавяме поради липсата на достатъчно мощност в повечето усилватели.

Кой е създателят на M1?
Концепцията се зароди в изследователния център в Канада, а самият усилвател е произвден в Торонто. Без да са включени непознати за потребителя елементи, M1 е изцяло изработен от патентовани материали.

Разбивач на митове!
M1 не е цифров усилвател, не притежава цифрово-аналогови, или аналогово-цифрови преобразуватели.

Никога не съдете по опаковката!
Въпреки скромното си тегло от 9 kg. и тънкия си дизайн, побиращ се в стандартен A/V (аудио/видео) рак, M1 е способен да ви предостави впечатляващите 9,750 вата мощност.

Фактор на мощността и корекция на фактор на мощността (КФМ).
За постигане на 9,750 вата мощност се налага употребата на нестандартен AC удължител. Коректурата на Anthem позволява на M1 да източва мощност директно от мрежата, със скорост и ефективност, непостигани от никой друг усилвател.

Клас D дизайн, който буквално е, с едни гърди напред.
Цялата мощност, доставена чрез този изключителен моно усилвател, клас D! Противно на предрасъдъците, насочени към усилвателите клас D, те по начало не са дефектни. По-скоро е дефектно изпълнението на замисъла. Ако се интересувате от дискусия, засягаща въпроса, защо M1 върви наред с гигантите, свалете подробната техническа справка от сайта.

Новото хлапе в квартала.
Без шумни агитки, които ще ви скапят прекарването! Постоянна конвекция, постигната чрез охлаждаща течност, минаваща през топлинен трансформатор със запоена медна тръба, хиляди пъти по-бърз и ефективен от метален радиатор. Без проблем могат да бъдат използвани множество агрегати, без да съществува опасност от прегряване.

Ефективност, която кара конвенционалните усилватели да дишат прах!
Чрез опериране само с 1/8ма от максималната си изходна мощност е M1 шест пъти по-ефикасен от конвенционалния усилвател.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...