вторник, 12 юли 2011 г.

Универсален A/V контрол от бъдещето с L5 remote!

Ново в шоурума на Киров Хай-Енд! 
Направи от своя iPhone, iPad или iPod Touch универсално IR дистанционно от бъдещето! 
L5 Remote се състои от IR аксесоар и безплатно приложение в iTunes
Цена за 1 бр. L5 Remote IR аксесоар - 129,00 лв. с ДДС


От днес можете да намерите L5 Remote в магазините на
Creative Center, iStyle и Global Co.!!!

АДРЕСИ:


Creative Center
www.creativecenter.bg
София, ул. Светослав Тертер №10
тел.: +359 2 846 33 76, +359 2 946 33 50, +359 889 53 00 00
и
София, книжарница Пингвините/подлеза на Ректората/
тел.: +359 882 66 00 05

iStyle
www.istyle.bg
София 1000, ул. Г. С. Раковски №151

тел. + 359 2 980 85 11 | + 359 889 42 77 59
и
Сeрдика Център София, ниво 0
тел. + 359 886 122 776 | + 359 2 495 24 60

Global Co.
www.globalco.bg
София, бул.Васил Левски 4
тел.: +359 2 963 12 00


Лесен setup:

Свали безплатното приложение от iTunes
Избери готови дистанционни от online колекцията, или създай свои
Избери устройството, което искаш да управляваш
Включи L5 Remote в своя iPhone, iPad или iPod Touch.
Имаш универсален контрол над всички аудио-видзуални и автоматизирани устройства в твоя дом!

L5 работи със хиляди TV, DVD, DVR, приемници, аудио оборудване, климатици, вентилатори и други устройства, които се контролират чрез IR дистанционни.

L5 приложението предоставя гъвкав дизайн и разнообразен набор от бутони, икони и етикети за създаване на опростени и персонализирани дистанционни.

L5 Remote е портативно. За да работи то не се нуждае от батерии, безжична интернет връзка или външно захранване.
Заповядай за тест в нашия шоурум!
четвъртък, 7 юли 2011 г.

5 супер грамофона - класация на сп. Playboy

ЗАВРЪЩАНЕ B БЪДЕЩЕТО  
ПРЕДИЗВЕСТЕНАТА СМЪРТ НА КОМПАКТ-ДИСКА ИЗВАДИ НА ПРЕДЕН ПЛАН ЕДИН ПОЗАБРАВЕН, МАКАР И ОТДАВНА ОБЯВЕН ЗА НАЙ-ДОБЪР 
ОТ ПОЗНАВАЧИТЕ, ФОРМАТ - КЛАСИЧЕСКАТА  
ВИНИЛОВА ПЛОЧА

Докато продажбите на дискове падат със застрашително темпо, за последната една година тези на плочи са нарастнали с радостните близо 90%, повечето музикални магазини (включително и нашите Orange и Дюкян Меломан) бързо ги включиха в асортимента си, а грамофонът вече не е красив, но излишен аксесоар в домовете на малцина ексцентрици. Освен по-топлия и реалистичен звук, грамофонните плочи имат още важни предимство красиви са и успокояващото подраскване на иглата във винила препраща към време, когато нещата са били по-спокойни и прости за всеки от нас (освен, разбира се, за читателите, които не са били родени преди началото на преминалите под хегемонията на малкия грозен компакдиск 90-те). Разбира се, би било пресилено да кажем, че винилът ще спаси понасящата зверски загуби музикална индустрия, но спокойно можем да предположим, че ако през следващите година-две клиентите на музикалните магазини все още купуват любимата си музика на физически носител, а не в mp3 формат, повечето от тях ще се ориентират към добрите стари винилови плочи.

От създаването си през 1877 г. от Томас Едисън, грамофонът извървява дълъг път до днешните чудеса на техниката. Представяме ви пет върхови модела от водещите световни производители Clearaudio Electronics, Transrotor, McIntosh, Rega и Grand Prix Audio. Всеки един от тях се предлага на българския пазар от фирма Киров Хай-Енд.

[05]
 
REGA P7

Всяка година от зелената фабрика на REGA Reasearch Ltd. в Англия излизат над 100 000 грамофона. Моделът REGA P7 е всепризнат за най-добрия грамофон в своя ценови клас. Шасито е изключително здраво и леко, изработено от композитни влакна и фенолови смоли. Формата на въртящата керамична основа е различна от тази на останалите грамофони REGA.

 [04]
 TRANSROTOR TOURBILLON
Transrotor е всепризнат немски гигант на сцената на аналоговия звук. Масивният 280-килограмов флагман – грамофонът ARGOS e на стойност 292 000 лв. В него са събрани всички иновации на немския производител: магнитно задвижван лагер, шарнирно закрепване на основата, хидродинамичен лагер, движещ основната плоча, балансирани гнезда за две рамена. Моделът Transrotor Tourbillon е луксозен образец за технологична иновативност, усет към изтънчения дизайн, в който доминират акрил и алуминий. Звездовидната форма на шасито позволява монтирането на до три рамена. В него са интегрирани три мотора, задвижващи чрез магнитно поле лагера под въртящата се акрилна плоча. Transrotor Tourbillon се предлага и в позлатен вариант.

 
[03] 
McIntosh MT 10
Грамофонът MT 10 на легендарната американската компания McIntosh е с характерния дизайн – масивна стомана, черно стъкло и осветен в синьо-зелено преден панел. Въртящата основа на МТ 10 е от висококачествен силиконов акрил и тежи 2,7 кг. Задвижва се от безшумен ремъчен мотор, а между нея и шасито има „въздушна възглавница” – т.нар. „Magnetic Air Damped Bearing”, с цел избягване на каквото и да било триене и резониране. Връзката между рамото и шасито се осъществява чрез два сапфирени и два керамични лагера за минимално триене. Дозата е 0.5mV MC с абаносово тяло и елипсовиден стилус.

[02] 
Grand Prix Audio MONACO
Моделът Monaco на американската компания Grand Prix Audio е проектиран с цел да стане перфектният грамофон на 21 век. Неговия създател е автомобилният състезател Алвин Лойд. Той съумява да интегрира всички свои достижения в производството на състезателни автомобили в продуктите на Grand Prix. Шасито на грамофона Monaco е направено изцяло от многослойни карбонови влакна, запечатани под висока температура – композитен материал близък до използвания за направата на шасито на състезателните автомобили болид. В долната част шасито окончава с три сферични вдлъбнатини, в които се поместват три малки топчета силиконов нитрит, положени в изолиращи резонанса конуси, подплатени от долната си страна със сорботанов гел.

 
[01]
Clearaudio STATEMENT
Немската компания Clearaudio Electronics е най-големият производител на хай-енд грамофони в света, а всеки един компонент от тях е произведен в собствена производствена база в градчето Ерланген, Германия. Топ постижението е моделът Statement. Той тежи внушителните 350 кг, а скоростта на мотора е компютърно контролирана от абсолютно същия микропроцесор, който е използван за марсоходите Mars Rover в мисията на NASA през 2003 г. Връзката между грамофона и шасито се получава чрез магнитно шарнирно закрепване, така че перфектното автоматично нивелиране се осъществява с помощта на 80 килограмово свободно закрепено махало, което е винаги вертикално-позиционирано, поради земната гравитация, независимо от положението на шасито. Statement поддържа до четири различни рамена. Нивото на резонанса е сведено до минимум чрез т.нар. „мъртво” или още „бронирано дърво” – 60 слоя дървесина, пресовани под тежестта на 60 тона в сандвич от неръждаема стомана и акрил.

сряда, 6 юли 2011 г.

Перфектно звуково поле: CD-player Wadia 381

Изделията на американската компания Wadia са признати за еталон в сферата на цифровото аудио. През целия си живот фирмата се труди над една и съща задача – прави опити да премине техническите ограничения на формата PCM 44.1/16, предоставяйки възможно най-достоверно възпроизвеждане на CD формата. Верният път към решението на тази задача е намерен още преди повече от 20 години – вместо традиционното цифрово филтриране, предшестващо процеса по преобразуване на цифровия сигнал в аналогов, се използват собствени математически алгоритми за обработка. Всъщност те днес подхождат идеално и за компресираните формати. Независимо от годината на излизане на CD плей ърите или DAC конверторите на Wadia изглеждат отвътре почти еднакво – като суперкомпютри, в които поколение след поколение се променят единствено мощността на процесорите, бързодействието и обемът на паметта.

Солидна конструкция
Новият CD плейър – 381, макар и да спада към базовия, начален клас на Wadia изцяло съответства на идеологията на марката. Фрезованият монолитен копрус е от алуминий с регулируеми конусни опори и съдържа в себе си два екранирани тороидални трансформатора за разделно захранване, дискретни токови преобразуватели SwiftCurrent 3, изходни каскади (балансирани и небалансирани) с нулева OOC и работещи в клас A. Под капака на плейъра може да се види, разбира се, и фирменият програмен ъпсемплер DigiMaster от последно поколение 2.5, който работи с данните на честота 1.4112 MHz (32 пъти повече от честотата на дискретизация на CD формата). За разлика от по-скъпия модел 581 SE, Wadia 381 не възпроизвежда SACD формата. Конструкторите явно са счели за по-актуална екстра поддръжката на компресираните формати като MP3, WMA и FLAC. Всъщност последните се четат не само в стандартен формат 44.1/16, но и в 96/24 – използваният в плейъра механизъм позволява четенето на дискове, на които са записани подобни данни.

CD транспорт от най-високо ниво
Wadia винаги е използвала в плейърите си CD транспортни механизми от най-високо ниво, такива като легендарния Stable Platter и по-късно VRDS транспорта, производство на TEAC, но днес американците са в сътрудничество с австрийската компания Stream Unlimited, с която заедно са разработили нов механизъм с еднолъчева четяща глава, идентична с тези, използвани в най-добрите транспорти на Philips. В CD плейъра 381 този механизъм е с алуминиев корпус и работи изключително бързо и тихо. Това внимание към самия процес на разчитане на данните предизвиква единствено уважение – колкото и да са се придвижили напред технологично, компютърните CD транспорти все още не получават доверието на аудиофилите.

Две важни особености:
Моделът Wadia 381 има две много важни особености – първата е функцията DigiMaster, която има три режима на обработка, които може да бъдат избрани чрез менюто. Режим А е класическият алгоритъм за интерполация на данните, разработен от Wadia, който осигурява най-достоверно възпроизвеждане на разположението на различните източници на звука в записа. В режим B се прави допълнителна времева корекция на сигнала, която е длъжна да осигури фокусиране на всички образи в стерео картината с по-висока точност, отколкото може да се чуе в другите CD плейъри. Режим C е съсредоточен върху точното разчитане на амплитудата на сигнала и гарантира по-добра максимална хармонична резолюция в сравнение с режим B. Втората особеност на плейъра е, че е чувствителен към начина на записване на оптичния носител. Така например той въобще не възпроизвежда WMA Lossless файлове, а относно другите формати при записа на дисковете трябва да се използват само препоръчваните от Wadia програми. Например дисковете, „изпечени“ с помощта на Windows Media Player в ОС Vista/Win 7, не може да бъдат разчетени. Така че, както се казва – класен апарат, но с високи изисквания. 

Музикалното възпроизвеждане
Най-силните качества, които ще забележите веднага щом пуснете музика чрез Wadia 381, са кристално ясната и чиста сцена, високата детайлност в нискочестотния регистър и изразителната пластика в средночестотния диапазон. Разбира се, в трите режима маниерът на възпроизвеждане е различен. В режим А при директна схема на свързване рязко нараства резолюцията в средния и високия регистър – сцената става още по-реалистична с изобилие от фини детайли. Превключвайки на алгоритъм B, се усеща незначителен „сух привкус“ във високите честоти и стерилна чистота в средните, а режим C дава доста по-релефно представяне на ниския и средночестотния регистър при по-звънтящи високи честоти. Това, което остава в случая, е просто да изберете кой стил на звучене ще ви допадне най-много.

Чуйте продуктите на WADIA  в нашия шоурум!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...