понеделник, 28 февруари 2011 г.

Запознайте се с малкия звяр - McIntosh MXA60

С навършването на 60 години от основаването на американския хай-енд гигант McIntosh Laboratory, неочаквано на пазара се появи миниатюрното бижу MXA60. Интегрираната стерео система е истинско предизвикателство, което разбива на пух и прах старите, закостенели представи за това какво представлява всъщност сериозния аудио хардуер. McIntosh MXA60 се характеризира с живо, динамично и подвижно възпроизвеждане, въпреки невиния си размер (Д 57,15 см./ В 26,9 см./Ш 37,8 см. заедно с говорителите) – една истинска миниатюра със завиден потенциал, съчетала иновативните технологии на референтните компоненти на компанията, известни в цял свят със своя колоритен звук и мощност.

Замислена и създадена от същия екип,
разработил най-високата серия компоненти McIntosh, MXA60 е готова да въведе изцяло нов тип музикални любители в удоволствието от притежанието на ръчно изработена аудио система - система потопена в традициите на McIntosh, безпогрешни в качеството и майсторството; система, която е създадена, за да просъществува цял един живот. В сърцето на MXA60 има балансиран усилвател с изходяща мощност от 75 W за канал. Специалната технология ThermalTrak™ осигурява стабилността на транзисторите при висока изходяща мощност. Освен нея, MXA60 има и интегрирана Power Guard anti-clipping система, която заедно с ватметрите, отчитащи пиковата мощност, подсигурява минимални изкривявания и обезпечава безпроблемната работа на системата за много години напред. Неразделна част от MXA60 е и хибридния усилвател с възможност за превключване на входовете, както и многото други опции за настройка. Ниско-шумовата транзисторна входна система и ламповата усилвателна част дават на MXA60 характерния за McIntosh честотен диапазон и прозрачност на звука. CD/SACD-плейърът събира електрониката и механизмите в масивна излята основа, която минимизира следите от резонанс, като по този начин оптимизира точността на четящата лазерна глава, докато 24-bit-овия, 192 kHz-ов цифрово-аналогов преобразувател предоставя широк динамичен диапазон и минимални смущения на сигнала. Плейърът на MXA60 е съвместим със SACD, хибриден SACD, CD, CD-R и CD-RW дискове.

Софтуерно-контролирания AM/FM тунер предоставя комбинация от ненадминати способности за приемане на честотите и забележително качество на звука. Безжична McIntosh RAA2 АМ антена гарантира безпогрешно приемане на АМ сигнала.

Специално разработените 2-лентови високоговорители, които включват внимателно подбрани елементи за изработката на драйвърите, постигат необичайно богато и впечатляващо ниво на изпълнение. Средночестотните и нискочестотните говорители имат голяма магнитна система за ниско ниво на смущение и реалистично звуково налягане. Високочестотния говорител, с размери ¾”, предлага честотен диапазон до 45 kHz и включва намотка със специално разработена система, базирана на т.нар. технология с „охлаждащ флуид” която намалява температурата, предизвикана от енергията.

MXA60 e първата самостоятелна интегрирана аудио система на McIntosh.
Цена за MXA60 - 19'399 лв. с ДДС


Още за McIntosh: Мощна новина от McIntosh: Можеш да притежаваш плейър McIntosh в своя iPad, iPhone или iPod!
Киров Хай-Енд те кани да чуеш истинския потенциал на референтната стерео система McIntosh!
Очакваме те в нашия Шоурум!

Експресивност и безупречност - Audio Physic Tempo VIОснована преди повече от двадесет години, германската компания Audio Physic е широко известна с нейните уникални новаторски акустични системи, притежаващи висока производителност. 


Прибавете към това елегантния дизайн, здравата конструкция и безупречното качество на звучене и ще получите колони, които наистина са празник за очите и ушите. Компанията се придържа към философията „без загуба на фини детайли“, като най-новата версия – VI, на легендарните им колони Tempo е наистина своеобразен връх в своя клас.
Моделът е конструиран чрез внимателно планиране и подбор на всеки отделен компонент. От кабинета до изработката на говорителите и кросовъра – всеки елемент е внимателно проучен и тестван. Високото качество на изработка е очевидно – от момента, в който спрете погледа си върху красиво изработения корпус, до допира ви с него, който ще разкрие една сатенено гладка повърхност от твърда дървесина.
Техническото съвършенство на дизайна на тези колони е изумително.
Вниманието, което е обърнато на всеки детайл, е забележително – лекият наклон на корпуса отпред, плавната и изтънчена извивка на задната му част, всичко е подчинено на една цел – максимален обем и точност на възпроизвеждането и избягване на каквито и да е потенциални резонансни явления. Може би най-яркият елемент в Tempo VI е използването на т.нар. хиперхоло­графски излъчватели.

Потресаващото качество на двойния говорител, работещ в областта на средните честоти в комплект с туитъра с мек купол, а също така и преработените нискочестотни говорители с нови магнитни системи отдават значително подобрение на звука в сравнение с предишната, V версия на колоните.

Нововъведения­та позволяват не само съществено снижаване честотата на среза – 42 Hz (65 Hz в предишния модел), но да се повиши и самото звуково налягане до 106 dB (101 dB в V версия). Звученето е станало по-комфортно, разкрепостено, „холографски“ вярно, а уникалната разработка на компанията – 5.9-инчовият средночестотен говорител (фирмена разработка на дизайнера на компанията Manfred Diestertich) е „сърцето“ на тази акустична система, привнасяйки оттенъците и топлината, характерни за рупорното звучене. Може още надълго и нашироко да се говори и за техническите новини вътре в самия корпус, антивибрационните елементи и новите крепежни конуси за отличен контакт с подовото покритие, но по-добре е да се спрем на самия характер на звучене на Tempo VI.

Колоните наистина създават холо­грама на звуковото поле. Звукът е не само обемен – той сякаш обгръща отвсякъде. При прослушване се долавят невероятно фини тонове и нюанси, без обаче да се преминава една определена линия, след която звученето да ви се стори прекалено аналитично.

Средните честоти са абсолютно прозрачни, високите – кристално чисти и верни, а ниските честоти биха зарадвали дори феновете на най-твърдата музика със своята експресивност и дълбочина.
Ревю на сп. "Хай-Фи Звук & Визия"  www.hi-fi.bg

Чуйте тонколоните Audio Physic в Шоурума на Киров Хай-Енд.
Очакваме ви!

четвъртък, 17 февруари 2011 г.

Marten Coltrane Supreme - изискана комбинация от неповторим дизайн и изящен звук!

 
Ултимативно върхово възпроизвеждане на звука. 
Произведено в Швеция.

Marten Coltrane Supreme е система от четири тонколони – две основни за ниски, средни и високи честоти и два субуфера. Всеки от двата субуфера, с честотен диапазон от 16 до 70 Hz, има по шест 9-инчови керамични драйвъра.
Всяка от двете основните колони, с честотен диапазон от 70 до100 000 Hz, има:
· Четири 7-инчови керамични бас-драйвъра
· Един иновационен 7-инчов ниско-средночестотен драйвър
· Първия в свeта 2-инчов диамантен средночестотен драйвър
· Един ¾” диамантен високочестотен драйвър
 

Дълбоката детайлност, яснотата, скоростта, динамиката и резолюцията на натуралния звука на Marten Coltrane Supreme е изживяване, което спира дъха.

Ревю на сп. The absolute Sound:  тук

Чуйте тонколоните Marten в Шоурума на Киров Хай-Енд!


петък, 4 февруари 2011 г.

Искаш 7-канална система? Нека Anthem се погрижи за перфектния съраунд на твоето домашно кино!

 
Anthem Statement P2 
 (из ревю на сп. Хай-Фи Звук и Визия)
Компанията Anthem – подразделение на знаменития канадски холдинг Sonic Frontiers/Paradigm, предлага аудио- и видеосистеми от най-високо ниво. Мощният стереоусилвател Anthem Statement P2 e с два канала с мощност 325 W при натоварване 8 ома и честотна лента 5–100 000 Hz. Моделът предлага изключително стерео възпроизвеждане и може да допълни 5.1-каналната система до 7.1 канала, както е в случая с тази система за домашно кино.

 

Anthem Statement P5
(из ревю на сп. Хай-Фи Звук и Визия)

В основата на качественото звучене на тази система в многоканалния режим лежи 5-каналният могъщ усилвател Anthem Statement P5. Моделът наистина изглежда доста солидно, тежи близо 60 килограма и предлага уникален звук, основна вина за което има High-End мулти монодизайнът. Всеки от каналите е със собствена разделна верига и собствен тороидален трансформатор, което позволява на усилвателя да достигне мощност 5х325 W при натоварване 8 ома. Усилвателят предлага свързване през 5 линейни моновхода (RCA) или през 5 балансни моновхода (XLR), освен това налице на задния панел е и един 12 V тригерен вход и изход. За да се елиминира претоварването в мрежата, P5 предлага два входа за ел. захранване, които трябва да бъдат включени в различни розетки – съдете сами за какъв звук иде реч!

  
Anthem AVM 40
(из ревю на сп. Хай-Фи Звук и Визия)
 
“Мозъкът“ на системата е 7.1-каналният AV процесор Anthem AVM 40. Външността му може да ви порази – моделът прилича на апарат от някое студио или на някаква военна разработка. Метафората тук съвсем не е в повече – екипът от конструктори на Sonic Frontiers навремето е изпълнявал поръчки за радиопредавания, дори за NASA. AVM 40 е с много широки мултизонни възможности. Той може да разпределя AV сигнала на три зони и съответно има троен независим селектор и интерфейс за организация на тройното управление. Аналитичният характер на възпроизвеждане на AVM 40 подхожда отлично за музика, записана на DVD-Audio или SA-CD. Моделът ще ви позволи да доловите детайли, които никога преди това не сте могли да чуете. Процесорът е с 10 балансни (XLR), 10 (RCA) аналогови аудиоизходи, HDMI изход, 2 компонентни видеоизхода, S-video и композитен видеоизход.

За твоето домашно кино: Върхов медия сървър – U1 от Kaleidescape с огромна отстъпка от 70%!

Киров Хай-Енд ти предлага един от най-класните медия сървъри в светa!

За Kaleidescape U1 на кратко: 
  • Капацитет: 900 DVD дискове или 150 Blu-ray дискове
  • Възможност за създаване на група от сървъри, които споделят хиляди филми и музика
  • Патентована RAID-K технология
  • Поддръжка на до 45 зони с филмово или музикално съдържание (зоните са активни и оперират едновременно, независимо една от друга)
  • Поддръжка на до 5 Blu-ray зони (зоните са активни и оперират едновременно, независимо една от друга)

Сървърът Kaleidescape U1 е проектиран из основи за надеждно съхранение на музика и филми в набор от твърди дискове базирани на най-модерните съвременни технологии, без никаква компресия и загуба на качество! Създаден специално за системите за домашно развлечение, U1 е гъвкав и сигурен източник на видео и музика, като поддържа безпроблемен режим на работа дори в случай на повреда в един от твърдите дискове, като своевременно обезпечава сигурността на съдържанието и не позволява неговата загуба. U1 работи безпроблемно с допълнително добавени твърди дискове и сървъри с нарастването на вашата колекция от филми и музика. Всеки един сървър U1 има капацитет за съхранение на 900 DVD дискове или 150 Blu-ray дискове, като системата позволява сформиране на група от сървъри, които се появяват на екрана ви като едно общо хранилище за забавление. За опериране на екрана на вашия телевизор или дисплей е необходимо сървърът да е свързан с един от плейърите на Kaleidescape – например Kplayer 6000 – 1080p плейър, който Киров Хай-Енд ти предлага с отстъпка от 70% до 22 Март, т.г.

Освен интуитивния софтуер за управление и удобния достъп до вашите любим и филми и музика чрез плейърите на Kaleidescape, сървърите U1 разполагат с една много важна и същевременно уникална черта – в случай на проблем с един от твърдите дискове, специализираната патентована RAID-K технология прави загубата на аудио-видео съдържание невъзможна. Иначе казано, сървърите U1 разпределят съдържанието пропорционално на всеки един от четирите твърди дискове и в случай на повреда в един от тях, работата на устройството остава непроменена, а неудобства за потребителя няма. Повреденият твърд диск се подменя своевременно без да са обходими преконфигуриране или дори изключване на устройството от ел. мрежата! Веднъж съхранени на вашия U1 сървър, вашите музикални и филмови колекции са достъпни от всеки плейър Kaleidescape, който сте свързали към своята система.

Спесификации
Размери:
• 44.5 cm × 4.3 cm × 47.8 cm (Ш × В × Д)
• 1 модул за вграждане в специализирани шкафове за аудио-видео компоненти

Тегло:
• Без твърди дискове - 6.8 kg
• с 4 бр твърди дискове, всеки с капацитет от 2 ТБ - 10.9 kg

Захранване:
• 100–240 V, 50–60 Hz универсален вход
• 66 W typical (86 W max) консумация с 4 бр твърди дискове, всеки с капацитет от 2 ТБ

Среда:
• Температура на работа: от 5 до 30°C
• Темпераура на работа за твърдите дискове: от -20 до 60°C
• Средна влажност на въздуха : от 5 до 90%, без кондензация
• Максимална надморска височина при работа - 3000
• Heat output: 290 BTU/hr (86 W) max
• Airflow: 10 CFM (17 m³/hr) min

Охлаждане:
• Минимално отстояние 2.5 cm от предния панел
• Минимално отстояние 5 cm от задния панел

Входове:
• 100Base-TX/1000Base-T Ethernet (RJ45 connector)
• RS-232 control port (DB-9 male)
• Two USB 2.0 (reserved)

Капацитет:
• 1 х 2 TB твърд диск за защита на информацията (RAID-K parity)
Всеки твърд диск с капацитет 2 TB съхранява 50 Blu-ray диска или 300 DVD диска
• Подръжка на до 4 твърди диска за постигане на капацитет от  6 TB (150 Blu-ray дискове или 900 DVD дискове)

Трафик:
• Обслужва разпространение на музика и DVD филми за до 45 зони едновременно
• Обслужва разпространение на Blu-ray филми за до 5 зони едновременно.

Сертификация:
• CSA (IEC 60950-1:2001, CSA 60950-1-03)
• FCC Class B
• CE
• GOST R
• RoHS compliant

Гаранция:
• 2 години с възможност за удължаване.

Заповядайте в нашия Шоурум, където можете да тествате системите Kaleidescape!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...